Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Χριστούγεννα στο ΚΠΙΣΝ: Όλα όσα θα δούμε φέτος - Μια μεγάλη γιορτή για όλους

Μην το χάσεις!

18 Νοεμβρίου 2022 12:28
Χριστούγεννα στο ΚΠΙΣΝ: Όλα όσα θα δούμε φέτος - Μια μεγάλη γιορτή για όλους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, θα υποδεχτεί τα Χριστούγεννα με το καλύτερο και πιο λαμπερό τρόπο. Πάμε να δούμε όλα όσα ετοιμάζει...

Με την ευκαιρία ανακάλυψε 4 δωρεάν δραστηριότητες στο ΚΠΙΣΝ, που δεν πρέπει να χάσεις.

Λαμπερή Γιόρτη

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, την 1η Δεκεμβρίου, ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει μέσα από μια λαμπερή γιορτή, όπου κυριαρχεί το φως και η μουσική, με παρουσιάστρια τη Νάντια Κοντογεώργη.

Την 1η Δεκεμβρίου το ΚΠΙΣΝ μεταμορφώνεται και «φοράει» τα γιορτινά του: Οι φωτιστικές εγκαταστάσεις μεταμορφώνουν το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος σε ένα μαγικό τοπίο. Το Παγοδρόμιο στο Κανάλι ανοίγει τις πόρτες του και προσκαλεί τους επισκέπτες να στροβιλιστούν στον πάγο. Τα Χορογραφημένα Σιντριβάνια κινούνται σε γιορτινούς ρυθμούς και ο Άγιος Βασίλης περιμένει να καλωσορίσει τα παιδιά κάθε ηλικίας με μπαλόνια και χαμόγελα.

Μια λαμπερή γιορτή

Και όλοι μαζί συναντιόμαστε στην Αγορά για να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε με την Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και τις chórεs της Μαρίνας​ Σάττι, σε μια ξεχωριστή συμμετοχική μουσική εκδήλωση, που θα διευθύνει ο Αμερικανός μαέστρος, συνθέτης και διευθυντής του Young People’s Chorus of New York City, Francisco J. Núñez.

Πέμπτη 01/12, 19.00
Αγορά

Φωτιστικές Εγκαταστάσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

01 Δεκεμβρίου - 08 Ιανουαρίου 2023

Στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος τέσσερις φωτιστικές εγκαταστάσεις κορυφαίων ξένων δημιουργών (Light Piano των Arion de Munck και Mark Ridder, Submergence των Squidsoup, Halo των Venividimultiplex, Light Holders του Jonas Vorwerk) αλλά και μία ελληνική συμμετοχή, η Πομπή, των Γιώργου Νίκα και Ελένης Μαραγκάκη, που επιλέχθηκε, για πρώτη φορά, μέσα από ανοιχτή πρόσκληση (open call), συνθέτουν για μια ακόμα χρονιά ένα παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο σκηνικό.

Φωτιστικές Εγκαταστάσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Φωτιστικές εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας, ορατές από απόσταση, προορισμένες για έκθεση σε δημόσιο χώρο, συνομιλούν δυναμικά με το Πάρκο και προσφέρουν στον επισκέπτη μια μοναδική, εντυπωσιακή εμπειρία καλώντας τον να αλληλεπιδράσει μαζί τους, να τις φωτογραφίσει και να φωτογραφηθεί.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο ΚΠΙΣΝ

Την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, η υποδοχή του Νέου Έτους στο ΚΠΙΣΝ, που αποτελεί πλέον παράδοση για χιλιάδες Αθηναίους, θα γίνει με ένα φαντασμαγορικό σόου πυροτεχνημάτων, ένα χορευτικό live και ένα μεγάλο πάρτι στην Αγορά και τον καθιερωμένο αγώνα δρόμου SNF RUN: 2023 FIRST RUN του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση και Πρόοδος».

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες.

