Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τρέξτε να προλάβετε: Λήγει η προθεσμία για την επιστρεπτέα προκαταβολή και έκπτωση 25% στην πληρωμή φόρων

Δείτε αναλυτικά!

21 Απριλίου 2020 11:05
Τρέξτε να προλάβετε: Λήγει η προθεσμία για την επιστρεπτέα προκαταβολή και έκπτωση 25% στην πληρωμή φόρων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τρέξτε να… προλάβετε όσοι μπορείτε, καθώς λήγει σήμερα (21/4) η προθεσμία για το πρόγραμμα της επιστρεπτέας προκαταβολής και για την έκπτωση 25% στην πληρωμή φόρων και δόσεων ρυθμίσεων από επιχειρήσεις, εργαζόμενους και ιδιοκτήτες ακινήτων που πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού.

Η Κυβέρνηση είχει λάβει τα συγκεκριμένα μέτρα, στο πλαίσιο της οικονομικής στήριξης εξαιτίας όσων έχει επιφέρει η πανδημία, με πάνω από 100.000 επιχειρήσεις να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Παράλληλα, αύριο (22/4) αρχίζουν να πληρώνονται οι συντάξεις Μαΐου.

Συγκεκριμένα σήμερα λήγει η προθεσμία για:

1. Την υποβολή αιτήσεων από τις επιχειρήσεις που θέλουν να συμμετέχουν στο νέο σχήμα της επιστρεπτέας προκαταβολής συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ. Ηδη περισσότερες από 100.000 επιχειρήσεις έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ενώ αίτηση μπορούν να υποβάλουν:

- ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής και ανεξαρτήτως κλάδου, συμπεριλαμβανομένων των ατομικών, οι οποίες απασχολούν από 1 έως πεντακόσιους 500 εργαζόμενους, έχουν την έδρα τους ή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα και έχουν πληγεί οικονομικά λόγω του κορονοϊού

- ιδιωτικές επιχειρήσεις με τη μορφή ομόρρυθμων, ετερόρρυθμων εταιρειών, περιορισμένης ευθύνης εταιρειών και ιδιωτικών κεφαλαιουχικών εταιρειών (ΙΚΕ), ανεξαρτήτως κλάδου, οι οποίες δεν απασχολούν εργαζόμενους, έχουν την έδρα τους ή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα και έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία.

Σημειώνεται ότι για να ενταχθούν στο πρόγραμμα της επιστρεπτέας προκαταβολής οι επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myBusinessSupport» (www.aade.gr/mybusinesssupport ) ενώ οι πρώτες πληρωμές θα ξεκινήσουν στα τέλη Απριλίου.

2. Η προθεσμία καταβολής με δικαίωμα έκπτωσης 25% των βεβαιωμένων στη Φορολογική Διοίκηση οφειλών (πλην ΦΠΑ και παρακρατούμενων φόρων) των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού καθώς και των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής οι οποίες έληγαν την 30.03.2020 και την 31.03.2020, των εκμισθωτών των ακινήτων τους, καθώς και των φυσικών προσώπων που εργάζονται σε αυτές τις επιχειρήσεις.

Επίσης την Παρασκευή 24 Απριλίου εκπνέει η προθεσμία καταβολής βεβαιωμένων στη Φορολογική Διοίκηση οφειλών, οι οποίες έληγαν την 31/03/2020, των φυσικών προσώπων που συμπληρώνουν μέχρι την 31/12/2020 το 70ό έτος της ηλικίας τους, καθώς και των προσώπων που παρουσιάζουν βαριά αναπηρία σε ποσοστό 80% και άνω.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share