Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Πολεμικό κλίμα έξω από την ΑΣΟΕΕ! Οι φοιτητές πραγματοποιούν πορεία στην Πατησίων! (Video)

Ενόψει του Πολυτεχνείου έχουν δημιουργηθεί εντάσεις!

11 Νοεμβρίου 2019 16:27
Πολεμικό κλίμα έξω από την ΑΣΟΕΕ! Οι φοιτητές πραγματοποιούν πορεία στην Πατησίων! (Video)

Επεισόδια γίνονται έξω από την ΑΣΟΕΕ ενόψει του Πολυτεχνείου! Κυριαρχεί ένα πολεμικό κλίμα στους δρόμους της Πατησίων! Οι φοιτητές πραγματοποιούν πορεία στην Πατησίων!

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγη ώρα μετά την αρχική καταδίωξη των νεαρών προκλήθηκε νέος γύρος έντασης. Ολα ξεκίνησαν όταν μια άλλη ομάδα φοιτητών επιχείρησε να προσεγγίσει το κτίριο της ΑΣΟΕΕ και βρήκε απέναντί της τη νεοσυσταθείσα Ομάδα ΔΕΛΤΑ.

Να σημειωθεί ότι η αστυνομική έφοδος στην ΑΣΟΕΕ προκάλεσε την έντονη αντίδραση σύσσωμου του ΣΥΡΙΖΑ, με τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει ότι «η Δημοκρατία απειλείται». Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν και το «παρών» στην ΑΣΟΕΕ, όμως αποδοκιμάστηκαν από τους φοιτητές.

Στο ίδιο σημείο με τους φοιτητές βρίσκονταν και φωτορεπόρτερ, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι χτυπήθηκαν από αστυνομικούς, στην προσπάθειά τους να πλησιάσουν την είσοδο της ΑΣΟΕΕ επί της Πατησίων -που από σήμερα επρόκειτο να κλείσει με απόφαση της Συγκλήτου.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών προκειμένου να απομακρύνουν όσους βρίσκονταν κοντά στην είσοδο του πανεπιστημίου και όσους θέλησαν να πλησιάσουν, μεταξύ αυτών και εκπροσώπους ΜΜΕ.

Posted by Nikos Christofakis on Monday, November 11, 2019

ΑΣΟΕΕ: Μέχρι τις 17 Νοεμβρίου θα παραμείνει κλειστή!

Μετά τον εντοπισμό του «επιχειρησιακού στρατηγείου» η ΑΣΟΕΕ αναστέλλει την λειτουργία της μέχρι τις 17 Νοεμβρίου!

Πιο συγκεκριμένα, η Σύγκλητος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου από αύριο, Δευτέρα, έως και την επόμενη Κυριακή 17 Νοεμβρίου.

Η ανακοίνωση από τη Σύγκλητο έχει ως εξής: «Η Σύγκλητος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου από 11/11/2019 έως και 17/11/2019. Η Σύγκλητος παραμένει σε διαρκή συνεδρίαση».

ΑΣΟΕΕ: Πέτρες, κουκούλες και ρόπαλα ανακάλυψε η ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από την έφοδο που πραγματοποίησε! (Video)

Ένα βίντεο από την έφοδο που έκαναν αστυνομικοί στην ΑΣΟΕΕ έδωσε η ΕΛΑΣ στην δημοσιότητα! Τι βρήκαν οι αστυνομικοί μέσα στην σχολή;

Η έρευνα της αστυνομίας έγινε σε τρεις εσωτερικούς χώρους της ΑΣΟΕΕ που τελούσαν από κατάληψη. Η επιχείρηση αυτή ήταν στο πλαίσιο ερευνών που πραγματοποιεί η ΕΛ.ΑΣ. σε καταλήψεις, οι οποίοι χρησιμοποιούνται ως ορμητήρια για επεισόδια σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων και όπου γίνονται προπαρασκευαστικές ενέργειες και αποθήκευση ή παρασκευή αντικειμένων που χρησιμοποιούνται στις επιθέσεις, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η έρευνα της αστυνομίας έγινε σε χώρους της ΑΣΟΕΕ που τελούσαν υπό κατάληψη!

Εξάλλου και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε «Τελειώνουμε με τις γιάφκες των μπαχαλάκηδων και των κατασκευαστών μολότοφ στα πανεπιστήμια», αναφερόμενος στην αστυνομική επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ.

Η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε εξοπλισμό για επιθέσεις στην ΑΣΟΕΕ!

Κατά τη διάρκεια της έρευνας στην ΑΣΟΕΕ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, κοντάρια, κράνη, γάντια, κουκούλες full face και ρούχα-υλικά αμφίεσης για κάλυψη χαρακτηριστικών.

Πολλά τα κράνη και οι κουκούλες που βρέθηκαν στην ΑΣΟΕΕ!

Επιπλέον, οι αστυνομικοί βρήκαν στους χώρους της ΑΣΟΕΕ πυροσβεστήρες, διαρρηκτικά εργαλεία, φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου και κομμάτια από μάρμαρα και πέτρες που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Οι χώροι αυτοί σφραγίστηκαν και αποδόθηκαν στις Αρχές του Οικονομικού Πανεπιστήμιου. «Η Ελληνική Αστυνομία θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα τη νομοθεσία σε κάθε περίπτωση που επιχειρηθεί από οποιονδήποτε η ανακατάληψη χώρων που αποδίδονται στους νόμιμους κατόχους τους, μετά από καταλήψεις», ξεκαθάρισε η ΕΛ.ΑΣ. στην ανακοίνωσή της.

Η επιχείρηση της αστυνομίας έγινε στον απόηχο καταγγελιών από φοιτητές ότι στους χώρους του πανεπιστημίου παρασκευάζονται βόμβες μολότοφ αλλά και τις ανησυχίες που εξέφρασε η σύγκλητος του ιδρύματος για την ασφάλεια των φοιτητών και των εργαζομένων σε αυτό.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share