Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021

Πλησιάζουν οι Πανελλαδικές: Ελάχιστη βάση εισαγωγής και διπλά μηχανογραφικά

Όλες οι αλλαγές!

23 Απριλίου 2021 07:50
Πλησιάζουν οι Πανελλαδικές: Ελάχιστη βάση εισαγωγής και διπλά μηχανογραφικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μετά τις ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλαδικές του 2021. Τι αλλάζει τη φετινή χρονιά;

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, οι φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 14 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 15 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ, ενώ στο άμεσο διάστημα θα ανακοινωθούν τα μέτρα προστασίας που θα ληφθούν στα εξεταστικά κέντρα.

Ωστόσο, στον "αέρα" παραμένει μέχρι στιγμής το άνοιγμα των φροντιστηρίων, με τους φροντιστηριούχους να εκτιμούν ότι θα επαναλειτουργήσουν μετά το Πάσχα. Κατά τη χθεσινή (22/04) συνέντευξη Τύπου η υπουργός ερωτήθηκε για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και αν τελικά θα ισχύσει το νέο σύστημα στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις. Παράλληλα, να σας θυμίσουμε ότι ανοίγουν Γυμνάσια και Δημοτικά.

Πανελλαδικές Εξετάσεις αλλαγές

Πανελλαδικές εξετάσεις - Όλες οι αλλαγές

Οπως προέκυψε, φέτος θα ισχύσει και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και το σύστημα του παράλληλου μηχανογραφικού. "Οπως είχαμε πει, στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε υπάρχουν κάποιες ρυθμίσεις που θα ισχύσουν από φέτος, και άλλες που θα ισχύσουν από του χρόνου. Οι δυο που ισχύουν για φέτος, και δεν επηρεάζουν την προετοιμασία των υποψηφίων, είναι η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και το παράλληλο μηχανογραφικό" είπε χαρακτηριστικά η υπουργός.

"Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής είναι απαραίτητη. Όσο επιτρέπουμε να εγγράφεται κάποιος σε πανεπιστήμιο, με βαθμό 1, ή 2 ή 3 στα 20, τότε κοροϊδεύουμε τον ίδιο τον φοιτητή, τού δημιουργούμε φρούδες ελπίδες. Καθώς η πιθανότητα να αποφοιτήσει είναι πολύ χαμηλή. Επίσης κοροϊδεύουμε τους συμφοιτητές τους που έχουν πασχίσει για να εισαχθούν και κοροϊδεύουμε και τους φορολογούμενους που καλούνται να πληρώσουν για φοιτητές που δεν πληρούν τις ακαδημαϊκές προϋποθέσεις" προσέθεσε.

Σε ό,τι αφορά το παράλληλο μηχανογραφικό, η Νίκη Κεραμέως είπε ότι αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει η δυνατότητα "να υποβάλλεται ένα μηχανογραφικό για εισαγωγή στο πανεπιστήμιο, μέσω Πανελλαδικών και ένα δεύτερο για εισαγωγή σε δημόσιο ΙΕΚ μέσω απολυτηρίου και κάποιων άλλων κανονισμών".

Οι δηλώσεις της υπουργού Παιδείας:

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share