Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021

Σχολεία: Κουδούνι στις 10 Μαΐου για Γυμνάσια και Δημοτικά

Σήμερα ανακοινώσεις από Κεραμέως!

22 Απριλίου 2021 08:20
Σχολεία: Κουδούνι στις 10 Μαΐου για Γυμνάσια και Δημοτικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σχολεία: Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως θα δώσει σήμερα (22/04) λεπτομέρειες για το άνοιγμα των δημοτικών και γυμνασίων. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν στις 10 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, στις 11 το πρωί είναι προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου του υπουργείου Παιδείας, όπου η υπουργός θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την επιστροφή στα θρανία των μαθητών των γυμνασίων και των λυκείων, καθώς και για τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, αλλά και για την παράταση του διδακτικού έτους.

Τα σχολεία θα ανοίξουν μία εβδομάδα μετά το Πάσχα, με τη σχολική σεζόν να παίρνει φέτος παράταση λόγω της πανδημίας. Να τονιστεί πως ήδη έχουν ανοίξει τα λύκεια και παίρνουν σειρά οι μικρότερες τάξεις που θα επιστρέψουν στα θρανία, όπως προανήγγειλε χθες στο διάγγελμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

άνοιγμα σχολείων

Όπως και στο Λύκειο και στα Δημοτικά Σχολεία και τα Γυμνάσια θα ισχύουν οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό, όπως και όλοι οι υπόλοιποι κανόνες προστασίας στις αίθουσες.

Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου, τα μαθήματα αναμένεται να ολοκληρωθούν στα δημοτικά την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου, ενώ στα γυμνάσια και τα λύκεια στις 11 Ιουνίου. Οι Πανελλαδικές αναμένεται να αρχίσουν το διήμερο 14-15 Ιουνίου.

Τέλος, όσον αφορά τις προαγωγικές εξετάσεις, αυτές οδεύουν προς ματαίωση, με την κα. Κεραμέως να αναμένεται να κάνει σήμερα τις σχετικές ανακοινώσεις. Υπέρ της ματαίωσής τους είναι και οι εκπαιδευτικοί.

Μάθημα στα προαύλια των σχολείων

Μιλώντας στην τηλεόραση του Open, η Αθηνά Λινού σημείωσε ότι υπάρχουν κενά και λιγότερα μέτρα από αυτά που θα έπρεπε εν όψει της επαναλειτουργίας των Λυκείων από την Δευτέρα με δια ζώσης εκπαίδευση.

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας αναρωτήθηκε αν υπάρχει πρωτόκολλο για το τι γίνεται στην περίπτωση που υπάρξει ένα θετικό τεστ.

«Κλείνει η τάξη; Κλείνει το σχολείο; Τι θα γίνεται στο διάστημα από το θετικό self test μέχρι το test επαλήθευσης; Το test επαλήθευσης θα είναι rapid ή μοριακό; Τι γίνεται αν υπάρχει κρούσμα σε καθηγητή που διδάσκει σε περισσότερα από ένα τμήματα;» ήταν μερικές από τις απορίες της.

Μάθημα στα προαύλια των σχολείων

Όπως είπε, σε περίπτωση θετικού test θα έπρεπε να σταματήσει η λειτουργία της τάξης αμέσως και να εξεταστούν όλα τα παιδιά. Όπως υπογράμμισε αυτό θα ήταν μία καλή ευκαιρία προκειμένου να διαπιστωθεί η αξιοπιστία των self test συγκρίνοντας τα αποτελέσματα.

Ακόμη, υπογράμμισε πως τα παιδιά ανά τμήμα παραμένουν πολλά, πράγμα που καθιστά πρακτικά αδύνατη την τήρηση των αποστάσεων. Πρότεινε μάλιστα και την χρήση ακόμη και του προαυλίου για μαθήματα εφόσον πλέον ο καιρός θα το επιτρέπει. «Είμαι ακόμα σε κατάσταση συναγερμού, πρέπει να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί» σημείωσε για τον αριθμό των κρουσμάτων.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share