Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μουσικός Δεκέμβριος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Μια μεγάλη γιορτή!

29 Νοεμβρίου 2022 11:56
Μουσικός Δεκέμβριος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτόν τον Δεκέμβριο ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) γεμίζει μουσική. Όλο τον μήνα, το ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με διαφορετικά ακούσματα.

Ειδικότερα, στις 4 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της μουσικής σειράς «Microcosmos», έρχεται στον Φάρο ο Ιταλός πολυοργανίστας και εκπρόσωπος της neoclassical μουσικής Federico Albanese και, μία εβδομάδα μετά, στον ίδιο χώρο, η σειρά συναυλιών «Jazz Chronicles» φιλοξενεί τις Maria-Christina Harper και Νίκη Ξυλούρη με τον ξεχωριστό τους ήχο που συνδυάζει την τζαζ με την παραδοσιακή μουσική.

Μουσικός Δεκέμβριος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Στην ενότητα «Cosmos», δύο συναυλίες θα πλημμυρίσουν με μελωδίες την Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος: στις 19 Δεκεμβρίου η Αλέξια μαζί με τη διαπολιτισμική συμφωνική ορχήστρα του El Sistema Greece υποδέχεται το κοινό με χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τον κινηματογράφο, ενώ, παραμένοντας σε εορταστική διάθεση, στις 26 Δεκεμβρίου η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ δίνει μια ξεχωριστή συναυλία με τα δημοφιλέστερα τραγούδια από τα μιούζικαλ του Άντριου Λόιντ Βέμπερ και ερμηνευτές τους Βασιλική Καραγιάννη, Βάσια Ζαχαροπούλου και Βασίλη Καβάγια.

Όλες οι συναυλίες πραγματοποιούνται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα snfcc.org/Xmas2022 καθώς και στις σελίδες στα social media @SNFCC.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μουσικές παραστάσεις και Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Αθήνα

Την Πέμπτη στη 1 Δεκεμβρίου, θα φωταγωγηθεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Πλατεία Συντάγματος και η Αθήνα θα λάμψει, ενώ τις επόμενες μέρες, μουσικές παραστάσεις και Χριστουγεννιάτικα Χωριά, θα φτάσουν τη χριστουγεννιάτικη διάθεσή σου στα ύψη.

Οι μουσικές παραστάσεις

Στη σκηνή της πλατείας Συντάγματος, από τις 20 έως τις 28 Δεκεμβρίου θα γίνονται καθημερινά τρεις live εκδηλώσεις. Θα ξεκινά στις 11:00 με ορχηστρικά σύνολα, στις 14:00 θα ακολουθούν ανερχόμενα σχήματα και στις 18:00 θα ανεβαίνουν στη σκηνή δημοφιλείς Έλληνες καλλιτέχνες, ανάμεσά τους οι Νίκος Πορτοκάλογλου, Ρένα Μόρφη, Ευρυδίκη, Μύρωνας Στρατής, Stavento, Ήβη Αδάμου, 1550, Δημήτρης Σταρόβας και ENORASIS.

Παράλληλα, ξεχωριστή θέση στο εορταστικό πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων έχει το Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας». Από τις 16 Δεκεμβρίου, στη σκηνή του θεάτρου ανεβαίνει «Ο βαφτιστικός» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, με τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη χορωδία του δήμου Αθηναίων, σε μουσική διεύθυνση και σκηνοθεσία του Γιώργου Πέτρου.

Στις 23 Δεκεμβρίου, η Athens Big Band αναβιώνει τη «χρυσή» εποχή της jazz, με τις ερμηνείες των Σταύρου Ρωμανού και Τζένης Καπάδαη, σε καλλιτεχνική επιμέλεια Σάμι Αμίρη, ενώ στις 27 Δεκεμβρίου θα δοθεί η συναυλία «The Twelve Days of Christmas» με τη χορωδία του δήμου Αθηναίων και σολίστ τη σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη, υπό τη μουσική διεύθυνση του Σταύρου Μπερή.

Μουσικές παραστάσεις και Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Αθήνα

Χριστουγεννιάτικη αγορά στην Ομόνοια

Παράλληλα, φέτος θα υπάρχουν συνολικά στις γειτονιές της Αθήνας δέκα χριστουγεννιάτικα χωριά. Επίσης, από τις 17 Δεκεμβρίου έως τις 5 Ιανουαρίου θα στηθεί χριστουγεννιάτικη αγορά στην Ομόνοια.

Στις 24 Δεκεμβρίου ο ουρανός στην πλατεία Κοτζιά θα γεμίσει με τα παραδοσιακά φαναράκια της «Νύχτας των Ευχών» και θα ακολουθήσει πάρτι με επιλογές των παραγωγών του Pepper 96.6, μπροστά από το δημαρχείο της Αθήνας.

Τα παιδιά θα έχουν το δικό τους διήμερο στις 26 και 27 Δεκεμβρίου, στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, που θα υποδεχθεί το kidsradio.

Στις 29 Δεκεμβρίου στη στοά Moxy θα πραγματοποιηθεί πάρτι με μουσικές που θα επιλέγουν οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του Best 92.6.

Με την αλλαγή του χρόνου, στη Βαρβάκειο αγορά θα στηθεί πάρτι στο οποίο θα συμμετέχουν μερικοί από τους σημαντικότερους djs της Αθήνας.

 

Μουσική

Ροή ειδήσεων

Share