Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Ευχάριστα νέα για τις συντάξεις - Αύξηση μέχρι 250 ευρώ

Σας αφορά!

16 Ιουλίου 2020 17:34
Ευχάριστα νέα για τις συντάξεις - Αύξηση μέχρι 250 ευρώ
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ευχάριστα είναι τα νέα, που προκύπτουν για τις συντάξεις, αφού αναμένεται να υπάρξει αύξησή τους μέχρι και 250 ευρώ στις κύριες, κάτι που προβλέπεται να γίνει από το Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην ΕΡΤ ο εργατολόγος, Γεώργιος Κουτσούκος, αναμένεται να υπάρξουν αυξήσεις, κατά τον νόμο Βρούτση, σε όσους είναι ασφαλισμένοι από 30 χρόνια και πάνω, καθώς είχαν κριθεί αντισυνταγματικοί οι συντελεστές για τις συντάξεις τους, ενώ εδώ μπορείτε να δείτε από πότε θα ισχύσει η ταυτόχρονη πληρωμή κυρίων και επικουρικών.

Εκείνοι που θα βρεθούν, επί της ουσίας, ωφελημένοι είναι αυτοί με 35 χρόνια ασφάλισης και πάνω. Το εύρος της αύξησης θα κυμανθεί από 12 έως 250 ευρώ, με τα αναδρομικά να έρχονται από τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.

Η ρύθμιση αυτή ευνοεί κατά κύριο λόγο νέους συνταξιούχους, δηλαδή όσους κατάθεσαν μετά τον νόμο Κατρούγκαλου, ήτοι από τις 12 Μαΐου 2016 κι έπειτα. Για τους παλιότερους συνταξιούχους, θα υπάρξει μια λογιστική αύξηση, κάτι που σημαίνει πως στην πραγματικότητα δε θα υπάρξει αύξηση, εκτός κι αν δεν έχουν την προσωπική διαφορά.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Συντάξεις και επιδόματα: Αναλυτικά όλες οι πληρωμές μέχρι τέλος Ιουλίου

Από τις 25 Ιουλίου θα αρχίσουν να καταβάλλονται επιδόματα και συντάξεις σε δικαιούχους. Παράλληλα, ένα νέο έκτακτο επίδομα φαίνεται να σχεδιάζει η κυβέρνηση προκειμένου να δώσει έξτρα οικονομική ενίσχυση σε 400.000 εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα τα επιδόματα και οι συντάξεις που θα καταβληθούν μέχρι τέλος Ιουλίου είναι:

  • Το Επίδομα Παιδιού θα καταβληθεί Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020
  • Το Επίδομα Ενοικίου Στέγασης αναμένεται να καταβληθεί 25 Ιουλίου
  • Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης αναμένεται να πληρωθεί 26 Ιουλίου
  • Συντάξεις και Επιδόματα των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του ΟΠΕΚΑ αναμένεται να καταβληθούν 26 Ιουλίου

Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος, οι συντάξεις του Δημοσίου, του ΙΚΑ, του ΝΑΤ και των υπολοίπων ταμείων θα πληρωθούν 30 Ιουλίου.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share