Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στην πορεία διαμαρτυρίας για την επέμβαση της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ! (video)

Τι συνέβη;

11 Νοεμβρίου 2019 23:38
Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στην πορεία διαμαρτυρίας για την επέμβαση της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ! (video)

Πορεία διαμαρτυρίας για την επέμβαση της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ πραγματοποίησαν απόψε στη Θεσσαλονίκη φοιτητικές παρατάξεις και οργανώσεις

Η πορεία κινήθηκε μέσω των οδών Αγίου Δημητρίου και Ιασωνίδου και κατευθύνθηκε στην περιοχή της Καμάρας, με την επιτήρηση των αστυνομικών δυνάμεων.

Μερίδα των διαδηλωτών που συμμετείχε στην πορεία με κουκούλες, επιτέθηκε με πέτρες στις δυνάμεις των ΜΑΤ στο ΥΜΑΘ. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς την Αγίου Δημητρίου, βάζοντας κάδους απορριμμάτων στον δρόμο.

Δείτε το βίντεο από το grtimes.gr

Συνολικά, περισσότερα από 500 άτομα συμμετείχαν στην πορεία που ξεκίνησε σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, για τα γεγονότα που έγιναν στην ΑΣΟΕΕ. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από το άσυλο», «όχι στην αστυνομοκρατία».

Νέα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ: Επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους και φωτογράφους!

Νέα επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στην ΑΣΟΕΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν καταγγελίες για βία εναντίον δημοσιογράφων και φωτογράφων, ενώ κλειστή συνεχίζει να παραμένει η Πατησίων.

Συνελήφθη ο 25χρονος με ηρωίνη κοντά στην ΑΣΟΕΕ!

Ταυτόχρονα και άλλοι φοιτητές επιχείρησαν να μπουν μέσα στο οικονομικό πανεπιστήμιο. Κόσμος έχει συγκεντρωθεί στην Πατησίων και προσπαθεί να προσεγγίσει την ΑΣΟΕΕ. Η διμοιρία των ΜΑΤ λίγα λεπτά μετά τις 2 βγήκε τελικά από το προαύλιο του πανεπιστημίου σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η κατάσταση.

Τα επεισόδια νωρίτερα ξεκίνησαν όταν ομάδα ατόμων βρέθηκε έξω από το οικονομικό πανεπιστήμιο το οποίο είναι κλειστό με απόφαση της Συγκλήτου και επιχείρησε να μπει σε αυτό. Τα άτομα συγκεντρώθηκαν στην συμβολή της Δεριγνύ με την Πατησίων και πέταξαν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών. Η αστυνομία απαντώντας έκανε χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Τελικά περίπου 80 άτομα κατάφεραν να μπουν στο προαύλιο του Πανεπιστημίου όπου περικυκλώθηκαν από άνδρες των ΜΑΤ. Λίγο πριν τις δυο το μεσημέρι οι άνδρες των ΜΑΤ οπισθοχώρησαν και βρίσκονται στην πύλη της ΑΣΟΕΕ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι από τους νεαρούς έχουν τραυματισθεί και κάποιοι άλλοι έχουν αναπνευστικά προβλήματα.

ΑΣΟΕΕ: Μέχρι τις 17 Νοεμβρίου θα παραμείνει κλειστή!

Μετά τον εντοπισμό του «επιχειρησιακού στρατηγείου» η ΑΣΟΕΕ αναστέλλει την λειτουργία της μέχρι τις 17 Νοεμβρίου!

Πιο συγκεκριμένα, η Σύγκλητος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου από αύριο, Δευτέρα, έως και την επόμενη Κυριακή 17 Νοεμβρίου.

Η ανακοίνωση από τη Σύγκλητο έχει ως εξής: «Η Σύγκλητος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου από 11/11/2019 έως και 17/11/2019. Η Σύγκλητος παραμένει σε διαρκή συνεδρίαση».

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Συνέλαβαν τον νο1 προμηθευτή λαθραίων τσιγάρων στην ΑΣΟΕΕ! (Video)

ΑΣΟΕΕ: Επίθεση δέχτηκε το γραφείο του πρύτανη!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share