Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σχολεία: Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα - Πότε επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές & η ημερομηνία έναρξης των Πανελλαδικών

Τι θα γίνει μετα Πανεπιστήμια

4 Μαΐου 2021 09:56
Σχολεία: Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα - Πότε επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές & η ημερομηνία έναρξης των Πανελλαδικών
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των σχολείων έχει ξεκινήσει, ενώ το άνοιγμα της εστίασης μετά από 6 μήνες λουκέτου, ήταν η αρχή στο δρόμο για την κανονικότητα.

Σύμφωνα με τον έως τώρα σχεδιασμό για τη χαλάρωση των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας και με την προϋπόθεση ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά, όλα τα σχολεία -γυμνάσια, δημοτικά και νηπιαγωγεία- θα επαναλειτουργήσουν διά ζώσης από τη Δευτέρα 10 Μαΐου, με την πραγματοποίηση self test.

Εντωμεταξύ το υπουργείο Παιδείας, έχειανακοινώσει ότι θα παραταθεί το σχολικό έτος. Βάσει τη συγκεκριμένης απόφασης το έτος παρατείνεται:

  • Έως την Παρασκευή 25 Ιουνίου για τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά
  • Έως την Παρασκευή 11 Ιουνίου για τα Γυμνάσια και Λύκεια

Οι Πανελλήνιες 2021 θα ξεκινήσουν στις 14 Ιουνίου, ενώ στις 15 Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι Πανελλήνιες για τα ΕΠΑΛ. Μόνο σε ότι αφορά στα πανεπιστήμια δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια εισήγηση για το άνοιγμά τους.

Άνοιγμα σχολείων στις 10 Μαίου και έναρξη Πανελλαδικών στις 14 Ιουνίου

Πανελλαδικές εξετάσεις: Αυτό θα συμβεί αν ένας μαθητής έχει κορωνοϊό στη διάρκεια των εξετάσεων

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις πλησιάζουν κι έχουν ως ημερομηνία έναρξης το διήμερο 14-15 Ιουνίου, αλλά η ιδιαίτερη συνθήκη του κορωνοϊού, επιβάλλει και ξεχωριστές ρυθμίσεις από το Υπουργείο Παιδείας.

Η πιθανότητα να νοσήσει κάποιος εξεταζόμενος πριν από τις εξετάσεις τρομάζει, ωστόσο υπάρχει πρόβλεψη για την συγκεκριμένη περίπτωση. Αν κάποιος μαθητής νοσήσει, μπορεί να συμμετέχει στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το πλαίσιο που υπάρχει.

Πανελλαδικές εξετάσεις: Το θεσμικό πλαίσιο για μαθητές που έχουν ήδη νοσήσει

«Υπάρχει ένα συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο. Αν κάποιος πάθει οποιαδήποτε ασθένεια, τότε μπορεί να συμμετέχει στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου. Οι περεταίρω λεπτομέρειες θα δοθούν πλησιέστερα σε εκείνη την ημερομηνία» δήλωσε η υπουργός Υγείας, Νίκη Κεραμέως.

Υπενθυμίζεται ότι όπως ανακοίνωσε επίσημα το υπουργείο Παιδείας στις Πανελλήνιες εξετάσεις θα εφαρμοστεί και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, παρά τις διαμαρτυρίες των μαθητών και εκπαιδευτικών.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share