Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ποιος σοβαρός κίνδυνος υπάρχει στα χαρτονομίσματα των 50 και 20 ευρώ - Τι πρέπει να προσέχουμε;

Σας αφορά!

22 Απριλίου 2020 13:59
Ποιος σοβαρός κίνδυνος υπάρχει στα χαρτονομίσματα των 50 και 20 ευρώ - Τι πρέπει να προσέχουμε;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπάρχει ένα σημαντικός κίνδυνος που χρειάζεται την προσοχή μας όσον αφορά το χαρτονομίσματα των 50 και 20 ευρώ!

Μπορεί ο αριθμός των πλαστών χαρτονομισμάτων του ευρώ να μειώθηκε εκ νέου σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα πριν από μερικές ημέρες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όμως, εκείνα των 20 και 50 ευρώ εξακολουθούν να καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά παραχάραξης.

To 80% των πλαστών χαρτονομισμάτων είναι των 20 και των 50 ευρώ, ωστόσο δείτε γιατί απαιτεί προσοχή και όταν βγάζετε χαρτονομίσματα και από τα ΑΤΜ!

Μαζί με τα χαρτονομίσματα των 5 και 10 ευρώ είναι εκείνα με τη μεγαλύτερη... κυκλοφορία στην αγορά, οπότε πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί όσο μπορούμε, αν και το ποσοστό να διαθέτει κάποιος πλαστό χαρτονόμισμα είναι μικρό.

Σημειώνεται ότι περίπου 262.000 πλαστά χαρτονομίσματα ευρώ αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία το δεύτερο εξάμηνο του 2018.

Αυτά θα μπορούσαμε να αγοράσουμε σήμερα με 1000 δραχμές! Με το ευρώ δεν παίρνουμε ούτε τα μισά...

Τα δεδομένα της σύγχρονης ζωής έχουν αλλάξει. Μετά το ευρώ ραγδαίες είναι οι αλλαγές και στην οικονομία, ενώ πολλοί είναι αυτοί που αναπολούν τις δραχμές και τις παλιές καλές εποχές. Τι αγοράζαμε με ένα χιλιάρικο το 1999, σε μια πρωινή Κυριακάτικη βόλτα;

Οι δραχμές να σημειώσουμε ότι έχουν γίνει συλλεκτικές πλέον και μπορείς να κερδίσεις πολλά λεφτά, απλά και μόνο πουλώντας τες!

Αυτά μπορούσατε να αγοράσετε με ένα χιλιάρικο

Τσιγάρα αμερικάνικα: 400 δραχμές.

Τυρόπιτα: 100 δραχμές.

Καφές φραπόγαλο: 500 δραχμές.

Σύνολο χίλιες δραχμές κι όλα αυτά, με βασικό μισθό 170 χιλιάδες δραχμές.

Σήμερα τα ίδια προϊόντα κοστίζουν:

Τσιγάρα αμερικάνικα: 4,50 ευρώ.

Τυρόπιτα 1,5 ευρώ με τυρί. Χωρίς τυρί ένα ευρώ.

Καφές φραπόγαλο: 3 ευρώ.

Σύνολο 9 ευρώ, δηλαδή τρία χιλιάρικα, με βασικό μισθό 550 ευρώ. Δηλαδή σε δραχμές 187 χιλιάδες (περίπου όσο και το 1999).

Απλά χρόνια μετά, το κόστος ζωής τριπλασιάστηκε. Ο βασικός μισθός μειώθηκε και για ένα τεράστιο κομμάτι του πληθυσμού δεν υπάρχει καν.

Μήπως το έχεις; Το νόμισμα των 100 δραχμών θα σας κάνει πλούσιους! Κοστίζει μια περιουσία σήμερα!

Βρήκαμε το νόμισμα των 100 δραχμών που θα σας κάνει πλούσιους! Αν το έχετε τότε πρέπει να μάθετε ότι κοστίζει μια περιουσία!

Αναμφισβήτητα η Ελλάδα είναι μια χώρα πλούσια σε ιστορία, και η ιστορία κάθε χώρας φαίνεται μεταξύ άλλων και μέσα από τα νομίσματά της. Αυτό είναι το νόμισμα που δεν εκδίδεται από τράπεζα αλλά το αγοράζουν όλοι!

Ο Γεώργιος Α΄ ήταν ο μακροβιότερος βασιλιάς της χώρας με περίοδο βασιλείας από το 1863 έως το 1913. Αν δεν έχετε καταλάβει γιατί σας τα λέμε αυτά θα μάθετε αμέσως!

Το 1876 έδωσε εντολή να κοπεί το νόμισμα των 100 χρυσών δραχμών στο νομισματοκοπείο του Παρισιού.

Το χρυσό νόμισμα έχει βάρος 32,25 γρ, διάμετρο 38 χιλ. και 90% περιεκτικότητα σε χρυσό. Το πάχος του είναι 2,9 χιλ και έχει οδοντωτό περίγραμμα.

Γνωρίζετε ποια είναι η αξία των ελληνικών χρυσών νομισμάτων σήμερα; Επικοινωνήστε με την Oragold και ενημερωθείτε για την αξία των νομισμάτων σας.

Την ίδια χρονιά κόπηκε και το νόμισμα των 50 χρυσών δραχμών.

Η μία όψη απεικονίζει το κεφάλι του βασιλιά Γεώργιου και η άλλη το βασιλικό οικόσημο. Έχει βάρος 16.12 γρ και καθαρότητα 917. Η διάμετρός του είναι 28 χιλ και το πάχος του 2 χιλ.

Το νόμισμα αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο καθώς κόπηκε σε 182 τεμάχια! Συνεπώς αν έχετε ένα τέτοιο νόμισμα στη συλλογή σας, να γνωρίζετε πως είναι εξαιρετικά σπάνιο και έχει μεγάλη αξία.

Απευθυνθείτε μόνο σε ειδικούς εμπειρογνώμονες που έχουν εμπειρία και είναι σε θέση να εκτιμήσουν την πραγματική αξία ενός σπάνιου νομίσματος.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share