Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023

Σχολεία: Το σχέδιο της κυβέρνησης για να τα κρατήσει ανοικτά - Η εφιαλτική πρόβλεψη που όλοι θέλουν να αποφύγουν

Προσπάθεια να μη σταματήσει η εκπαιδευτική διαδικασία

8 Σεπτεμβρίου 2021 21:24
Σχολεία: Το σχέδιο της κυβέρνησης για να τα κρατήσει ανοικτά - Η εφιαλτική πρόβλεψη που όλοι θέλουν να αποφύγουν
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Τα σχολεία πρόκειται να ανοίξουν σύντομα, με την κυβέρνηση να έχει τη δική της ανησυχία λόγω κορωνοϊού, ελπίζοντας πως οι προβλέψεις περί «νόσου των παιδιών» δε θα επιβεβαιωθεί.

Μεγάλο ζήτημα είναι και ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, με το ποσοστό να βρίσκεται στο 80% ενώ μαζί με ένα 10% όσων έχουν νοσήσει ή θα νοσήσουν το ποσοστό ανοσίας ανέρχεται στο 90%, το οποίο είναι ικανοποιητικό, αλλά δεν εξασφαλίζει απόλυτα μέσα στο σχολικό περιβάλλον την ομαλή συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, με τον Σωτήρη Τσιόδρα να προτείνει συγκεκριμένα μέτρα.

Όπως αναφέρει το Star, ο κωδικός «ανοιχτά σχολεία» απασχολεί την κυβέρνηση, η οποία έχει εκπονήσει σχέδιο για να παραμείνουν ανοιχτά, εφόσον βέβαια δεν υπάρξει δραματική επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Μόνη λύση πάντως θεωρείται ο εμβολιασμός των παιδιών, με το Μέγαρο Μαξίμου να έχει στρέψει την προσοχή του στην εκστρατεία πειθούς της κοινής γνώμης, προκειμένου να αυξηθούν τα χαμηλά αυτή τη στιγμή ποσοστά των εμβολιασμένων μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου.

«Θα έχουμε και θανάτους παιδιών!» Εφιαλτικές προβλέψεις για το άνοιγμα των σχολείων (Video)

Τρόμο προκαλεί η εφιαλτική πρόβλεψη του παιδιάτρου Μάριου Ανδρέου για πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων και θανάτους παιδιών από κορωνοϊό μετά το άνοιγμα των σχολείων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το άνοιγμα των σχολείων «είναι το μεγάλο στοίχημα του τέταρτου κύματος, διότι θα πολλαπλασιαστούν τα κρούσματα».

«Έχοντας γνώση από τη γρίπη, πιστεύω ότι το 30% των μαθητών σε μία τάξη με το πρώτο πέρασμα της μετάλλαξης Delta του ιού θα μολυνθεί» εκτιμά ο κ. Ανδρέου και εξηγεί τις τραγικές συνέπειες που θα έχει αυτό. «Έχουμε 600.000 παιδιά που θα πάνε Γυμνάσιο-Λύκειο, εάν το 2% νοσήσει και χρειαστεί νοσηλεία, έχουμε 4.000 παιδιά».

Ο κ. Ανδρέου τονίζει ότι αυτή τη στιγμή 1 στα 4 κρούσματα κορωνοϊού είναι παιδί ενώ με το άνοιγμα των σχολείων μπορεί να έχουμε 3 στα 4. Στατιστικά, σύμφωνα με τον παιδίατρο, θα έχουμε και σοβαρές νοσήσεις και θανάτους παιδιών.

Τέλος, ο κ. Ανδρέου παρότρυνε να παραμένουν ανοιχτά τα παράθυρα στις τάξεις για να μην υπάρχει αυξημένο ιικό φορτίο στην τάξη και τόνισε πως έχει καθυστερήσει ο εμβολιασμός των παιδιών, ωστόσο είναι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε και θα είμαστε αποτελεσματικοί.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share