Σάββατο 31/12, 22.30

ΑΓΟΡΑ

Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες στον Φάρο Ι Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη, Η Βαλίτσα της Ουρανίας Σελέστ

Όπως κάθε χρόνο την περίοδο των Χριστουγέννων, οι Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ζωντανεύουν στον Φάρο.

Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης γράφει το νέο του θεατρικό έργο, ειδικά για τις Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ -ένα αστείο (και μια σταλιά τρομαχτικό) έργο για παιδιά και όλη την οικογένεια, όπως λέει ο ίδιος- και η Σοφία Βγενοπούλου, αγαπημένη σκηνοθέτις παραστάσεων για παιδιά και εφήβους, αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα καταφθάνει από το Παρίσι η διάσημη συγγραφέας Ουρανία Σελέστ για να φιλοξενηθεί στο σπίτι του αγαπημένου της ανηψιού. Αυτή και η τεράστια βαλίτσα της. Η ζωή της οικογένειας αναστατώνεται. Μέσα σε λίγες μέρες θα αλλάξουν τόσα πολλά. Και το μεγάλο ερώτημα παραμένει: τι κουβαλάει επιτέλους στη μυστηριώδη εκείνη βαλίτσα;

Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες στον Φάρο Ι Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη, Η Βαλίτσα της Ουρανίας Σελέστ

Στον ρόλο της Ουρανίας Σελέστ, η Έλενα Τοπαλίδου.

Από τις 23 Δεκεμβρίου και για δώδεκα παραστάσεις, ως εξής:

Παρασκευή, 23/12
Κυριακή, 25/12

Τρίτη, 27/12
Τετάρτη, 28/12
Πέμπτη, 29/12
Παρασκευή, 30/12
Κυριακή, 01/01

Δευτέρα, 02/01
Τρίτη, 03/01
Τετάρτη, 04/01
Πέμπτη, 05/01
Παρασκευή, 06/01

Ώρα έναρξης: 18.30

ΦΑΡΟΣ

Παράσταση για οικογένειες | Για παιδιά 7 ετών και άνω

Συντελεστές:

Συγγραφέας: Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης
Σκηνοθεσία: Σοφία Βγενοπούλου
Σκηνικά: Τίνα Τζόκα
Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου
Επιμέλεια Κίνησης: Αντιγόνη Γύρα
Πρωτότυπη Μουσική: Άγγελος Τριανταφύλλου
Φωτισμοί: Δημήτρης Κασιμάτης

Ηθοποιοί (αλφαβητικά): Κορίνα Γκουγκουλή, Μάριος Κρητικόπουλος, Ιάσονας Στασινός, Έλενα Τοπαλίδου, Αμαλία Τσεκούρα, Δημοσθένης Φίλιππας

Μουσικός επί σκηνής: Βασίλης Παναγιωτόπουλος

Εκτέλεση Παραγωγής: POLYPLANITY Productions / Bίκυ Στρατάκη & Νίκος Χαραλαμπίδης

Σημεία προπώλησης:

Ηλεκτρονικά στο site της Ticket Services
Τηλεφωνικά: 210 7234567 (Ticket Services)
Στο εκδοτήριο της Ticket Services (Πανεπιστημίου 39, Αθήνα)
Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων (Μέλη)
Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων (Κοινό)

Η προπώληση για τα Μέλη ανοίγει την Τρίτη 08/11 στις 12.00 (ορισμένος αριθμός εισιτηρίων).
Η προπώληση για το κοινό ανοίγει την Τετάρτη 09/11 στις 12.00.

Εισιτήρια
Γενική είσοδος 10€, μειωμένο 5€

Μειωμένα εισιτήρια των 5€ δικαιούνται φοιτητές, άτομα ηλικίας 65+, ανήλικοι έως και 17 ετών, άνεργοι, συνοδοί ΑμεΑ, πολύτεκνοι και κάτοικοι του Δήμου Καλλιθέας.

