Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο ΚΠΙΣΝ, για μια φαντασμαγορική εμπειρία

Μην το χάσεις!

29 Δεκεμβρίου 2022 13:17
Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο ΚΠΙΣΝ, για μια φαντασμαγορική εμπειρία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ελάχιστες μέρες έχουν απομείνει μέχρι το 2022 να φτάσεις στο τέλος του και παραδοσιακά οι περισσότεροι άνθρωποι, επιλέγουν να περάσουν την τελευταία μέρα του χρόνου, με ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο τρόπο.

Παράλληλα, δες εδώ 4 μαγαζιά στην Αθήνα με εορταστικό μενού για την Παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σου δίνει τη δυνατότητα να περάσεις μια αξέχαστη Παραμονή Πρωτοχρονιάς, μέσα από ένα μοναδικό και πλούσιο γιορτινό πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα της Παραμονής Πρωτοχρονιάς ανοίγει στις 22.30 ο Jerome Kaluta και η Big Band του με μία μοναδική συναυλία με soul και funk επιτυχίες.

Ο χρόνος αλλάζει με ένα θεαματικό show πυροτεχνημάτων που θα φωτίσει τον αττικό ουρανό, ενώ, τα πρώτα λεπτά του νέου έτους, δίνεται το σήμα εκκίνησης για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, τον καθιερωμένο πλέον SNF RUN: 2023 FIRST RUN του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Στη συνέχεια, στήνεται ένα μεγάλο πάρτι στην Αγορά με τον Ιταλό DJ Beppe Loda. Από το πρόγραμμα δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι εντυπωσιακές χορογραφίες των Σιντριβανιών στο Κανάλι.

Οικοδέσποινα της λαμπερής γιορτής είναι η ηθοποιός Νάντια Κοντογεώργη.

Παράλληλα, το Παγοδρόμιο και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος παραμένουν ανοιχτά, μόνο για αυτήν τη βραδιά, μέχρι τις 02.00 το πρωί για όσους θέλουν να καλωσορίσουν τη νέα χρονιά κάνοντας φιγούρες στον πάγο ή παίζοντας με τις εντυπωσιακές Φωτιστικές Εγκαταστάσεις. Μπαλόνια για τα παιδιά, κεράσματα και πολλές ακόμη εκπλήξεις ολοκληρώνουν το σκηνικό της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στο ΚΠΙΣΝ.

Το εορταστικό πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ2 αλλά και τον ιστότοπο snfcc.org.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στο ΚΠΙΣΝ

Jerome Kaluta & Big Band

Soul Train Edition

Λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου, ο εκρηκτικός Jerome Kaluta καταλαμβάνει τη σκηνή στην Αγορά μαζί με τη 10μελή Big Band του για μία συναυλία με τις μεγαλύτερες soul και funk επιτυχίες που φέρνουν την εποχή της Motown στο σήμερα.

All time classic επιτυχίες των James Brown, Stevie Wonder, Marvin Gaye, Ray Charles, Manu Dubango, Curtis Mayfield, Aretha Franklin, Blues Brothers και πολλών ακόμη θρυλικών καλλιτεχνών που έντυσαν το soundtrack της ζωής μας, μας προσκαλούν να χορέψουμε την πιο ωραία βραδιά του χρόνου.

Ο Jerome Kaluta, γεννημένος στην Ελλάδα με κληρονομιά από το Κονγκό, είναι ένας μοναδικός ερμηνευτής, τραγουδοποιός και ηθοποιός. Συνδυάζει τις αφροευρωπαϊκές μουσικές επιρροές του με funk, soul, reggae και disco και τις συγχωνεύει στη μουσική παραγωγή και ερμηνεία του, το περίφημο Urban Soul Experience.

Η Big Band του Jerome Kaluta είναι οι:

Ιωάννα Καλλιτσάντση - Φωνή
Οδυσσέας Αποστολόπουλος - Πλήκτρα, Φωνή
Μιχάλης Καραγιάννης - Ηλεκτρική Κιθάρα
Γιώργος Καλογερόπουλος - Μπάσο
Νίκος Αναστασιάδης - Τύμπανα
Γιάννης Κανακάρης - Τρομπόνι
Tommy Lynch - Σαξόφωνο
Κωσταντίνος Σαϊβανίδης - Τρομπέτα
Στέλιος Μίχας Εγγλέζος- Τρομπόνι

DJ set: Beppe Loda

Με την έλευση του 2023 η Αγορά υποδέχεται τον μυθικό Beppe Loda σε ένα DJ set έκπληξη με κύριο συστατικό την disco.

