Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Επίδομα 534 ευρώ: Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμών για τους δικαιούχους

Σας αφορά

4 Ιουλίου 2020 10:25
Επίδομα 534 ευρώ: Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμών για τους δικαιούχους
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Στη δημοσιότητα δόθηκε το πλήρες πρόγραμμα των πληρωμών του επιδόματος των 534 ευρώ. Επίσης, ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με την παράταση στο επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ, καθώς ξεκαθαρίζει το τοπίο με αυτούς που χάνουν τους επιπλέον δύο μήνες, αλλά και με αυτούς που θα το πληρωθούν.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», η καταβολή του επιδόματος θα γίνει ως εξής:

  • Στις 13 και 14 Ιουλίου για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν έως τις 7 Ιουλίου (αναστολές Ιουνίου)
  • Στις 10, 11 και 12 Αυγούστου για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν έως τις 7 Αυγούστου (αναστολές Ιουλίου)
  • Στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν έως τις 7 Σεπτεμβρίου (αναστολές Αυγούστου)
  • Στις 12, 13 και 14 Οκτωβρίου για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν έως τις 7 Οκτωβρίου (αναστολές Σεπτεμβρίου)

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποζημίωση ειδικού σκοπού αφορά εργαζόμενους, οι οποίοι είτε δεν θα επαναπροσληφθούν είτε θα προσληφθούν και θα τεθούν άμεσα σε αναστολή εργασίας.

Οι σχετικές αιτήσεις υποβάλλονται στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr

Δικαιούχοι του επιδόματος είναι οι εργαζόμενοι στα εποχικά ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα, ενώ για τον Ιούνιο δικαιούχοι είναι και οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις εστίασης, τουρισμού, μεταφορών, πολιτισμού και αθλητισμού.

Επιδόματα: Όλες οι ημερομηνίες για τις πληρωμές (Video)

Πως θα λάβουν τα επιδόματα της κυβέρνησης οι εποχικοί υπάλληλοι και τι θα γίνει με το πρόγραμμα «Συν-Εργασία». Επίσης, ανατροπή είχαμε με το επίδομα των 534 ευρώ

Οι εποχικοί υπάλληλοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης και η επιχείρηση που εργάζονταν πέρυσι παραμένει κλειστή, θα πρέπει να κάνουν αίτηση στο supportemployees.services.gov.gr από τις 7 Ιουλίου. Οι πληρωμές αναμένονται από 15 έως 20 Ιουλίου και το επίδομα είναι της τάξης των 534 ευρώ.

Οι εποχικοί υπάλληλοι, των οποίων οι επιχειρήσεις άνοιξαν αλλά βρίσκονται σε αναστολή, θα πρέπει να κάνουν την ίδια διαδικασία, αλλά θα πρέπει να έχει προηγηθεί η αίτηση αναστολής από τον εργοδότη.

Για τους εποχικούς υπαλλήλους χωρίς δικαίωμα επαναπρόσληψης, προβλέπεται ένα επίδομα ύψους 400 ευρώ από τον ΟΑΕΔ για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο.

Η αίτηση θα γίνει μέσω του gov.gr και η πληρωμή του επιδόματος αναμένεται να γίνει μέχρι τις 15/7.

Επίσης, για σήμερα είναι προγραμματισμένη η καταβολή του επιδόματος ειδικού σκοπού των 800 ευρώ για τις κατηγορίες που δεν το είχαν λάβει τον Απρίλιο, ενώ από χθες το βράδυ ξεκίνησε η καταβολή του επιδόματος ειδικού σκοπού για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Τι πρέπει να προσέξετε στις αιτήσεις

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η εργατολόγος Ασπασία Παπαθανασοπούλου υπογράμμισε ότι θα πρέπει οι εργαζόμενοι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη συμπλήρωση στοιχείων στις αιτήσεις που υποβάλουν, καθώς ήταν πολλοί εκείνοι που δεν έλαβαν το επίδομα λόγω λάθους στοιχείων.

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι καταβολές είναι προγραμματισμένες σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, κάτι που σημαίνει πως αν κάποιος δεν το λάβει θα έχει γίνει κάποιο λάθος.

Εν αναμονή των αλλαγών στη «Συν-Εργασία»

Αναφορικά με το πρόγραμμα «Συν-Εργασία» η κυρία Παπαθανασοπούλου υπογράμμισε ότι με τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται να μην «τραβάει» το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών, λόγω της ρύθμισης για τις ασφαλιστικές εισφορές και τη δέσμευση περί μη απόλυσης.

«Περιμένουμε να δούμε αν οι βελτιώσεις που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση θα αλλάξουν το τοπίο γύρω από το πρόγραμμα» συμπλήρωσε η εργατολόγος, υπογραμμίζοντας ότι μέσω του προγράμματος δεν μπορεί να γίνει κάποια αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις του εργαζόμενου.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share