Δωρεάν εισιτήρια δικαιούνται ΑμεΑ, μέσω επικοινωνίας με το τηλ. κέντρο στο 210 7234567 ή μέσω email στο [email protected] και επιδεικνύοντας την ημέρα της εκδήλωσης ταυτότητα και έγγραφο πιστοποίησης αναπηρίας.

Cosmos: Η Αλέξια και το El Sistema Greece σε μια τζαζ Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στις 20.00, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) υποδέχεται στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος την αγαπημένη τραγουδίστρια Αλέξια, με τη διαχρονική παρουσία και τη μοναδική φωνή, σε μια ξεχωριστή συνεργασία με τη διαπολιτισμική συμφωνική ορχήστρα του El Sistema Greece.

Λίγες μόλις μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, το El Sistema Greece ενώνει τις δυνάμεις του με την Αλέξια και τους μουσικούς της, για να παρουσιάσουν μαζί ορισμένα από τα πιο αγαπημένα χριστουγεννιάτικα κινηματογραφικά τραγούδια διεθνώς, από τις αρχές του 1900 μέχρι τη «χρυσή εποχή» των ταινιών του Χόλιγουντ, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου José Ángel Salazar Marín. Συνδυάζοντας την τζαζ με την κλασική μουσική, οι αριστοτεχνικά φτιαγμένες ενορχηστρώσεις, μεταφέρουν με ευρηματικό τρόπο τον ήχο της τζαζ, γκόσπελ και σουίνγκ μουσικής των ταινιών εποχής κατευθείαν στην καρδιά της Αθήνας. 60 παιδιά και νέοι, ηλικίας 10-26 ετών, με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο και καταγωγή από 30 χώρες , ερμηνεύουν κλασικές διασκευές, που φέρουν το αυθεντικό τζαζ φωνητικό στυλ της Αλέξιας δημιουργώντας μια ζεστή γιορτινή ατμόσφαιρα.

Μια απρόσμενη μουσική συνάντηση με αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια αλλά και διεθνείς επιτυχίες συνδεδεμένες με την πιο μαγευτική εποχή του χρόνου σε νέες ανατρεπτικές εκτελέσεις.

Η Αλέξια είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη και πολυβραβευμένη τραγουδίστρια, συνθέτης, στιχουργός καικοινωνική ακτιβίστρια, η οποία έχει τιμηθεί επανειλημμένα με χρυσούς και πλατινένιους δίσκους και έχει ερμηνεύσει ποικίλα και ετερόκλητα μουσικά είδη. Με μια πορεία 40 ετών και 45 ηχογραφημένους δίσκους, έχει αναπτύξει το δικό της εκλεκτικό μουσικό ύφος, ενώ εμπνέεται από ένα μεγάλο φάσμα μουσικών ειδών. Οι εγγενείς φωνητικές της δεξιότητες, το προσωπικό της στυλ, η έκφραση και ο τρόπος με τον οποίο ερμηνεύει ένα τραγούδι, το ηχόχρωμα της φωνής της, που εκτείνεται σε τρεις οκτάβες, και το βιμπράτο της, ενσαρκώνουν την ουσία του πρωτοποριακού της ήχου. Η Αλέξια έχει συνεργαστεί με ορισμένους από τους σημαντικότερους μουσικούς του κόσμου, όπως οι Μίκης Θεοδωράκης, Chick Corea, John Patitucci κ.α. Είναι υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ συνεχίζει να μεταδίδει την αγάπη της για τη μουσική, μέσα από τις θεματικές της συναυλίες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης El Sistema Greece προσφέρει δωρεάν μουσική εκπαίδευση σε παιδιά και νέους/νέες με σκοπό τη δημιουργία μιας κοινότητας με πυρήνα τη μουσική, χωρίς περιορισμούς και διακρίσεις. Η El Sistema Greece Youth Orchestra ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2017 και αποτελεί μια διαπολιτισμική ορχήστρα εκπαιδευτικού χαρακτήρα, που προσφέρει μια μοναδική διαδικασία ορχηστρικής μάθησης βασισμένη στις αρχές και τις πρωτοποριακές πρακτικές διδασκαλίας του El Sistema Βενεζουέλας. Η ορχήστρα είναι ανοιχτή σε νεαρούς μουσικούς ηλικίας 8-26 ετών που γνωρίζουν κάποιο ορχηστρικό όργανο, ανεξαρτήτως καταγωγής, γλώσσας ή θρησκείας. Το ΚΠΙΣΝ, από την αρχή της λειτουργίας του, στηρίζει τον οργανισμό και έχει επανειλημμένα φιλοξενήσει τους μαθητές του El Sistema Greece, δίνοντάς τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε συναυλίες υψηλού επιπέδου, αποκτώντας πολύτιμες μουσικές εμπειρίες.

