Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021

Σχολεία: Έρχεται «έκρηξη» κρουσμάτων στους μαθητές - Η «Δέλτα» φέρνει μέχρι και κλείσιμο

Ευάλωτοι λίγο πριν από το άνοιγμα

9 Σεπτεμβρίου 2021 18:35
Σχολεία: Έρχεται «έκρηξη» κρουσμάτων στους μαθητές - Η «Δέλτα» φέρνει μέχρι και κλείσιμο
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Υπό ιδιαίτερες συνθήκες ανοίγουν και φέτος τα σχολεία, με τους μαθητές να είναι αρκετά ευάλωτοι και την «έκρηξη» κρουσμάτων να αναμένεται, ιδιαίτερα εξαιτίας της επιθετικότητας της μετάλλαξης «Δέλτα», όπως αναφέρει η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Όπως τόνισε η καθηγήτρια, η αύξηση αυτή των κρουσμάτων δεν θα πρέπει να ανησυχήσει καθώς είναι απολύτως αναμενόμενη και θα οφείλεται στον συστηματικό έλεγχο που θα γίνεται.

Μάλιστα, εκτίμησε ότι εφόσον τηρηθούν τα πρωτόκολλα, θα επέλθει μείωση μετά τις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων ανάλογα, φυσικά, και με την πορεία της επιδημίας στην Ελλάδα.

Πόσοι μαθητές είναι ευάλωτοι - Το παράδειγμα των ΗΠΑ

Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», ο παιδίατρος Μάριος Ανδρέου σημείωσε ότι περίπου 1,5 εκατομμύριο μαθητές και φοιτητές είναι ευάλωτοι στη μετάλλαξη Δέλτα και εκτίμησε ότι περίπου το 30% των μαθητών μπορεί να μολυνθούν από τον ιό. Αυτό συνεπάγεται ότι ένας σημαντικός αριθμός παιδιών θα νοσηλευτεί, όπως σημείωσε ο γιατρός, ο οποίος μάλιστα τόνισε ότι ήδη περίπου 73.000 παιδιά έχουν μολυνθεί.

Τεράστια αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στις παιδικές ηλικίες αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ μετά το άνοιγμα των σχολείων. Σύμφωνα με το ABC News, μόνο την περασμένη εβδομάδα περίπου 252.000 παιδιά βρέθηκαν θετικά στην Covid-19, ενώ τον τελευταίο μήνα, έχουν επιβεβαιωθεί περισσότερα από 750.000 περιστατικά που αφορούν παιδιά. Συνολικά από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού, έχουν βρεθεί θετικά στον ιό περισσότερα από 5 εκατομμύρια παιδιά.

Στο θέμα αναφέρθηκε ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής του ΑΠΘ Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης μιλώντας στο OPEN. «Στην Αμερική έχουν ανοίξει τα σχολεία και η κατάσταση είναι τραγική. Κι εμείς συζητάμε τι θα γίνει στα παιδιά μετά από 50 χρόνια. Αναμένουμε μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων με το άνοιγμα των σχολείων» σημείωσε ο καθηγητής και στη συνέχεια υποστήριξε ότι θα πρέπει να υποχρεωτικά να εμβολιαστούν οι δάσκαλοι αλλά και οι γονείς των παιδιών.

«Ο Φάουτσι προτείνει υποχρεωτικό εμβολιασμό των δασκάλων για να προστατευτούν τα παιδιά του δημοτικού. Πρέπει να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των δασκάλων αλλά και των γονέων των παιδιών» σημείωσε.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share