Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Ανατροπή για τα σχολεία: Οι ειδικοί επιμένουν για τις 7 Σεπτεμβρίου

Σύντομα οι αποφάσεις

30 Αυγούστου 2020 10:32
Ανατροπή για τα σχολεία: Οι ειδικοί επιμένουν για τις 7 Σεπτεμβρίου
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ανατροπή φαίνεται πως έρχεται για τα σχολεία, καθώς μπορεί λόγω των νέων επιδημιολογικών δεδομένων που έχει ο κορωνοϊός να σκέφτονταν το άνοιγμά τους μια εβδομάδα αργότερα στην κυβέρνηση, αλλά οι λοιμωξιολόγοι επιμένουν για τις 7 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, «αύριο το μεσημέρι θα συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών και είμαστε καθόλα έτοιμοι για το άνοιγμα των σχολείων και για τις 7 Σεπτεμβρίου, όπως είχαμε προγραμματίσει» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας. Μάλιστα, η κυρία Κεραμέως ανέφερε ότι την Τρίτη, 1η Σεπτεμβρίου, θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων.

Σύμφωνα με την υπουργό, όλα είναι έτοιμα για να ανοίξουν τα σχολεία όποτε αποφασιστεί, καθώς έχουν γίνει προσλήψεις εκπαιδευτικών νωρίτερα από ποτέ, τα βιβλία είναι στη θέση τους ενώ ήδη έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον κορωνοϊό. Μάλιστα, η υπουργός Παιδείας σημείωσε: «Θα σταθμίσουμε την παράμετρο της επιστροφής των εκδρομέων του Αυγούστου, ώστε να έχουν περιοριστεί οι μετακινήσεις των ασυμπτωματικών, οι οποίες δημιουργούν πρόβλημα».

Η κυρία Κεραμέως ανέφερε ακόμη ότι «είναι μέγιστη σημασία να βρεθούν τα παιδιά και πάλι στο σχολικό τους περιβάλλον». Στο μεταξύ, πάντως, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ τάχθηκε υπέρ του να ανοίξουν τα σχολεία αλλά σημείωσε ότι μπορεί να χρειαστεί να κλείσουν ξανά τον χειμώνα.

Έκτακτη προειδοποίηση από τον ΠΟΥ για τα σχολεία

Τα σχολεία αναμένεται σύντομα να ανοίξουν, με το Υπουργείο Παιδείας να δίνει τις απαντήσεις για τον κορωνοϊό, αλλά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να επισημαίνει, ότι υπάρχουν ολοένα και περισσότερα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι νέοι μολύνουν άλλους ανθρώπους σε κοινωνικές συγκεντρώσεις, όπως δήλωσε ο Χανς Κλούγκε, υπέυθυνος του ΠΟΥ για την Ευρώπη.

Οι πιο ηλικιωμένοι άνθρωποι θα πρέπει να προστατευθούν κάνοντας το εμβόλιο της γρίπης καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, μια περίοδος με υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας, πρόσθεσε ο Κλούγκε.

«Οι νεότεροι δεν είναι απαραίτητο να πεθάνουν από αυτό (σ.σ. την covid-19), αλλά είναι ένας ανεμοστρόβιλος με μακριά ουρά (...) Οι νέοι, κυρίως καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, θα είναι σε πιο στενή επαφή με τον πιο ηλικιωμένο πληθυσμό», εξήγησε ο ίδιος.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share