Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2019 για τους Έλληνες του εξωτερικού!

Δείτε τα αποτελέσματα!

2 Οκτωβρίου 2019 16:39
 Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2019 για τους Έλληνες του εξωτερικού!

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας τα ονόματα των εισαγομένων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των τέκνων Ελλήνων του Εξωτερικού, των τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό και των Ελλήνων αποφοίτων ξένων λυκείων του εξωτερικού, με το σύστημα των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Δείτε επίσης: Υπουργείο Παιδείας: Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών!

Στη διαδικασία εισαγωγής, με την ανωτέρω ειδική κατηγορία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, έλαβαν μέρος 902 συνολικά υποψήφιοι, από τους οποίους εισήχθησαν οι 631!

Τα ανωτέρω αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στους ενδιαφερόμενους από το διαδίκτυο (στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘ, https://results.it.minedu.gov.gr). Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται ονομαστικά τα αποτελέσματα, καθώς και την αναλυτική βαθμολογία, εφόσον πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό τους αριθμό και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες (Επώνυμο-Όνομα-Πατρώνυμο-Μητρώνυμο).

Στη διαδικασία εισαγωγής, με την ανωτέρω ειδική κατηγορία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, έλαβαν μέρος 902 συνολικά υποψήφιοι, από τους οποίους εισήχθησαν οι 631. Τα αναλυτικά στοιχεία για κάθε ειδική κατηγορία αναφέρονται στο συνημμένο πίνακα.

Οι εγγραφές των εισαγομένων στα Πανεπιστήμια, ΑΣΠΑΙΤΕ και Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν από 03-10-2019 μέχρι και 11-10-2019.

Η προθεσμία εγγραφής στις Στρατιωτικές Σχολές και Αστυνομικές Σχολές θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις σχολές.

Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία εγγραφής είναι αποκλειστική και όποιος δεν εγγραφεί μέσα σε αυτή χάνει οριστικά το δικαίωμα εγγραφής στη σχολή επιτυχίας.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν αυτοπροσώπως ή με νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους σχετική αίτηση στη Γραμματεία της Σχολής ή Τμήματος επιτυχίας τους μέσα στην παραπάνω προθεσμία.

Μαζί με την αίτηση εγγραφής οι επιτυχόντες υποβάλλουν:

Τρεις (3) φωτογραφίες σε μικρό μέγεθος και Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν είναι γραμμένοι σε άλλη σχολή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας.

Τα λοιπά δικαιολογητικά που απαιτούνταν να διαθέτουν οι υποψήφιοι κατά τη διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου, τα οποία πρέπει να κατατεθούν στη Γραμματεία της Σχολής ή Τμήματος εισαγωγής για τον τελικό έλεγχο προκειμένου να εγκριθεί και να ολοκληρωθεί η εγγραφή τους μπορούν να αναζητηθούν στις Οδηγίες για την εισαγωγή Ελλήνων του Εξωτερικού και τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό, έτους 2019.

Πανελληνίες 2019: Πρώτη στο Τμήμα Εργοθεραπείας μητέρα 4 παιδιών!

Πρώτη στο Τμήμα Εργοθεραπείας μητέρα 4 παιδιών σε ηλικία 44χρόνων! Μετά τα αποτελέσματα των βάσεων στις φετινές Πανελλήνιες γίνονται γνωστά και τα στοιχεία εκείνων που με τα υψηλότερα μόρια κατάφεραν να μπουν στις σχολές επιλογής τους!

Την ίδια ώρα, την 4η θέση στη Σχολή Στρατιωτικής Ιατρικής καταλαμβάνει μαθητής του 4ου ΓΕΛ από τον Κρόκο Κοζάνης, παιδί πολύτεκνης οικογένειας, ο οποίος κατόρθωσε να γράψει 19,9 στα Μαθηματικά, χωρίς καμία φροντιστηριακή βοήθεια.

