Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βάσεις 2019: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα! Δείτε που περάσατε!

Αγωνία τέλος για τους υποψήφιους

27 Αυγούστου 2019 10:33
Βάσεις 2019: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα! Δείτε που περάσατε!

«Τέλος» στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων των Πανελληνίων Εξετάσεων, καθώς ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των βάσεων. Κεραμέως: "Ένας στους τέσσερις υποψηφίους μπαίνει στην πρώτη σχολή προτίμησης του!" (Video)

Οι υποψήφιοι μπαίνοντας στη διεύθυνση http://results.it.minedu.gov.gr και αφού πληκτρολογήσουν:

  • Τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους
  • Τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

μπορούν να δουν το τμήμα ή τη σχολή εισαγωγής τους.

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα αποστάλθηκαν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα Λύκεια το μεσημέρι.

Από το υπουργείο διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Επίσης, την ίδια ώρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε. και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του υπουργείου.

Βάσεις 2019: Ποιες είναι οι εκτιμήσεις για το 2ο επιστημονικό πεδίο;

Ποιες είναι οι εκτιμήσεις για το 2ο επιστημονικό πεδίο και που θα κυμανθούν οι βάσεις φέτος; Τι πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων;

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο ολοκληρώνει τώρα τους ελέγχους και τις διασταυρώσεις και εντός των δύο επόμενων ημερών θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις.

Καθώς ο χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα, δίνονται και οι τελευταίες εκτιμήσεις για το πού θα κυμανθούν οι βάσεις εισαγωγής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, πτώση αναμένεται να σημειωθεί στο πρώτο, το δεύτερο και το τρίτο επιστημονικό πεδίο, ενώ το τέταρτο θα παρουσιάσει αύξηση.

Πληροφορίες του αρμόδιου υπουργείου, που επικαλείται η εφημερίδα, κάνουν λόγο για «βουτιά» των βάσεων σε αυτά τα τρία πεδία, ενώ σε αυτό των επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής τα μόρια εισαγωγής στις περισσότερες σχολές θα ανέβουν.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αυτό που παρατηρείται – και θα γίνει αντιληπτό και μετά τις επίσημες ανακοινώσεις – είναι μία εντυπωσιακή πτώση των βάσεων στα περισσότερα τμήματα.

Οι εκτιμήσεις για το 2ο επιστημονικό πεδίο

2ο Πεδίο (Θετικές Επιστήμες): Αναμένεται μία αξιοσημείωτη πτώση βάσεων σε όλα τα Πολυτεχνικά τμήματα του κέντρου αλλά και της περιφέρειας. Παράλληλα, η αύξηση του αριθμού των εισακτέων καθώς και τα νέα τμήματα Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας, Χημικών Μηχανικών, αναμένεται ότι θα διαμορφώσουν συνθήκες περαιτέρω πτώσης των βάσεων στις σχολές μεσαίας ζήτησης του πεδίου. Εδώ είχαμε 1.300 λιγότερους υποψηφίους σε σχέση με την περσινή εξεταστική διαδικασία και θέσεις οριακά περισσότερες από αυτούς. Στο πεδίο αυτό φαίνεται πως διαμορφώνονται φέτος συνθήκες «ελεύθερης πρόσβασης». Πάντως, σε μια σειρά από νέα πανεπιστημιακά τμήματα που προέκυψαν από τη συνένωση ΤΕΙ ή απλά τη μετονομασία ΤΕΙ σε πανεπιστήμια (Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο - πρώην ΤΕΙ Κρήτης), είναι προφανές ότι θα γίνουν δεκτοί φέτος υποψήφιοι με πολύ χαμηλές βαθμολογίες, αρκετά κάτω από τη βαθμολογική βάση των 10.000 μορίων.

Πού θα μπορούν να δουν τα αποτελέσματα οι υποψήφιοι
Οι υποψήφιοι θα μπορούν να δουν τα αποτελέσματα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του υπουργείου Παιδείας, με μερικά κλικ.

α) πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους
β) πληκτρολογώντας τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο)

Την ίδια ώρα, τα αποτελέσματα θα σταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να προωθηθούν στα σχολεία. Στη συνέχεια, οι καταστάσεις θα εκτυπωθούν και θα αναρτηθούν σε όλα τα Λύκεια της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα σχολεία θα δείχνουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τη σχολή εισαγωγής του και όχι το όνομά του.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share