Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Άνοιγμα εστίασης: Τρέχουν να κλείσουν τραπέζι για να πιούν καφέ

sold out

3 Μαΐου 2021 12:02
Άνοιγμα εστίασης: Τρέχουν να κλείσουν τραπέζι για να πιούν καφέ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Άνοιγμα εστίασης: Αυτή την ημέρα την περίμεναν με αγωνία τόσο οι καταστηματάρχες όσο και ο κόσμος που ήθελε να βγει να πιει τον καφέ του στο αγαπημένο του μαγαζί και να συναντήσει τους φίλους του.

Το πρωί της Δευτέρας (3/5) άνοιξαν τα καταστήματα της εστίασης και όλοι τρέχουν για να κάνουν την κράτησή τους, καθώς σήμερα είναι αργία, αλλά και του Αγίου Γεωργίου, οπότε οι εορτάζοντες θέλουν να βγουν με τους φίλους τους για καφέ και ποτό.

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ξεκίνησαν μαζί με τους υπαλλήλους τους να στήνουν τραπέζια και καρέκλες με το... μέτρο προκειμένου να τηρηθούν όλες οι απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας. Σε κάθε τραπέζι θα υπάρχει αντισηπτικό ενώ όλοι οι εργαζόμενοι θα φορούν μάσκες.

Τρέχουν να κάνουν κρατήσεις στα μαγαζιά

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη σε αρκετά καταστήματα στο Κολωνάκι έχουν αρχίσει να γίνονται πολλές κρατήσεις τόσο για το μεσημέρι όπως και για το βράδυ, αφού η σημερινή ημέρα είναι αργία και αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι δεν εργάζονται και θα εκμεταλλευτούν τον ανοιξιάτικο καιρό για να πάνε μια βόλτα.

Ανοικτά λοιπόν έως τις 22:45 το βράδυ θα είναι τα καταστήματα εστίασης χωρίς μουσική και με τραπεζοκαθίσματα αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο, ενώ οι πολίτες πρέπει να στέλνουν τον κωδικό 6 με SMS στο 13033.

Γεωργιάδης: Όσα είπε για το άνοιγμα της εστίασης και την απαγόρευση της μουσικής

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, το πρωί της Δευτέρας (3/5) μίλησε στην ΕΡΤ για το άνοιγμα της εστίασης και τόνισε πώς η διερεύνηση του ωραρίου θα γίνει στις 15 Μαΐου.

«Ανοίγουμε την εστίαση αλλά ο ιός δεν έχει φύγει. Το σύνθημα ότι πέρασε ο κίνδυνος δεν έχει δοθεί», τόνισε, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και συνέχισε:

«Κανένας δεν θέλει να περιορίσει την ελευθερία κανενός, αλλά πρέπει να κρατηθεί ο ιός υπό έλεγχο».

Μέχρι έξι άτομα στα τραπέζια, με κωδικό 6 και αναχώρηση στις 11 παρά τέταρτο το βράδυ, υπενθύμισε ο υπουργός Ανάπτυξης προσθέτοντας ότι με το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου θα ανακοινωθεί πιο διευρυμένο ωράριο. Κάθε εβδομάδα θα συνεχίσει να συνεδριάζει Επιτροπή Λοιμωξιολόγων. «Σήμερα δεν επιστρέφουμε στην παλιά μας ζωή κάνουμε ένα βήμα προς την κανονικότητα», τόνισε.

«Αναμφίβολα υπάρχουν εργαζόμενοι που μένουν σε αναστολή και ζητώ συγγνώμη, καθώς δεν έχουν όλες οι επιχειρήσεις πρόσβαση σε εξωτερικό χώρο. Είμαστε δίπλα στους ανθρώπους της εστίασης» πρόσθεσε ο υπουργός και υπενθύμισε ότι σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, τα "κουρεμένα" ενοίκια θα ισχύσουν και τον Μάιο, με τα ίδια κριτήρια που εφαρμόστηκαν και το Απρίλιο. Μίλησε επίσης για θριαμβευτική εικόνα εμβολιασμού από τη νέα γενιά "που έβαλε τα γυαλιά στους μεγαλύτερους με νοοτροπία που κινεί την Ελλάδα μπροστά”. Παράλληλα, διαβάστε για τον τρόπο λειτουργίας της εστίασης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για το άνοιγμα της εστίασης και εξήγησε γιατί δεν θα έχουν μουσική

Άδωνις Γεωργιάδης: Τι είπε για την απαγόρευση της μουσικής

Ως προς την απαγόρευση μουσικής είπε ότι ήταν απαίτηση των γιατρών, καθώς «μιλώντας πιο δυνατά εκπνέεις με μεγαλύτερη ταχύτητα τα σταγονίδια, αυξάνοντας την πιθανότητα να κολλήσει κάποιος διπλανός που έχει βγάλει τη μάσκα για να φάει» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης και διευκρίνισε:

«τα εστιατόρια που είναι στα ξενοδοχεία λειτουργούσαν όλο το διάστημα για τους ενοίκους, ενώ θα συνεχίσουν να μην λειτουργούν τα μπαρ. Σχετικά με τα γυμναστήρια θα ανακοινωθεί πρόγραμμα στήριξης μέσω ΕΣΠΑ αναγνωρίζουμε ότι είναι σε πολύ δυσμενή θέση και θα έχουν ειδική μεταχείριση»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share