Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

ΑΣΟΕΕ: Κλειστό το πανεπιστήμιο μετά τα επεισόδια!

Μέχρι πότε θα παραμείνει κλειστό;

12 Νοεμβρίου 2019 17:15
ΑΣΟΕΕ: Κλειστό το πανεπιστήμιο μετά τα επεισόδια!

Λουκέτο ξαναμπήκε στην πύλη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) μετά την απόφαση της Συγκλήτου να μείνει κλειστό το πανεπιστήμιο έως και την Κυριακή 17 Νοεμβρίου. Από τα ευρήματα της αστυνομίας φαίνεται ότι η σχολή χρησιμεύει στους αντιεξουσιαστες σαν ορμητήριο!

Δείτε επίσης: Πολεμικό κλίμα έξω από την ΑΣΟΕΕ! Οι φοιτητές πραγματοποιούν πορεία στην Πατησίων! (Video)

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Η Σύγκλητος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου από 11/11/2019 έως και 17/11/2019. Η Σύγκλητος παραμένει σε διαρκή συνεδρίαση.»

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα οι φοιτητές επιχείρησαν να μπουν μέσα στην ΑΣΟΕΕ με κοπτικό εργαλείο.

Νέα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ: Επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους και φωτογράφους!

Νέα επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στην ΑΣΟΕΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν καταγγελίες για βία εναντίον δημοσιογράφων και φωτογράφων, ενώ κλειστή συνεχίζει να παραμένει η Πατησίων.

Συνελήφθη ο 25χρονος με ηρωίνη κοντά στην ΑΣΟΕΕ!

Ταυτόχρονα και άλλοι φοιτητές επιχείρησαν να μπουν μέσα στο οικονομικό πανεπιστήμιο. Κόσμος έχει συγκεντρωθεί στην Πατησίων και προσπαθεί να προσεγγίσει την ΑΣΟΕΕ. Η διμοιρία των ΜΑΤ λίγα λεπτά μετά τις 2 βγήκε τελικά από το προαύλιο του πανεπιστημίου σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η κατάσταση.

Τα επεισόδια νωρίτερα ξεκίνησαν όταν ομάδα ατόμων βρέθηκε έξω από το οικονομικό πανεπιστήμιο το οποίο είναι κλειστό με απόφαση της Συγκλήτου και επιχείρησε να μπει σε αυτό. Τα άτομα συγκεντρώθηκαν στην συμβολή της Δεριγνύ με την Πατησίων και πέταξαν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών. Η αστυνομία απαντώντας έκανε χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Τελικά περίπου 80 άτομα κατάφεραν να μπουν στο προαύλιο του Πανεπιστημίου όπου περικυκλώθηκαν από άνδρες των ΜΑΤ. Λίγο πριν τις δυο το μεσημέρι οι άνδρες των ΜΑΤ οπισθοχώρησαν και βρίσκονται στην πύλη της ΑΣΟΕΕ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι από τους νεαρούς έχουν τραυματισθεί και κάποιοι άλλοι έχουν αναπνευστικά προβλήματα.

ΑΣΟΕΕ: Πέτρες, κουκούλες και ρόπαλα ανακάλυψε η ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από την έφοδο που πραγματοποίησε! (Video)

Ένα βίντεο από την έφοδο που έκαναν αστυνομικοί στην ΑΣΟΕΕ έδωσε η ΕΛΑΣ στην δημοσιότητα! Τι βρήκαν οι αστυνομικοί μέσα στην σχολή;

Η έρευνα της αστυνομίας έγινε σε τρεις εσωτερικούς χώρους της ΑΣΟΕΕ που τελούσαν από κατάληψη. Η επιχείρηση αυτή ήταν στο πλαίσιο ερευνών που πραγματοποιεί η ΕΛ.ΑΣ. σε καταλήψεις, οι οποίοι χρησιμοποιούνται ως ορμητήρια για επεισόδια σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων και όπου γίνονται προπαρασκευαστικές ενέργειες και αποθήκευση ή παρασκευή αντικειμένων που χρησιμοποιούνται στις επιθέσεις, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η έρευνα της αστυνομίας έγινε σε χώρους της ΑΣΟΕΕ που τελούσαν υπό κατάληψη!

Εξάλλου και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε «Τελειώνουμε με τις γιάφκες των μπαχαλάκηδων και των κατασκευαστών μολότοφ στα πανεπιστήμια», αναφερόμενος στην αστυνομική επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ.

Η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε εξοπλισμό για επιθέσεις στην ΑΣΟΕΕ!

Κατά τη διάρκεια της έρευνας στην ΑΣΟΕΕ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, κοντάρια, κράνη, γάντια, κουκούλες full face και ρούχα-υλικά αμφίεσης για κάλυψη χαρακτηριστικών.

Πολλά τα κράνη και οι κουκούλες που βρέθηκαν στην ΑΣΟΕΕ!

Επιπλέον, οι αστυνομικοί βρήκαν στους χώρους της ΑΣΟΕΕ πυροσβεστήρες, διαρρηκτικά εργαλεία, φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου και κομμάτια από μάρμαρα και πέτρες που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Οι χώροι αυτοί σφραγίστηκαν και αποδόθηκαν στις Αρχές του Οικονομικού Πανεπιστήμιου. «Η Ελληνική Αστυνομία θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα τη νομοθεσία σε κάθε περίπτωση που επιχειρηθεί από οποιονδήποτε η ανακατάληψη χώρων που αποδίδονται στους νόμιμους κατόχους τους, μετά από καταλήψεις», ξεκαθάρισε η ΕΛ.ΑΣ. στην ανακοίνωσή της.

Η επιχείρηση της αστυνομίας έγινε στον απόηχο καταγγελιών από φοιτητές ότι στους χώρους του πανεπιστημίου παρασκευάζονται βόμβες μολότοφ αλλά και τις ανησυχίες που εξέφρασε η σύγκλητος του ιδρύματος για την ασφάλεια των φοιτητών και των εργαζομένων σε αυτό.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Συνέλαβαν τον νο1 προμηθευτή λαθραίων τσιγάρων στην ΑΣΟΕΕ! (Video)

ΑΣΟΕΕ: Επίθεση δέχτηκε το γραφείο του πρύτανη!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr

TAGS
 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share