Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ραγδαίες εξελίξεις με το επίδομα των 400 ευρώ: Τότε θα καταβληθεί στους μακροχρόνια άνεργους

Σας αφορά!

20 Απριλίου 2020 14:16
Ραγδαίες εξελίξεις με το επίδομα των 400 ευρώ: Τότε θα καταβληθεί στους μακροχρόνια άνεργους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εξελίξεις υπάρχουν και με το επίδομα των 400 ευρώ, το οποίο αναμένεται να διατεθεί για τους μακροχρόνια άνεργους, με τον Υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, να ανακοινώνει το πότε θα καταβληθεί.

Ο κύριος Βρούτσης, μιλώντας στο MEGA, επεσήμανε πως το επίδομα αναμένεται να δοθεί στους μακροχρόνια άνεργους μέχρι τις 5 Μαΐου, ενώ έδωσε διευκρινίσεις και για το επίδομα των 600 ευρώ για τους επιστήμονες. Οριστικό είναι, επίσης, το πότε θα καταβληθούν για όλα τα ταμεία οι συντάξεις.

«Μαζί με τους 160 χιλιάδες εργαζόμενους θα πάρουν και 155 χιλιάδες μακροχρόνια άνεργοι το επίδομα των 800 ευρώ. Υπάρχει πλατφόρμα που θα ολοκληρώσει τη διαδικασία για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις, η οποία θα διευρύνει την περίμετρο καθώς θα πάει σε επιχειρήσεις μέχρι 20 εργαζομένων. Οποιαδήποτε παθογένεια αντιμετωπίζεται αμέσως», πρόσθεσε.

«Η καταβολή των 400 ευρώ στους 155 χιλιάδες μακροχρόνια ανέργους, θα γίνει μέχρι 5 Μαΐου», τόνισε ακόμη ο υπουργός Εργασίας.

«Ήταν πέρα από κάθε πρόβλεψη η συμμετοχή των επιστημόνων, ξεπερνώντας τους 160 χιλιάδες. Μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα πληρώθηκαν 17-18 χιλιάδες voucher. Η εκτίμηση είναι ότι θα πληρωθούν όλοι στις προθεσμίες που έχουμε πει τα 400 ευρώ, μέχρι το τέλος του μήνα. Τα 200 ευρώ επίσης μέσα στον Απρίλιο», κατέληξε ο κ. Βρούτσης.

Απόφαση «βόμβα» για συνταξιούχους από το ΣτΕ: Μόνο 11 μήνες αναδρομικά θα πληρωθούν - Ποιους αφορά

Απόφαση «βόμβα» έλαβε το ΣτΕ σύμφωνα με την ΕΝΥΠΕΚΚ, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να επιστραφούν αναδρομικά 11 μηνών σε συνταξιούχους. Ενώ, αυξήσεις των επικουρικών συντάξεων που φτάνουν στα 206 ευρώ τον μήνα με αναδρομικά που ξεπερνούν τα 1.800 ευρώ, έρχονται τον Ιούλιο για περίπου 300.000 συνταξιούχους από 21 Ταμεία

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Το Βήμα, και μεταδίδει η ΕΝΥΠΕΚΚ επικεφαλής της οποίας είναι ο Αλέξης Μητρόπουλος, η Ολομέλεια του ΣτΕ σε πρόσφατη διάσκεψή του και με συντριπτική πλειοψηφία, έκανε δεκτή την αίτηση του υπουργού Εργασίας κ.Ιωάννη Βρούτση.

Υπενθυμίζουμε ότι ο υπουργός Εργασίας με την αίτησή του αυτή, που συζητήθηκε στις 10-1-2020, ζητούσε την ανατροπή της ευνοϊκής για τους συνταξιούχους απόφασης με αριθμό 2287/2015 της Ολομέλειας του ΣτΕ, η οποία είχε δικαιώσει αμετάκλητα όλους τους συνταξιούχους και είχε επιδικάσει αναδρομικά όλων των ετών από το 2015 μέχρι σήμερα.

Τώρα γίνεται γνωστό ότι σε πρόσφατη διάσκεψή του το Συμβούλιο Επικρατείας αποφάσισε τα εξής:

  • ανέτρεψε την προηγούμενη απόφασή του (2287/2015 ΟλΣτΕ) που είχε επιδικάσει αναδρομικά πολλών ετών στους συνταξιούχους
  • έκανε δεκτή την αίτηση του υπουργού Εργασίας κ.Ιωάννη Βρούτση
  • επιδίκασε αναδρομικά 11 μηνών (Ιούνιος 2015-Μάιος 2016) ΜΟΝΟ στους συνταξιούχους που έχουν ασκήσει αγωγή!!

Η ΕΝΥΠΕΚΚ, πριν την υποβολή της αίτησης του υπουργού Εργασίας για πιλοτική δίκη (που εκδικάστηκε στις 10-1-2020), είχε καλέσει την κυβέρνηση να δώσει πολιτική λύση στο θέμα και να συμψηφίσει τις απαιτήσεις των συνταξιούχων και των οικογενειών τους με αυτές του κράτους έναντι αυτών.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share