Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Επίδομα 800 ευρώ: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις δηλώσεις

Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι;

15 Νοεμβρίου 2020 10:45
Επίδομα 800 ευρώ: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις δηλώσεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επίδομα: Ανοίγει σήμερα Κυριακή 15 Νοεμβρίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», προκειμένου να κάνουν τις δηλώσεις τους οι δικαιούχοι - εργαζόμενοι που τέθηκαν σε αναστολή εργασίας τον Νοέμβριο για την ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ.

Συγκεκριμένα, για τον Νοέμβριο, οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους που θα δηλωθούν σε αναστολή, θα υπολογισθούν αναλογικά με τις ημερολογιακές ημέρες της αναστολής επί του ποσού των 800 ευρώ, αντί των 534 ευρώ.

Το μέτρο καλύπτει όλους τους εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί μέχρι και τις 4 Νοεμβρίου. Η αποζημίωση ειδικού σκοπού θα υπολογιστεί αναλογικά με βάση τις ημερολογιακές (και όχι τις εργάσιμες) ημέρες της αναστολής και με ποσό αναφοράς τα 26,66 ευρώ ανά ημερολογιακή ημέρα αναστολής.

Ποσά αποζημίωσης ειδικού σκοπού

Ειδικά για τον Νοέμβριο, οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους που θα δηλωθούν σε αναστολή, θα υπολογισθούν αναλογικά με τις ημερολογιακές ημέρες της αναστολής επί του ποσού των 800 ευρώ, αντί των 534 ευρώ. Το μέτρο καλύπτει όλους τους εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί μέχρι και τις 4 Νοεμβρίου.

Η αποζημίωση ειδικού σκοπού θα υπολογιστεί αναλογικά με βάση τις ημερολογιακές (και όχι τις εργάσιμες) ημέρες της αναστολής και με ποσό αναφοράς τα 26,66 ευρώ ανά ημερολογιακή ημέρα αναστολής:

Εργαζόμενοι σε συγκεκριμένες Περιφερειακές Ενότητες – π.χ. στη Θεσσαλονίκη – των οποίων η σύμβαση έχει τεθεί υποχρεωτικά σε αναστολή, καθώς εργάζονται σε επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή βάσει ΚΑΔ από 3 Νοεμβρίου, πριν την ανακοίνωση των γενικευμένων μέτρων για το σύνολο της Επικράτειας. Οι συμβάσεις τους τίθενται σε αναστολή για 28 ημέρες, από 3 έως 30 Νοεμβρίου. Εκτός από αυτό το επίδομα, διαβάστε εδώ όσα ανακοινώθηκαν για το εφάπαξ.

Έρχεται Χριστουγεννιάτικο επίδομα - Ποιοι οι δικαιούχοι

Την αναστολή των πλειστηριασμών και την οικονομική ενίσχυση των πιο αδύναμων οικογενειών τα Χριστούγεννα, προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι διευκρινήσεις αναφορικά με το πόσα χρήματα θα δοθούν, το πού και το πώς θα δοθούν, θα εξειδικευθεί από το οικονομικό επιτελείο.

«Η κυβέρνηση θα σταθεί όπως το έχει κάνει μέχρι σήμερα με απτή στήριξη κοντά στους συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν περισσότερη ανάγκη», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, ενώ παράλληλα διαβάστε τη δήλωση σοκ που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με το εμβόλιο του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα όσα ανήγγειλε, θα υπάρξει αναστολή πλειστηριασμών, με τη σχετική ρύθμιση που θα φέρει το υπουργείο δικαιοσύνης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο χριστουγεννιάτικος μποναμάς ενδέχεται να δοθεί σε πληττόμενα νοικοκυριά που δεν στηρίχθηκαν από τα ήδη θεσμοθετημένα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης.

Το έκτακτο επίδομα ως ενίσχυση, δεν θα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά κοινωνικού μερίσματος όπως τις προηγούμενες χρονιές αλλά θα είναι διαφοροποιημένo.

Έκτακτο επίδομα, τύπου Δώρου Χριστουγέννων, ετοιμάζεται να δώσει η κυβέρνηση σε 1,4 εκατ. συνταξιούχους δεν θα λάβουν τα αναδρομικά του Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικονομική ενίσχυση που προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αφορά πληττόμενα, από την κρίση του κορονοϊου, νοικοκυριά όπως:

  • Oι χαμηλοσυνταξιούχοι (του πρ. ΙΚΑ, του ΟΓΑ, του Δημοσίου, όσοι «έχασαν» το ΕΚΑΣ) που δεν έλαβαν αναδρομικά (είχαν άθροισμα συντάξεων - κύριων και επικουρικών- λιγότερα από 1.000 το 2012) καθώς
    Nοικοκυριά που επλήγησαν οικονομικά από τον κορονοϊό με χαμηλά εισοδήματα (οικογενειακό ετήσιο εισόδημα κάτω των 20.000 ευρώ).
  • Σε όσους λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και
  • Στους μακροχρόνια άνεργους, που έχουν μείνει εκτός επιδότησης, από προηγούμενα μέτρα στήριξης.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να συμπεριλάβει στους δικαιούχους τα ευάλωτα νοικοκυριά, ώστε να στηριχθούν οικονομικά και να τονώσουν την κατανάλωση που λόγω πανδημίας του κορωνοϊού κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share