Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Σχολεία: Αυτοί οι μαθητές εξαιρούνται από την υποχρεωτική χρήση μάσκας

Σας αφορά!

1 Σεπτεμβρίου 2020 17:35
Σχολεία: Αυτοί οι μαθητές εξαιρούνται από την υποχρεωτική χρήση μάσκας

Στις 14 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τελικά τα σχολεία, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για τους περισσότερους μαθητές, με εξαίρεση τους παρακάτω.

Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, «η χρήση της μάσκας καθίσταται υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, και στους εξωτερικούς όπου υπάρχει συγχρωτισμός, καθώς και στα μέσα μεταφοράς μαθητών, ενώ δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση στη χρήση μάσκας από Νηπιαγωγείο έως και την τρίτη Δημοτικού». Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες κατηγορίες μαθητών, οι οποίες εξαιρούνται από την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Εξαιρούνται

  • Παιδιά με γνωσιακή, αναπτυξιακή ή ψυχική διαταραχή ή διαταραχή συμπεριφορά
  • Παιδιά με σοβαρό νευρολογικό, μυϊκό́ ή άλλο νόσημα που τα εμποδίζει να χειριστούν τη μάσκα τους

Νέα ανατροπή για τα σχολεία: Πρόταση του Γκίκα Μαγιορκίνη για 14 Σεπτεμβρίου

Νέα ανατροπή έρχεται για τα σχολεία, καθώς μπορεί αύριο (1/9) να έρχονται οι ανακοινώσεις και οι λοιμωξιολόγοι να επιμένουν να ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου, αλλά ο Γκίκας Μαγιορκίνης προτείνει από την πλευρά του τη 14η Σεπτεμβρίου, συμφωνώντας με την κυβερνητική άποψη.

«Το σημείο κλειδί για το άνοιγμα των σχολείων είναι η επιδημιολογική εικόνα γενικά», είπε ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης μιλώντας πριν από λίγο στον ΣΚΑΙ.

Το θέμα όπως είπε θα συζητηθεί και σήμερα από την επιτροπή για να αποφασίσουν με σιγουριά τι ακριβώς θα συμβεί.

«Υπάρχει όλο το τελευταίο 15νθημερο αυξημένη επιδιολογική εικόνα», είπε και πρόσθεσε ότι «εγώ θα έκλεινα προς τις 14 Σεπτεμβρίου αλλά αυτό δεν έχει πολλή σημασία και σήμερα θα ακουστούν όλες οι απόψεις».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η 14η Σεπτεμβρίου θεωρείται ως η πιθανότερη ημερομηνία να ανοίξουν τα σχολεία και αυτό επισημάνθηκε στην σημερινή τακτική επικοινωνία που είχε με τους λοιμωξιολόγους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το υπουργικό συμβούλιο.

Επίσημα πάντως η ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς θα ανακοινωθεί αύριο Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Αν εντοπίζεται κρούσμα κορωνοϊού σε σχολείο τότε...» - Ξεκάθαρος ο Χαράλαμπος Γώγος

Ξεκάθαρος ήταν ο Χαράλαμπος Γώγος ως προς το πώς θα αντιμετωπίζεται ένα κρούσμα κορωνοϊού σε σχολείο, επισημαίνοντας πως στην περίπτωση αυτή δε θα κλείνει το συγκρότημα ολόκληρο, αλλά το τμήμα.

«Χωρίς μάσκα τη βάψαμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, προσθέτοντας την εκτίμηση, ότι αν η τάση αποκλιμάκωσης των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες συνεχισθεί και τις επόμενες τότε μπορούμε να πάμε σε άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Γώγος τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι έχουμε μεγάλη διασπορά του ιού το τελευταίο διάστημα λόγω χαλαρότητας, ενώ πρότεινε όσοι επιστρέφουν από διακοπές να μπαίνουν σε αυτοπεριορισμό και γενικά να τηρούνται τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι για το άνοιγμα στις 7 Σεπτεμβρίου είχαν ταχθεί υπέρ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Νίκος Σύψας και ο πρόεδρος των λοιμοξιολόγων Παναγιώτης Γαργαλιάνος.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share