Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Επίδομα θέρμανσης: Τέλος χρόνου για τις αιτήσεις - Πότε ξεκινούν οι πληρωμές (Video)

Το ποσό που θα λάβουν οι δικαιούχοι

11 Ιανουαρίου 2021 11:53
Επίδομα θέρμανσης: Τέλος χρόνου για τις αιτήσεις - Πότε ξεκινούν οι πληρωμές (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Επίδομα θέρμανσης: Σήμερα Δευτέρα 11 Ιανουαρίου είναι η τελευταία ημέρα που οι δικαιούχοι μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και να υποβάλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα MyΘέρμανση, προκειμένου να λάβουν το επίδομα θέρμανσης για τη φετινή χειμερινή περίοδο.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης πρέπει να ακολουθήσουν συγκεκριμένα βήματα στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, προκειμένου να λάβουν το ποσό που κυμαίνεται από 80 έως 650 ευρώ. Ενώ, ένα 20ήμερο διαδοχικών πληρωμών ξεκινά σήμερα Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, καθώς έως το τέλος του μήνα πάνε ταμείο δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και άνεργοι.

Σημειώνεται ότι το επίδομα θέρμανσης για τη φετινή χειμερινή περίοδο είναι διευρυμένο και θα υπολογιστεί με βάση τον οικισμό που κατοικούν οι ενδιαφερόμενοι.

Μάλιστα το επίδομα θέρμανσης για τη φετινή χειμερινή περίοδο θα καταβληθεί σε δύο φάσεις, ανάλογα με τον χρόνο υποβολής των τιμολογίων αγοράς των καυσίμων, ενώ το ύψος του επιδόματος που θα λάβουν οι δικαιούχοι θα κυμαίνεται από 80 ευρώ έως και 650 ευρώ. Συγκεκριμένα η πληρωμή του επιδόματος θα πραγματοποιηθεί σε δύο δόσεις ανάλογα με τα τιμολόγια αγοράς ως εξής:

  • Έως την 31η Ιανουαρίου 2021 για το σύνολο των αγορών που τιμολογήθηκαν έως την 31η Δεκεμβρίου 2020.
  • Έως την 31η Μαρτίου 2021 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 28η Φεβρουαρίου 2021.

Επίδομα 400 ευρώ σε επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες - Ποιοι είναι δικαιούχοι & ποιες οι προϋποθέσεις (Video)

Επίδομα 400 ευρώ: Τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η ειδική πλατφόρμα για να δοθούν 50 εκατομμύρια ευρώ σε επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό. Παράλληλα, η αντίστροφη μέτρηση για τον πέμπτο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής έχει ξεκινήσει με πολλούς να αναμένουν πότε θα ξεκινήσουν οι πρώτες πληρωμές

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο OPEN, πρόκειται για κατηγορίες εργαζομένων, που είναι από τις… παραμελημένες των κορωνο-βοηθημάτων, καθώς έχουν λάβει μόνο ένα επίδομα της τάξης των 400 ευρώ από την αρχή της πανδημίας.

Δικαιούχοι, λοιπόν, είναι γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές, οδοντίατροι, κτηνίατροι, οικονομολόγοι, λογιστές. Για να λάβουν το επίδομα 400 ευρώ, θα πρέπει να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση με τα εισοδήματα Απρίλη-Δεκέμβρη 2020. Κι αυτό, γιατί δεν μπορούν να αντληθούν τα στοιχεία τους από το Taxis μιας και δεν έχουν γίνει οι δηλώσεις του 2020.

Όπως επισήμαναν στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του OPEN, θα παίξει μεγάλο ρόλο, στο αν θα το λάβουν όλοι ή αν θα μπουν εισοδηματικά κριτήρια. Το δεύτερο σενάριο θα τεθεί σε εφαρμογή αν υπερκαλυφθεί το ποσό των 50 εκατ. ευρώ από τους αιτούντες το επίδομα.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share