Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ανατροπή «βόμβα» με το επίδομα των 800 ευρώ

Προσοχή!

18 Απριλίου 2020 11:03
Ανατροπή «βόμβα» με το επίδομα των 800 ευρώ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επεκτείνει η κυβέρνηση του δικαιούχους του επιδόματος των 800 ευρώ προκειμένου να στηρίξει την οικονομία και την απασχόληση εν μέσω της πανδημίας, όπως ανακοίνωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Γιάννης Βρούτσης.
Επίσης, αυξήσεις στις επικουρικές συντάξεις που φτάνουν στα 206 ευρώ τον μήνα με αναδρομικά που ξεπερνούν τα 1.800 ευρώ, έρχονται τον Ιούλιο για περίπου 300.000 συνταξιούχους από 21 Ταμεία.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εργασίας αποκάλυψε πως αμέσως μετά το Πάσχα έρχεται τροπολογία που προβλέπει τα εξής:

  • Επέκταση της έκπτωσης ενοικίου 40% και για τους φοιτητές.
  • Επέκταση της χορήγησης των 800 ευρώ και στον επιχειρηματικό κόσμο που απασχολεί από 5 έως 20 εργαζόμενους. Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, η τροπολογία αυτή αφορά περίπου 200.000 επιχειρήσεις.

Επίσης τη Δευτέρα ή την Τρίτη του Πάσχα θα γίνε νέα διεύρυνση των δικαιούχων των 800 ευρώ, η οποία θα καλύψει 160.000 εργαζόμενους που είναι εκτός μισθωτής απασχόλησης.

Η απόφαση θα καλύπτει, μεταξύ άλλων, οικοδόμους, ξεναγούς, αποκλειστικούς νοσοκόμους, δασεργάτες, μουσικούς, ηθοποιούς, χορευτές, αγγειοπλάστες, ασβεστοποιούς αλλά και μισθωτούς του τουριστικού τομέα, που βρίσκονται σε επίπεδο ανεργίας του Δεκεμβρίου.

Η νέα αυτή κατηγορία δικαιούχων θα λάβει τα 800 ευρώ μετά το Πάσχα, με τα χρήματα να πιστώνονται στους λογαριασμούς τους στα τέλη Απριλίου και έως 5 Μαΐου.

Έκτακτη είδηση από τη ΔΕΗ: Νέα ρύθμιση οφειλών - Ποιους αφορά

Σε μία ρύθμιση των οφειλών των αγροτών προχωράει η ΔΕΗ, λαμβάνοντας υπόψη, τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουν και οι αγρότες λόγω των εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Έτσι οι αγρότες θα μπορούν να πληρώσουν όσα οφείλουν με προκαταβολή του 15% ή 20% της οφειλής και αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού σε έως 18 ή 24 δόσεις αντίστοιχα, όπως ανακοίνωση η Επιχείρηση. Παράλληλα, προχωράει σε μειώσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος για όσο θα κρατήσουν τα έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Η αίτηση για υπαγωγή στη ρύθμιση, λόγω των έκτακτων μέτρων, θα γίνεται τηλεφωνικά μέσω του πανελλαδικού τηλεφωνικού κέντρου της ΔΕΗ 11770 (Δευτέρα έως Παρασκευή 07:00 - 21:00).

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΔΕΗ:

«Η ΔΕΗ συναισθανόμενη τις ιδιαιτερότητες του κλάδου των αγροτών και λαμβάνοντας υπόψη τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε, στηρίζει έμπρακτα και με συνέπεια την αγροτική παραγωγή. Μετά και από επικοινωνία του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου, Γιώργου Στάσση με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκρέκα, η ΔΕΗ, αποδεικνύοντας την έντονη κοινωνική της ευαισθησία και την επίγνωση της δύσκολης κατάστασης, που βιώνουν οι αγρότες, αποφάσισε να παρέχει στους αγροτικούς πελάτες της ένα ευνοϊκό πρόγραμμα διακανονισμών, που έρχεται να ενισχύσει το ισχύον από τον Οκτώβριο του 2019.

Όλοι οι αγροτικοί πελάτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές θα έχουν τη δυνατότητα ρύθμισης, με την καταβολή προκαταβολής του 15 ή 20% της οφειλής τους στη ΔΕΗ και αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού σε 18 ή 24 δόσεις αντίστοιχα.

Η διαδικασία ρύθμισης, λόγω των έκτακτων μέτρων, θα γίνεται τηλεφωνικά μέσω του πανελλαδικού τηλεφωνικού κέντρου της ΔΕΗ 11770 (Δευτέρα έως Παρασκευή 07:00 - 21:00)».

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share