Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2022

Κορωνοϊός - Self tests: Ξεκινά η διάθεσή τους για μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς - Το χρονικό διάστημα και η διαδικασία (video)

Πέντε δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ από τα φαρμακεία

19 Ιανουαρίου 2022 08:39
Κορωνοϊός - Self tests: Ξεκινά η διάθεσή τους για μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς - Το χρονικό διάστημα και η διαδικασία (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξεκινά σήμερα (19/1) η διάθεση των self tests στα φαρμακεία τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

Κορωνοϊός - Περιοριστικά μέτρα: Πάμε για ανατροπή με μουσική, εστίαση και γήπεδα - Σήμερα (19/1) η απόφαση

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου έως και το Σάββατο 22 Ιανουαρίου, πέντε δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self test) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 24 Ιανουαρίου έως και 8 Φεβρουαρίου 2022.

Τόσο οι μαθητές όσο και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν δύο self test την εβδομάδα και να προσκομίζουν τη σχετική βεβαίωση κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

σελφ-τεστ-σχολεια

Υπενθυμίζεται ότι:

  • το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο,
  • ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορoνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς,
  • βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί,
  • η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19,
  • οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι εμβολιασμένοι πραγματοποιούν δυο ράπιντ τεστ την εβδομάδα με δική τους επιβάρυνση έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης και της Παρασκευής.

σελφ-τεστ-σχολεια

H πλατφόρμα edupass.gov.gr αφορά μόνο τις δημόσιες σχολικές μονάδες. Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share