Πρωτεργάτης του κινήματος Afro στα μέσα της δεκαετίας του ‘80 στη Βόρεια Ιταλία και ο βασικός DJ του θρυλικού πλέον club Typhoon, ο Beppe Loda θεωρείται από πολλούς ως ένας από τους επιδραστικότερους και πιο εκλεκτικούς DJs των τελευταίων 30 ετών.

Πειραματίστηκε μιξάροντας άψογα διάφορα είδη μουσικής που δεν είχαν ακουστεί ξανά στο dancefloor παγκοσμίως- όπως funky, afro, kraut, weird electronics, post wave, βραζιλιάνικη μουσική και obscure disco - δημιουργώντας έτσι ένα υβρίδιο το οποίο επικράτησε αργότερα ως cosmic.

Η παρουσία του είναι σταθερή στα καλύτερα club και φεστιβάλ ανά τον κόσμο και τα DJ set του στο PS1 του ΜΟΜΑ χαρακτηρίζονται από πολλούς απλά ως «μυθικά»!

Τελευταία του στάση για φέτος, μετά την περιοδεία του στην Αμερική, είναι η Αθήνα και ο εμβληματικός χώρος του ΚΠΙΣΝ.

SNF RUN: 2023 FIRST RUN

Δεν είναι ένας συνηθισμένος τρόπος να γιορτάζεις την Πρωτοχρονιά, αλλά αυτό είναι και ένα από τα στοιχεία που τον κάνουν τόσο ασυνήθιστα ωραίο, έχοντας πλέον κατακτήσει ένα κοινό εκατοντάδων ανθρώπων, που χρόνο με τον χρόνο μεγαλώνει.

Ο SNF RUN: FIRST RUN του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), ο πρώτος αγώνας της χρονιάς, ξεκινάει στις 00:04, ακριβώς μετά την αλλαγή του χρόνου και το εντυπωσιακό show πυροτεχνημάτων και καλύπτει μια διαδρομή 3 χιλιομέτρων.

Ο φετινός αγώνας SNF RUN: FIRST RUN έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς το 2023 συμπληρώνονται 150 χρόνια από τη γέννηση του Σπύρου Λούη, του Πρώτου Μαραθωνιονίκη, στους πρώτους Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 στην Αθήνα. Με αφορμή αυτήν την επέτειο, θα απονεμηθούν αναμνηστικά κύπελλα στον πρώτο και στην πρώτη που θα τερματίσουν.

Ο αγώνας έχει και φέτος φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Με το χρηματικό ποσό που θα συγκεντρωθεί από το συμβολικό κόστος συμμετοχής (ελάχιστη συνδρομή €5), θα ενισχυθούν δύο μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί που αφιερώνουν το έργο τους στα παιδιά: το Καρκινάκι και το ΣΒΟΥΡΕΝΕΙΟ ΚΔΑΠΑμεΑ Δήμου Κω.

Ο SNF RUN: 2023 FIRST RUN δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα. Ωστόσο θα υπάρξει επίσημη χρονομέτρηση, ώστε όλοι οι δρομείς να γνωρίζουν τις επιδόσεις τους στην κατάκτηση του πρώτου στόχου του έτους.

O αγώνας SNF RUN: FIRST RUN πραγματοποιείται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), που καλύπτει όλα τα έξοδα παραγωγής. Τη διοργανωτική επίβλεψη του αγώνα έχει η ΑMKE Αναγέννηση & Πρόοδος και το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας | Sports Excellence της Α’ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο αγώνας πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές εδώ.

Το Φως και το Νερό χορεύουν!

Όπως κάθε Παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ φτάνει στο απόγειο της λάμψης του με ένα φαντασμαγορικό θέαμα πυροτεχνημάτων, αλλά και με χορογραφίες από τα Σιντριβάνια στο Κανάλι! Τα Σιντριβάνια υποδέχονται και αυτά το νέο έτος με φωτεινές χορογραφίες και μας καλούν να απολαύσουμε ένα αξέχαστο θέαμα με αγαπημένες μελωδίες.

Σάββατο 31/12, 22.30

ΑΓΟΡΑ

O Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

 

Πολιτισμός

Ροή ειδήσεων

Share