Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κοινωνικό μέρισμα: Μόλις άνοιξε η πλατφόρμα "έπεσε"!

Κατέρρευσε η πλατφόρμα!

17 Δεκεμβρίου 2019 16:10
Κοινωνικό μέρισμα: Μόλις άνοιξε η πλατφόρμα

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα, αλλά έπεσε κατευθείαν, λόγω "πολυκοσμίας". Κατευθείαν αντιμετώπισε πρόβλημα, αφού ο ιστότοπος πιθανώς δεν μπορούσε να διαχειριστεί τα αιτήματα των πολιτών και κατέρρευσε!

Οι πολίτες πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα ώστε να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι και τις 26 Δεκεμβρίου. Η πλατφόρμα άνοιξε από το πρωί της Τρίτης 17/12, ωστόσο για ώρες δεν ήταν λειτουργική. Για την ακρίβεια, όσοι μπήκαν τις πρώτες ώρες λειτουργίας της έβλεπαν το εξής μήνυμα: «Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη σύντομα για Υποβολή Αιτήσεων».

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Το κοινωνικό μέρισμα θα είναι ύψους 700 ευρώ ανά δικαιούχο. Οι τέσσερις κατηγορίες νοικοκυριών που θα λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 700 ευρώ είναι οι εξής:

Οικογένειες με τέσσερα ή περισσότερα παιδιά και οικογενειακό εισόδημα έως 20.000 ευρώ. Στη κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται 19.140 νοικοκυριά
Οικογένειες με τουλάχιστον τον έναν γονέα μακροχρόνια άνεργο (άνω των 12 μηνών) και τουλάχιστον ένα προστατευόμενο παιδί και εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Αφορά και μονογονεϊκές οικογένειες. Πρόκειται για 163.778 νοικοκυριά.
Οικογένειες με τους δυο γονείς μακροχρόνια άνεργους, τουλάχιστον ένα παιδί και εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Περιλαμβάνονται και μονογονοεϊκές οικογένειες. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν 40.927 νοικοκυριά
Οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ χωρίς ηλικιακό όριο.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις

Οι προϋποθέσεις για την καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης των 700 ευρώ είναι οι εξής:

Τουλάχιστον ο ένας από του δύο γονείς να διαμένει μόνιμα την τελευταία 10ετία στην ελληνική επικράτεια, όπως αυτό θα προκύπτει από τις φορολογικές δηλώσεις.
Και οι δύο γονείς να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος και το άθροισμα των καταθέσεων και των μετοχών, ομολόγων κτλ. εντός της χώρας και στο εξωτερικό να μην υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.

Χωρίς όριο ηλικίας για τα ΑμεΑ

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση (κοινωνικό μέρισμα) θα καταβληθεί χωρίς όριο ηλικίας για τα ΑμεΑ, σύμφωνα με το περιεχόμενο της ΚΥΑ.

Υπομονή τέλος: Πάρτε τα 700 ευρώ από το κοινωνικό μέρισμα τώρα!

Η μεγάλη μέρα για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος 2019 έφτασε αφού εδώ και λίγες ώρες έχει ανοίξει η πλατφόρμα!

Οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα ξεκινούν και όπως φαίνεται η ΗΔΙΚΑ δοκιμάζει την πλατφόρμα, καθώς λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Δευτέρας άνοιξε για το πρώτο βήμα και γίνονται δοκιμές, ενώ μέχρι και την Παρασκευή αναμένεται να δείτε 700+ ευρώ στους λογαριασμούς σας! Δείτε τη νέα εικόνα.

Άνοιξε, τουλάχιστον για το πρώτο βήμα, η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα. Οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους έως και τις 26 Δεκεμβρίου. Το κοινωνικό μέρισμα θα είναι ύψους 700 ευρώ ανά δικαιούχο.

Μόλις μπει κάποιος στην πλατφόρμα το σύστημα ζητάει:

ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ 2019

Έχοντας Υπόψη:

Τις διατάξεις του άρθρου 85 του ν.4646/2019 «Φορολογική μεταρρύθμιση με αναπτυξιακή διάσταση για την Ελλάδα του αύριο» (Α΄ 201).

Τις διατάξεις της υπ’ αριθμ. οικ.2/89030/ΔΛΤΠ/13-12-2019 Κοινής Υπουργικής Απόφασης «Καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων διανομής του Κοινωνικού Μερίσματος έτους 2019», (Β’4551).

ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

Η αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του ν. 1599/1986 (Α’ 75) ως προς τα δηλούμενα στοιχεία καθώς και συναίνεσης για τη λήψη φορολογικών δεδομένων που τηρούνται στην ΑΑΔΕ.

Ο αιτών φέρει την ευθύνη για τη συμπλήρωση αριθμού λογαριασμού (IBAN), ο οποίος είναι έγκυρος και ενεργός και στον οποίο είναι υποχρεωτικά είτε αποκλειστικός δικαιούχος, είτε συνδικαιούχος.

Συναινώ στο σύνολο των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων και λοιπών ελέγχων που θα πραγματοποιηθούν για την επιβεβαίωση των στοιχείων και της διαδικασίας έγκρισης.

Τυχόν έγκριση της αίτησής μου θα είναι ορατή από τον/την σύζυγο ή το έτερο μέλος του συμφώνου συμβίωσης.

Είσοδος με διαπιστευτήρια TaxisNet

Για την πρόσβαση στο Κοινωνικό Μέρισμα 2019 απαιτείται πιστοποίηση μέσω του συστήματος TAXIS της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Αυτή τη στιγμή πάντως είναι αδύνατον να μπει κάποιος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για να κάνει την αίτηση ή για να αποκτήσει εικόνα για τα στοιχεία που ζητάει.

Στη συνέχεια, όσοι προλάβουν και βάλουν τα στοιχεία τους πρέπει να δεχθούν την : Αυθεντικοποίηση Χρήστη

«Παρακαλώ Επιβεβαιώστε

Με το παρόν δίνετε τη συγκατάθεσή σας ώστε η εφαρμογή ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ να αποκτήσει πρόσβαση στα βασικά στοιχεία Μητρώου (ΑΦΜ, Όνομα, Επώνυμο, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο, Έτος Γέννησης) που παρέχονται από το φορολογικό μητρώο του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ που διαχειρίζεται η Α.Α.Δ.Ε.

Έγκριση Απόρριψη»

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share