Κυριακή, 12 Μαΐου 2024

Οι ταινίες της εβδομάδας 25/5- 31/5: Το μαγικό τραγούδι της «Μικρής γοργόνας» και τα «Μπάσταρδα»

Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα;

25 Μαΐου 2023 12:55
Οι ταινίες της εβδομάδας 25/5- 31/5: Το μαγικό τραγούδι της «Μικρής γοργόνας» και τα «Μπάσταρδα»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σινεμά: Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει τις νέες ταινίες της εβδομάδας, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν δύο, το μαγικό τραγούδι της «Μικρής γοργόνας» και τα «Μπάσταρδα». Με την ευκαιρία, δείτε περισσότερα για την παράσταση «Φουαγιέ» στο θέατρο «Τζένη Καρέζη».

Η Μικρή Γοργόνα

Το μεγάλο στοίχημα του καλοκαιριού για την Disney μοιάζει να είναι το live action ριμέικ της κλασικής ταινίας κινουμένων σχεδίων «Μικρή γοργόνα», με τον σκηνοθέτη Ρομπ Μάρσαλ να ακολουθεί πιστά την πλοκή του φιλμ του 1989 και την αφροαμερικανίδα Χάλι Μπέιλι να γράφει ιστορία στον ρόλο της Άριελ.

Μπάσταρδα

Τα αντισυμβατικά και βραβευμένα στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης «Μπάσταρδα» του πρωτοεμφανιζόμενου Νίκου Πάστρα φέρνουν μνήμες από την αντιεξουσιαστική «Γλυκιά συμμορία» του Νίκου Νικολαΐδη στη σημερινή εποχή.

Απίστευτο κι όμως αληθινό

Η γαλλική κωμωδία «Απίστευτο κι όμως αληθινό» περιγράφει μια σουρεαλιστική κατάσταση με γερές δόσεις μαύρου χιούμορ αλλά η ευφυής κεντρική ιδέα δεν αναπτύσσεται αποτελεσματικά.

Μέθοδος Κομπρομάτ

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τη δεύτερη γαλλική ταινία της εβδομάδας, την «Μέθοδο Κομπρομάτ» που βασίζεται σε ένα αυθεντικό περιστατικό.

Στα άκρα

Το ισπανικό «Στα άκρα» του πρωτοεμφανιζόμενου Χουάν Ντέιγκο Μπότο έχει δύο εξαιρετικούς ηθοποιούς στους πρωταγωνιστικούς ρόλους: την σταρ Πενέλοπε Κρουζ και τον χαμαιλέοντα Λουίς Τοσάρ.

Kandahar: Σημείο διαφυγής

Το «Kandahar: Σημείο διαφυγής» είναι η νέα κοινοπραξία του σκηνοθέτη Ρικ Ρόμαν Γουό και του ηθοποιού Τζέραρντ Μπάτλερ μετά από τα “Ο Φύλακας Άγγελος Έπεσε” και “Greenland: Το Τελευταίο Καταφύγιο”.

Η ζωγραφιά του Θεού

Η δεύτερη ελληνική ταινία της εβδομάδας είναι το αισιόδοξο δράμα του Γιάννη Καλογερόπουλου «Η ζωγραφιά του Θεού».

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share