H 44χρονη Σωτηρία Τσίτσαρη-Τριανταφύλλου, μητέρα τεσσάρων παιδιών, επέλεξε το νεοσύστατο τμήμα Εργοθεραπείας στην Πτολεμαΐδα προκειμένου, όπως λέει, να βρίσκεται κοντά στα παιδιά της. Ελαβε τη μεγάλη απόφαση να φοιτήσει στο 2ο ΕΠΑΛ Κοζάνης προκειμένου να καταφέρει ό,τι δεν μπόρεσε στη νεανική της ηλικία. Δύο από τα παιδιά της ήδη σπουδάζουν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ ο γιος της, το τρίτο παιδί της οικογένειας, ετοιμάζεται φέτος για τις πανελλαδικές, με στόχο να ακολουθήσει το όνειρό του και να γίνει δημοσιογράφος.

Δημήτρης Βόγδος: Ο μαθητής που θριάμβευσε στα μαθηματικά

Το δικό του όνειρο κατάφερε να κάνει πραγματικότητα ο Δημήτρης Βόγδος, μαθητής του 4ου ΓΕΛ από τον Κρόκο Κοζάνης, ο οποίος συγκέντρωσε 19.253 μόρια και εισέρχεται 4ος στη Σχολή Στρατιωτικής Ιατρικής. Ο Δημήτρης Βόγδος, παιδί πολύτεκνης οικογένειας, μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την προσπάθειά του καθ' όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και τα συναισθήματα ικανοποίησης που νιώθει για την επιτυχία του. «Θέλω να πω σε όσους δοκιμάζουν τον εαυτό τους στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων να μην εγκαταλείπουν την προσπάθεια που κάνουν», λέει χαρακτηριστικά, τονίζοντας τη χαρά που σκόρπισε η είδηση της επιτυχίας του στους γονείς και τα αδέλφια του.

Σε ό,τι αφορά, δε, την επιλογή του, εξήγησε πως είναι πολύ χαρούμενος για το αποτέλεσμα της προσπάθειάς του, που τον οδήγησε στη Στρατιωτική Ιατρική, η οποία, όπως τονίζει, «συνδυάζει την Ιατρική με άλλα χαρακτηριστικά».

Βάσεις 2019: Πτώση σε Ιατρική, Νομική, Φιλολογία και Μαθηματικό!

Ανακοινώθηκαν σήμερα το πρωί από το υπουργείο Παιδείας οι Βάσεις 2019 για την είσοδο χιλιάδων υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Κεραμέως: "Ένας στους τέσσερις υποψηφίους μπαίνει στην πρώτη σχολή προτίμησης του!" (Video)

Με τα βάση τα αποτελέσματα των βάσεων 2019, η βάση της Ιατρικής Σχολής Αθήνας διαμορφώνεται στα 18.724 μόρια, παρουσιάζοντας πτώση 305 μόρια σε σχέση με το 2018. Πέρυσι η Ιατρική ήταν στα 19.029. Αντίστοιχα η Νομική Αθήνας έχει βάση 18.013 μόρια, 206 μόρια λιγότερα από το 2018. Πιο σημαντική πτώση φέτος στο τμήμα Φιλολογίας Αθήνας με βάση στα 14.677 μόρια, με πτώση κατά 1.590 μόρια. Το ίδιο ισχύει και για το Μαθηματικό Αθήνας με την βάση να είναι 14.617 από 15.152 που ήταν πέρυσι. Δηλαδή με πτώση 525 μόρια.

Τι γίνεται στο Πολυτεχνείο

Στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών η βάση διαμορφώνεται στα 18.314, αυξημένη κατά 74 μόρια σε σχέση με το 2019, ενώ στο τμήμα Αρχιτεκτόνων η βάση είναι στα 19.050, παρουσιάζοντας πτώση 284 μόρια συγκριτικά με πέρυσι.

Οι υποψήφιοι μπαίνοντας στη διεύθυνση http://results.it.minedu.gov.gr και αφού πληκτρολογήσουν:

  • Τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους
  • Τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

μπορούν να δουν το τμήμα ή τη σχολή εισαγωγής τους.

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα Λύκεια το μεσημέρι της Τρίτης.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share