Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

«Βόμβα» από Βρούτση για το επίδομα των 800 ευρώ (Video)

Όλα όσα είπε

2 Απριλίου 2020 09:23
«Βόμβα» από Βρούτση για το επίδομα των 800 ευρώ (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Γιάννης Βρούτης μίλησε στο Open TV για τον τρόμο που έχει δημιουργήσει στην εργασία και στην επιχειρηματικότητα το παρατεταμένο λουκέτο στην αγορά ο κορωνοϊός, πετώντας και μία «βόμβα» για το επίδομα των 800 ευρώ. Επίσης, διευκρινίσεις αναφορικά με το επίδομα των 800 ευρώ από εργαζόμενους με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου που λύθηκαν πρόωρα, εντός του χρονικού διαστήματος από 1/3/2020 έως και 20/3/2020, παρέχει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Πιο αναλυτικά, για το «800άρι» είπε ότι θα δοθεί μέχρι και τις 15 του τρέχοντος μήνα, καθώς με την παράταση που δόθηκε ως τις 10 Απριλίου στις επιχειρήσεις για να υποβάλλουν τα στοιχεία τους στην ΕΡΓΑΝΗ πάει την πληρωμή λίγο πιο πίσω.

Ο υπουργός Εργασίας ήταν καθησυχαστικός αναφέροντας ότι θα μπορέσει η κυβέρνηση να ανταπεξέλθει ακόμα κι αν τραβήξει περισσότερο η ιστορία και τόνισε ότι δεν θα υπάρξει καμία περίπτωση για μείωση μισθών μιας και «Με όλα τα μέτρα που παίρνουμε, δεν περιέχει μείωση συντάξεων ή μισθών. τα δημοσιονομικά της χώρας δεν οδηγούν εκεί». Παράλληλα τόνισε ότι η εικόνα των στοιβαγμένων συνταξιούχων έξω από τις τράπεζες θα αλλάξει, καθώς «ο στόχος για να βγάλουμε ψηφιακή σύνταξη παραμένει, αν δεν πάμε Ιούνιο θα πάμε τον Ιούλιο σίγουρα».

Για το αν έχουν λεφτά τα ταμεία για να υπάρξει το επίδομα των 800€ για τον Μάη και τον Ιούνη: «Εχουμε εξαγγείλει ότι η περίμετρος των επιχειρήσεων θα μεγαλώσει και το 85% μπαίνει σήμερα κάτω από την ομπρέλα των 800€. Αν συνεχιστεί θα διευρυνθεί το 800άρι».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «τον Μάρτιο έδειξε γενναιότητα η ελληνική επιχείρηση. Δεν είχαμε κύμα απολύσεων που να οφείλεται σε λουκέτα. Αν υπήρξε άνοδος της ανεργίας, οφείλεται σε μη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η Ελλάδα τον Μάρτιο κράτησε».

Παράταση 3 μηνών στις δόσεις για την προστασία πρώτης κατοικίας

Τρίμηνη παράταση στις δόσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών. Η παράταση αποφασίστηκε στο πλαίσιο των μέτρων κατά του κορωνοϊού και αφορά τους δικαιούχους του επιδόματος των 800 ευρώ. Επίσης, δείτε εδώ τι πρέπει να κάνετε για να πληρώσετε κατά 40% μειωμένο μίσθωμα

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ1, αναστέλλονται για τρεις μήνες οι πληρωμές δόσεων για τους δικαιούχους των 800 ευρώ που έχουν υπαχθεί είστε στο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, είτε στον εξωδικαστικό μηχανισμό ή στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

«Τα λεφτά στην Ελλάδα φτάνουν μέχρι τον Ιούνιο, μετά μπορεί να υπάρξουν παρεμβάσεις σε μισθούς-συντάξεις» - Εφιαλτική εκτίμηση για τον κορωνοϊό!

Εφιαλτική εκτίμηση κυκλοφορεί για τις οικονομικές συνέπειες του κορωνοϊού, με τον Ευρωβουλευτή, Γιώργο Κύρτσο, να αναφέρει πως αναμένεται να περάσουμε μεγάλες δυσκολίες, με την Κυβέρνηση να έχει τη δυνατότητα να πάρει μέτρα μέχρι τον Ιούνιο το πολύ. Δείτε, επίσης, τι ισχύει για τις επιχειρήσεις των οποίων «παγώνουν» οι υποχρεώσεις.

Ο έμπειρος δημοσιογράφος ανέφερε, παράλληλα, ότι πρέπει να υπάρξει εθνική συναίνεση, ώστε να βρεθεί τρόπος να μείνουμε χωρίς χρηματοδότηση, ελπίζοντας σε ευρωπαϊκές λύσεις, που δε βλέπουμε ακόμη, ενώ έκανε λόγο ακόμη και για τραγικές συνέπειες, με πιθανές παρεμβάσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share