Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020

Σοκ για εκατοντάδες συνταξιούχους: Είδαν μειωμένες συντάξεις στους λογαριασμούς τους (Video)

Τι συνέβη;

22 Μαΐου 2020 12:30
Σοκ για εκατοντάδες συνταξιούχους: Είδαν μειωμένες συντάξεις στους λογαριασμούς τους (Video)
Αρθρογράφος: Γιάννης Κυριακόπουλος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ATHENSMAGAZINE.GR

Μειωμένες συντάξεις παρέλαβαν σήμερα ορισμένοι συνταξιούχοι που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9 και ήταν οι πρώτοι στη σειρά για να πληρωθούν. Ενώ, αλλαγές αναμένονται σχετικά με τις επικουρικές συντάξεις σύμφωνα με τον κ. Βρούτση.

Τα ποσά ήταν λιγότερα από τα προβλεπόμενα από 6 ως 50 ευρώ και αυτό αποδίδεται στην «αναδρομική παρακράτηση για συνδρομή σε συνδικαλιστικό φορέα από το 2018», σύμφωνα τα όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1.

«Ο δεύτερος λόγος είναι ότι υπάρχει διαφοροποίηση στη φορολογική παρακράτηση, δεδομένου ότι αυξάνονται οι ετήσιες αποδοχές των συνταξιούχων, με την αύξηση των επικουρικών συντάξεων που θα δοθούν τον Ιούνιο. Με απλά λόγια, επειδή κάποιοι συνταξιούχοι λόγω της αύξησης των επικουρικών συντάξεων ανεβαίνουν φορολογική κλίμακα, έχουν μεγαλύτερη φορολογική παρακράτηση», τόνισαν με τον υποδιοικητή του ΕΦΚΑ να παρεμβαίνει για να εξηγήσει με τη σειρά του τον λόγο της μείωσης ορισμένων συντάξεων.

«Το πρώτο είναι αυτό που είπατε με τα αναδρομικά στον συνδικαλιστικό φορέα. Το δεύτερο είναι ότι επειδή θα αποδοθεί η αυξημένη επικουρική μέσα στον Ιούνιο, αυτό οδηγεί σε ένα μεγαλύτερο εισόδημα ετήσιο για τον συνταξιούχο αναγκαστικά, οπότε αυξάνεται και ο συντελεστής φορολόγησης που επηρεάζει και την κύρια σύνταξη. Τώρα που πληρώνεται την κύρια θα εμφανιστεί ο αυξημένος φορολογικός συντελεστής. Είναι η ίδια πληρωμή παρά το γεγονός ότι μεσολαβούν κάποιες μέρες. Το αποτέλεσμα πάντως σε αυτούς που αυξάνεται ο συντελεστής θα είναι ικανοποιητικός. Το πρόσημο θα είναι θετικό στο τέλος στη συντριπτική πλειοψηφία», τόνισε ο κ. Τσαγκαρόπουλος.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share