Συντελεστές:

Αλέξια Βασιλείου | Φωνή & Σύλληψη
El Sistema Greece Youth Orchestra | Ορχήστρα
José Ángel Salazar Marín | Μουσική διεύθυνση

Τζαζ σύνολο:

Γιώργος Μορφίτης | Πιάνο & Μουσική Προετοιμασία
Δημήτρης Κασσαβέτης | Ηλεκτρική Κιθάρα
Φίλιππος Παππάς | Σαξόφωνο
Χάρης Μέρμηγκας | Μπάσο
Νίκος Κασσαβέτης | Κρουστά
Άλεξ Κασσαβέτης | Ηλεκτρικό Μπάσο

Γιώργος Μορφίτης | Ενορχηστρώσεις

Δευτέρα 19/12, 20.00
Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος

Σημεία προπώλησης εισιτηρίων:
• διαδικτυακά στον ιστότοπο Ticket Services
• τηλεφωνικά: 210 7234567 (Υπηρεσίες Εισιτηρίων)
• στο εκδοτήριο της Ticket Services (Πανεπιστημίου 39, Αθήνα)

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων (Μέλη)
Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων (Κοινό)

Η προπώληση για τα Μέλη ανοίγει την Τρίτη 08/11 στις 12.00 (ορισμένος αριθμός εισιτηρίων).
Η προπώληση για το κοινό ανοίγει την Τετάρτη 09/11 στις 12.00.

Εισιτήρια:
Ζώνη Α - γενική είσοδος €15
Ζώνη Β - γενική είσοδος €10, μειωμένο €5

Μειωμένα εισιτήρια των €5 δικαιούνται φοιτητές, άτομα ηλικίας 65+, ανήλικοι έως και 17 ετών, άνεργοι, συνοδοί ΑμεΑ, πολύτεκνοι και κάτοικοι του Δήμου Καλλιθέας.

Παιδιά και συνοδοί ΑμεΑ μπορούν να καθίσουν με μειωμένο εισιτήριο, μαζί με τους συνοδούς τους, σε κάθε ζώνη.

Οι κάτοχοι μειωμένου εισιτηρίου την ημέρα της συναυλίας θα πρέπει να επιδείξουν ταυτότητα και το απαραίτητο δικαιολογητικό (φοιτητικό πάσο, κάρτα ανεργίας, κάρτα πολυτέκνου, έγγραφο πιστοποίησης αναπηρίας, λογαριασμός ΔΕΚΟ για κατοίκους Καλλιθέας).

Δωρεάν εισιτήρια δικαιούνται ΑμεΑ, μέσω επικοινωνίας με το τηλ. κέντρο στο 210 7234567 ή μέσω email στο [email protected] και επιδεικνύοντας την ημέρα της εκδήλωσης ταυτότητα και έγγραφο πιστοποίησης αναπηρίας.

Cosmos: Η Αλέξια και το El Sistema Greece σε μια τζαζ Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

Microcosmos: Federico Albanese

Είναι η ηλεκτρονική μουσική η κλασική μουσική του 20ου (και πλέον και του 21ου) αιώνα; Ίσως το ερώτημα να μην προκαλεί πια ιδιαίτερα, έχοντας δει την electronica να αναπλάθεται σε διαφορετικά είδη και να μετασχηματίζεται για διαφορετικούς σκοπούς: πειραματικούς, χορευτικούς, πιο κοντά στην τζαζ, την ποπ ή άλλα genres.

