Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Έκτακτη ενημέρωση από την Τράπεζα Πειραιώς

Μεγάλη προσοχή

6 Απριλίου 2020 08:01
Έκτακτη ενημέρωση από την Τράπεζα Πειραιώς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε ενημέρωση προς τους πελάτες της για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν, προκειμένου να αναστείλουν τις προθεσμίες λήξης εμφάνισης και πληρωμής αξιογράφων, προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς.

Όπως αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα της, σύμφωνα με το άρθρο 2 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου στις 30.03.2020, προβλέπεται η  αναστολή των προθεσμιών λήξης, εμφάνισης και πληρωμής επιταγών, συναλλαγματικών και γραμματίων σε διαταγή (με ημερομηνία πληρωμής από 31.03.2020 μέχρι 31.05.2020) κατά 75 ημέρες των επιχειρήσεων που είτε έχουν αναστείλει τη δραστηριότητά τους, είτε έχουν πληγεί δραστικά από την επιδημία του κορωνοϊού και ανήκουν σε Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) όπως αυτοί προσδιορίζονται και διαβιβάζονται στις τράπεζες από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Διαδικασία δήλωσης μέσω winbank:

  • Μπείτε στην winbank με τους προσωπικούς κωδικούς e-banking.
  • Ακολουθήστε τα βήματα για τη συμπλήρωση της δήλωσης για αναστολή εξόφλησης επιταγών.
  • Συμπληρώστε το ποσό της επιταγής και την ημερομηνία έκδοσης.

Η διαδικασία ηλεκτρονικής δήλωσης μέσω winbank θα είναι ενεργή από τη Δευτέρα 6 Απριλίου και πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τα μεσάνυχτα της 7ης Απριλίου 2020.

Διαδικασία δήλωσης σε Κατάστημα του Δικτύου:

  • Aριθμός Λογαριασμού
  • Αριθμός Επιταγής
  • Ημερομηνία έκδοσης επιταγής / λήξης συναλλαγματικής
  • Ποσό επιταγής/Συναλλαγματικής
  • ΑΦΜ εκδότη/αποδέκτη

Για τους πελάτες που θα προσέλθουν σε Κατάστημα θα ισχύσει το ωράριο εξυπηρέτησης πελατείας καθώς και οι περιορισμοί για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού.

Έως την 7η Απριλίου 2020, δεν θα είναι επιτρεπτή η εμφάνιση/πληρωμή/σφράγιση των παραπάνω αξιογράφων, ενώ μετά την παρέλευση της ως άνω καταληκτικής ημερομηνίας δεν θα είναι δυνατή οποιαδήποτε δήλωση. Από την 8η Απριλίου 2020 και μετά, τα αξιόγραφα για τα οποία δεν θα έχει υποβληθεί εμπρόθεσμα η κατά τα προαναφερόμενα δήλωση, θα εμφανίζονται / πληρώνονται/σφραγίζονται κανονικά.

Εφόσον η επιχείρηση συμπεριληφθεί στους προστατευόμενους ΚΑΔ εντός Απριλίου 2020 θα ισχύσει η ίδια ανωτέρω διαδικασία δήλωσης των αξιογράφων σας. Η δήλωση θα υποβάλλεται εντός έξι εργάσιμων ημερών από την υπαγωγή της επιχείρησης στην περίμετρο των πληττόμενων ΚΑΔ.

Συνιστάται, εάν είστε κομιστής επιταγής η οποία δεν πληρώθηκε λόγω αναστολής της προθεσμίας της το χρονικό διάστημα από 31/3 έως και 7/4 να επικοινωνήσετε με τον εκδότη της επιταγής για να διαπιστώσετε την πρόθεσή του για ανάκληση ή όχι της επιταγής. Στην περίπτωση κατά την οποία ο εκδότης δεν έχει αναστείλει την προθεσμία για τη συγκεκριμένη επιταγή, μπορείτε από 8/4 να την επανακαταθέσετε για πληρωμή.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε την αναλυτική ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών καθώς και την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου όπως αναρτήθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Ενώ, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης δημοσίευσε έναν πίνακα για το πότε θα καταβληθεί το επίδομα των 800 ευρώ

Δείτε αναλυτικά τo ΦΕΚ

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share