Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Νέες εξελίξεις με το επίδομα των 800 ευρώ

Σας αφορά!

20 Απριλίου 2020 11:43
Κορωνοϊός: Νέες εξελίξεις με το επίδομα των 800 ευρώ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέες εξελίξεις προκύπτουν για το επίδομα των 800 ευρώ, που αποδίδεται σε ουκ ολίγους συμπολίτες μας λόγω κορωνοϊού, με τον Υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, να επιβεβαιώνει την αύξηση των δικαιούχων, ενώ η Κυβέρνηση σκέφτεται ήδη τα σχέδια για την ανασυγκρότηση της οικονομίας.

Αναφερόμενος μέσω MEGA στην υπόθεση με τα αναδρομικά των συνταξιούχων, στο πλαίσιο της πιλοτικής δίκης, και σύμφωνα με τις πληροφορίες για θετική εισήγηση για τα αναδρομικά 11 μηνών για τους συνταξιούχος πριν από το νόμο Κατρούγκαλου, ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι «ενημερώθηκα για αυτές τις πληροφορίες και θέλω να πω ότι η κυβέρνηση μας έχει αποδείξει ότι σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις. Αν και εφόσον υπάρξει απόφαση της πιλοτικής δίκης στην οποιαδήποτε κατεύθυνση, θα την εφαρμόσουμε κατά γράμμα. Δεν μπορώ όμως να τοποθετηθώ σε δημοσιογραφικές πληροφορίες για να σχολιάσω δικαστικές αποφάσεις. Όσο επώδυνη και να είναι η δικαστική απόφαση, γιατί σήμερα δεν υπάρχουν λεφτά, εμείς θα το σεβαστούμε».

Αναφορικά με την επέκταση των δικαιούχων των 800 ευρώ η οποία ανακοινώνεται αύριο (21/4), ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι «πληρώθηκαν 686 χιλιάδες 800άρια χωρίς το σύστημα να πέσει, και τώρα είμαστε έτοιμοι να υπογράψω αύριο την υπουργική απόφαση, επεκτείνοντας το μέτρο για ακόμη 160 χιλιάδες εργαζόμενους. Θα πάρουν 800 ευρώ μέχρι τέλος του μήνα».

Απόφαση «βόμβα» για συνταξιούχους από το ΣτΕ: Μόνο 11 μήνες αναδρομικά θα πληρωθούν - Ποιους αφορά

Απόφαση «βόμβα» έλαβε το ΣτΕ σύμφωνα με την ΕΝΥΠΕΚΚ, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να επιστραφούν αναδρομικά 11 μηνών σε συνταξιούχους. Ενώ, αυξήσεις των επικουρικών συντάξεων που φτάνουν στα 206 ευρώ τον μήνα με αναδρομικά που ξεπερνούν τα 1.800 ευρώ, έρχονται τον Ιούλιο για περίπου 300.000 συνταξιούχους από 21 Ταμεία

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Το Βήμα, και μεταδίδει η ΕΝΥΠΕΚΚ επικεφαλής της οποίας είναι ο Αλέξης Μητρόπουλος, η Ολομέλεια του ΣτΕ σε πρόσφατη διάσκεψή του και με συντριπτική πλειοψηφία, έκανε δεκτή την αίτηση του υπουργού Εργασίας κ.Ιωάννη Βρούτση.

Υπενθυμίζουμε ότι ο υπουργός Εργασίας με την αίτησή του αυτή, που συζητήθηκε στις 10-1-2020, ζητούσε την ανατροπή της ευνοϊκής για τους συνταξιούχους απόφασης με αριθμό 2287/2015 της Ολομέλειας του ΣτΕ, η οποία είχε δικαιώσει αμετάκλητα όλους τους συνταξιούχους και είχε επιδικάσει αναδρομικά όλων των ετών από το 2015 μέχρι σήμερα.

Τώρα γίνεται γνωστό ότι σε πρόσφατη διάσκεψή του το Συμβούλιο Επικρατείας αποφάσισε τα εξής:

  • ανέτρεψε την προηγούμενη απόφασή του (2287/2015 ΟλΣτΕ) που είχε επιδικάσει αναδρομικά πολλών ετών στους συνταξιούχους
  • έκανε δεκτή την αίτηση του υπουργού Εργασίας κ.Ιωάννη Βρούτση
  • επιδίκασε αναδρομικά 11 μηνών (Ιούνιος 2015-Μάιος 2016) ΜΟΝΟ στους συνταξιούχους που έχουν ασκήσει αγωγή!!

Η ΕΝΥΠΕΚΚ, πριν την υποβολή της αίτησης του υπουργού Εργασίας για πιλοτική δίκη (που εκδικάστηκε στις 10-1-2020), είχε καλέσει την κυβέρνηση να δώσει πολιτική λύση στο θέμα και να συμψηφίσει τις απαιτήσεις των συνταξιούχων και των οικογενειών τους με αυτές του κράτους έναντι αυτών.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share