Παρασκευή, 07 Μαΐου 2021

Ανατροπή με το επίδομα των 534 ευρώ - Αναβολή στις αιτήσεις του Ιουνίου

Σας αφορά

1 Ιουλίου 2020 16:43
Ανατροπή με το επίδομα των 534 ευρώ - Αναβολή στις αιτήσεις του Ιουνίου
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Νέα αναβολή για το επίδομα των 534 ευρώ, καθώς οι αιτήσεις των δικαιούχων του μηνός Ιουνίου θα ξεκινήσουν να υποβάλλονται από την Τρίτη, 7 Ιουλίου, και όχι από σήμερα -όπως είχε αρχικώς προγραμματιστεί.

Πρόκειται για τους εργαζόμενους στον κλάδο των ξενοδοχείων και των τουριστικών καταλυμάτων, οι οποίοι παρέμειναν σε αναστολή εργασίας κατά τη διάρκεια του Μαΐου.

Όπως ήταν φυσικό, έντονη ήταν η αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό.

«ΕΛΕΟΣ! ΕΛΕΟΣ! ΕΛΕΟΣ! Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι επιτέλους αυτά τα 534 ευρώ του Ιουνίου; Σήμερα που υποτίθεται πως ξεκίνησε η τουριστική σαιζόν, οι εργαζόμενοι δέχονται ακόμα ένα πλήγμα. Το ζήτημα αφορά τους χιλιάδες εποχικά εργαζόμενους σε εποχικά ξενοδοχεία που θα πάρουν τέλος Ιουλίου τα 534 ευρώ του Ιουνίου. Για τους εποχικά εργαζόμενους στον επισιτισμό και στην εστίαση που δικαιούνται το έκτακτο επίδομα ανεργίας Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο θα έπρεπε να έχει ανοίξει η πλατφόρμα του ΟΑΕΔ από τις 15/06 και ακόμα τίποτα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποζημίωση ειδικού σκοπού αφορά εργαζόμενους σε ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα, οι οποίοι είτε δεν θα επαναπροσληφθούν είτε θα προσληφθούν και θα τεθούν άμεσα σε αναστολή εργασίας. Οι σχετικές αιτήσεις υποβάλλονται στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr

ΟΠΕΚΑ: Ραγδαίες εξελίξεις με το επίδομα παιδιού

Από σήμερα, 29 Ιουνίου 2020, επαναλειτουργεί η πλατφόρμα του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για το επίδομα παιδιού Α21, προκειμένου οι δικαιούχοι να υποβάλουν τη σχετική αίτηση. Επίσης, έτοιμοι να λάβουν το επίδομα των 534 ή 300 ευρώ είναι αρκετοί ελεύθεροι επαγγελματίες, που τηρούν όλες τις προϋποθέσεις.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, εκείνοι οι οποίοι έχουν ήδη υποβάλει αίτημα για επίδομα παιδιού ή θα υποβάλουν αρχική αίτηση έως τα μέσα του Ιουλίου, οπότε θα κλείσει εκ νέου η πλατφόρμα Α21 για την εκκαθάριση της πληρωμής, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η τρίτη δόση θα καταβληθεί στις 31 Ιουλίου 2020, ημέρα κατά την οποία καταβάλλονται όλα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ.

Επίδομα παιδιού

Οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να υποβάλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ)(www.idika.gr) ή μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr), με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασής τους στο TAXISnet.

Το επίδομα παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαριστική φορολογική δήλωση. Συνιστάται οι ενδιαφερόμενοι να έχουν εγκαίρως υποβάλει τη φορολογική δήλωση του τρέχοντος έτους.

Προκειμένου να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού, η σχετική αίτηση θα πρέπει να έχει υποβληθεί οριστικά - να έχει δηλαδή πατηθεί η ένδειξη υποβολή και όχι απλώς και μόνον να έχουν συμπληρωθεί τα στοιχεία του δικαιούχου - και να έχει εγκριθεί. Αίτηση η οποία έχει αποθηκευτεί προσωρινά (νέα κατάσταση) και όχι οριστικά (υποβληθείσα κατάσταση), θεωρείται μη υποβληθείσα.

Οι αιτούντες μπορούν να επισκέπτονται το σύνδεσμο https://opeka.gr/oikogeneies/epidoma-paidiou/erotiseis-apantiseis/ και να διαβάζουν τις συχνές ερωτήσεις και τις σχετικές απαντήσεις που δίδονται από τον οργανισμό και στοχεύουν σε τυχόν διευκρινίσεις γύρω από το επίδομα παιδιού.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share