Με τον όρο neoclassical, όμως, έχει επικρατήσει τις τελευταίες δεκαετίες να αναφερόμαστε σε μοντέρνους συνθέτες κλασικής μουσικής που χρησιμοποιούν (ή θέτουν ως βάση) τα ηλεκτρονικά στοιχεία για να αναπτύξουν το έργο τους.

Τέτοιοι είναι ο ελβετός ακορντεονίστας Mario Batkovic (20/11) και ο ιταλός πολυοργανίστας Federico Albanese (04/12), δύο σημαντικοί καλλιτέχνες των καιρών μας και υψηλοί προσκεκλημένοι του κύκλου συναυλιών Microcosmos.

Πριν από αυτούς, τη σειρά εκδηλώσεων άνοιξε η Suzanne Ciani, πιονέρος της ηλεκτρονικής πρωτοπορίας εδώ και 50 χρόνια με καθοριστικό έργο τόσο στη μουσική σύνθεση όσο και στο sound design.

Τρεις ατμοσφαιρικές βραδιές στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ με πρωταγωνιστές τρεις σύγχρονες μουσικές ιδιοφυίες που σε όλη την πορεία τους φρεσκάρουν το avant garde, κάνοντάς το πιο προσιτό, εξερευνώντας παράλληλα τις απεριόριστες δυνατότητες του ήχου.

Κυριακή 04/12, 21.00

ΦΑΡΟΣ

Σημεία προπώλησης:

ηλεκτρονικά στο site της Ticket Services
τηλεφωνικά: 210 7234567 (Ticket Services)
στο εκδοτήριο της Ticket Services (Πανεπιστημίου 39, Αθήνα)

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων (Μέλη)

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων (Κοινό)

360° Christmas Pop-Up Bar

Από τις 23 Δεκεμβρίου και μέχρι τις 8 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο του Χριστουγεννιάτικου Κόσμου του ΚΠΙΣΝ, η Bεράντα του Φάρου μεταμορφώνεται στο απόλυτο Χριστουγεννιάτικο σημείο συνάντησης για τους επισκέπτες του Κέντρου Πολιτισμού.

Με πανοραμική θέα στο ΚΠΙΣΝ και τις φαντασμαγορικές φωτιστικές εγκαταστάσεις του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, ένα εντυπωσιακό pop up bar -ειδικά σχεδιασμένο για τις γιορτές- κάνει την εμφάνισή του στην πόλη μας.

Το 360° Christmas Pop-Up Bar, σχεδιασμένο από την αρχιτέκτονα - σκηνογράφο Ελίνα Λούκου, προτείνει έντονα χρώματα και αφαιρετικές γραμμές μετατρέποντας την Bεράντα του Φάρου σε ένα εορταστικό μπαρ με σύγχρονη αισθητική. Τρία μεγάλα χρωματιστά αντικείμενα, εμπνευσμένα από Χριστουγεννιάτικα στολίδια, προσκαλούν τους επισκέπτες να ακούσουν μουσική και να κοιτάξουν την πόλη μέσα από ένα μαγικό Χριστουγεννιάτικο φίλτρο.

Αγαπημένοι DJs και μουσικοί παραγωγοί και μια μεγάλη λίστα από κοκτέιλ συμπληρώνουν την εμπειρία.

360° Christmas Pop-Up Bar

23/12/2022 – 08/01/2023 | 17.00-23.00

DJ sets: 20.00-22.30

Φάρος

*Το 360° Christmas Pop-Up Bar ενδεχομένως να μην λειτουργεί είτε λόγω διεξαγωγής άλλων εκδηλώσεων είτε λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων.

 

Διασκέδαση

Ροή ειδήσεων

Share