Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

“Πως τιμώρησα την κόρη μου, όταν έμαθα πως κοροϊδεύει τους συμμαθητές της”

Συγκλονιστικό!

16 Ιουλίου 2019 10:59
“Πως τιμώρησα την κόρη μου, όταν έμαθα πως κοροϊδεύει τους συμμαθητές της”

Bullying: Εύκολα μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει τα μικρά σε ηλικία παιδιά ως απρόβλεπτα. Δεν είναι σταθερά στη συμπεριφορά τους. Μπορεί εκεί που ακολουθούν πιστά τους κανόνες που τους έχουν τεθεί, να αλλάξουν στάση.

Η παρακάτω ιστορία έχει να κάνει με μία μητέρα από τον Καναδά και την κόρη της. Η συμπεριφορά στο σχολείο που πήγαινε δεν ήταν η πρέπουσα. Γι’ αυτό το λόγο, η μητέρα έπρεπε να σκεφτεί κάτι, ώστε να βάλει την κόρη της στο σωστό δρόμο, δίνοντάς της στέρεες βάσεις.

Η Amanda Mitchell είχε μία κόρη, η οποία ονομαζόταν Hana. Η Hana δεν συμπεριφερόταν όπως έπρεπε στο σχολείο της. Είχε κάνει τη ζωή μιας συμμαθήτριάς της μαρτύριο, ασκώντας της bullying. Bullying: 7 περιπτώσεις και πως να τις αντιμετωπίσει το παιδί σας!

Bullying: Δήλωση της Amanda Mitchell από συνέντευξη που παραχώρησε

«Σκληρή τιμωρία; Δε νομίζω. Αν μεγαλώσει και παραβαίνει τους νόμους, τότε θα πάει στην φυλακή, σωστά; Εγώ αυτό δεν το θέλω για τα παιδιά μου. Δεν της κάνω κακό. Κάνω ό,τι μπορώ να τη βοηθήσω και της εξήγησα, ότι αυτό σύμβαίνει επειδή θέλω να μεγαλώσει και να γίνει ένας σωστός και ολοκληρωμένος άνθρωπος».

Bullying: Η εξιστόρηση της Amanda Mitchell

«Δεν συνηθίζω να μιλάω για τα παιδιά μου στο Facebook, αλλά είμαι τόσο απογοητευμένη από τη συμπεριφορά της κόρης μου που έπρεπε να το μοιραστώ μαζί σας.

Θα σας πω την ιστορία με λίγα λόγια: Με κάλεσαν από το σχολείο της κόρης μου και μου εξήγησαν, ότι η Hana όλη την εβδομάδα είχε περίεργη και αγενή συμπεριφορά στα μαθήματα. Την βρήκαν, μάλιστα, να τριγυρίζει στους διαδρόμους, ενώ έπρεπε να είναι στην τάξη της για μάθημα. Και όχι μόνο αυτό. Μιλούσε άσχημα και πείραζε διαρκώς μια πολύ καλή της φίλη. Έλεγε ψέματα στους καθηγητές της και γενικά συμπεριφερόταν άθλια. Ξέρω, ότι αυτή δεν είναι η κόρη μου, αλλά έπρεπε με κάποιον τρόπο να θυμηθεί και εκείνη ποια πραγματικά είναι.

Πιο ήταν το αποτέλεσμα της συμπεριφοράς της; Ένα άδειο δωμάτιο! Τώρα δεν έχει τίποτα. Αυτή ήταν η τιμωρία της. Θα φορά τα ίδια ρούχα κάθε μέρα για μία εβδομάδα (τα πλένω το βράδυ και της τα αφήνω καθαρά στο δωμάτιο χωρίς να το ξέρει). Σκληρό; Δεν το νομίζω! Αν μεγαλώσει και παραβαίνει τους νόμους, τότε θα οδηγηθεί στην φυλακή και αυτό είναι κάτι που δεν θέλω για τα παιδιά μου. Νομίζω, ότι το πρόβλημα με τη σημερινή γενιά είναι η ανύπαρκτη τιμωρία. Μιλάμε μόνο για τη θετική ενθάρρυνση και αδιαφορούμε για τις άσχημες συμπεριφορές. Όχι στο σπίτι μου, όμως!

Οπότε ναι, αυτό το παιδί θα κερδίσει ξανά τα πράγματά της με κόπο. Κάθε μέρα αυτή την εβδομάδα θα γράφει από 50 φορές:

“Δεν θα ξαναπώ ψέματα”

“Θα είμαι ευγενική με όλους”

“Θα συμπεριφέρομαι σωστά”

“Είμαι υπεύθυνη για τις πράξεις μου και τις αποφάσεις μου” (προσπάθησε να κατηγορήσει μία άλλη κοπέλα για τα όσα έκανε)

Και τότε αυτό το κορίτσι θα μάθει – με σκληρό τρόπο – ότι δεν συμπεριφερόμαστε με αγένεια και χωρίς σεβασμό!».

H Hana κάθισε σε ένα άδειο δωμάτιο για μία εβδομάδα. Η συμπεριφορά της, όμως, βελτιώθηκε. Έτσι, πήρε ξανά πίσω τα πράγματά της.

TAGS
 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share