Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Υπομονή τέλος: Πάρτε τα 700 ευρώ από το κοινωνικό μέρισμα τώρα!

Σας αφορά όλους! Δείτε τι πρέπει να κάνετε τώρα!

17 Δεκεμβρίου 2019 07:42
Υπομονή τέλος: Πάρτε τα 700 ευρώ από το κοινωνικό μέρισμα τώρα!

Η μεγάλη μέρα για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος 2019 έφτασε αφού εδώ και λίγες ώρες έχει ανοίξει η πλατφόρμα!

Οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα ξεκινούν και όπως φαίνεται η ΗΔΙΚΑ δοκιμάζει την πλατφόρμα, καθώς λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Δευτέρας άνοιξε για το πρώτο βήμα και γίνονται δοκιμές, ενώ μέχρι και την Παρασκευή αναμένεται να δείτε 700+ ευρώ στους λογαριασμούς σας! Δείτε τη νέα εικόνα.

Άνοιξε, τουλάχιστον για το πρώτο βήμα, η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα. Οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους έως και τις 26 Δεκεμβρίου. Το κοινωνικό μέρισμα θα είναι ύψους 700 ευρώ ανά δικαιούχο.

Μόλις μπει κάποιος στην πλατφόρμα το σύστημα ζητάει:

ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ 2019

Έχοντας Υπόψη:

Τις διατάξεις του άρθρου 85 του ν.4646/2019 «Φορολογική μεταρρύθμιση με αναπτυξιακή διάσταση για την Ελλάδα του αύριο» (Α΄ 201).

Τις διατάξεις της υπ’ αριθμ. οικ.2/89030/ΔΛΤΠ/13-12-2019 Κοινής Υπουργικής Απόφασης «Καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων διανομής του Κοινωνικού Μερίσματος έτους 2019», (Β’4551).

ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

Η αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του ν. 1599/1986 (Α’ 75) ως προς τα δηλούμενα στοιχεία καθώς και συναίνεσης για τη λήψη φορολογικών δεδομένων που τηρούνται στην ΑΑΔΕ.

Ο αιτών φέρει την ευθύνη για τη συμπλήρωση αριθμού λογαριασμού (IBAN), ο οποίος είναι έγκυρος και ενεργός και στον οποίο είναι υποχρεωτικά είτε αποκλειστικός δικαιούχος, είτε συνδικαιούχος.

Συναινώ στο σύνολο των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων και λοιπών ελέγχων που θα πραγματοποιηθούν για την επιβεβαίωση των στοιχείων και της διαδικασίας έγκρισης.

Τυχόν έγκριση της αίτησής μου θα είναι ορατή από τον/την σύζυγο ή το έτερο μέλος του συμφώνου συμβίωσης.

Είσοδος με διαπιστευτήρια TaxisNet

Για την πρόσβαση στο Κοινωνικό Μέρισμα 2019 απαιτείται πιστοποίηση μέσω του συστήματος TAXIS της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Αυτή τη στιγμή πάντως είναι αδύνατον να μπει κάποιος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για να κάνει την αίτηση ή για να αποκτήσει εικόνα για τα στοιχεία που ζητάει.

Στη συνέχεια, όσοι προλάβουν και βάλουν τα στοιχεία τους πρέπει να δεχθούν την : Αυθεντικοποίηση Χρήστη

«Παρακαλώ Επιβεβαιώστε

Με το παρόν δίνετε τη συγκατάθεσή σας ώστε η εφαρμογή ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ να αποκτήσει πρόσβαση στα βασικά στοιχεία Μητρώου (ΑΦΜ, Όνομα, Επώνυμο, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο, Έτος Γέννησης) που παρέχονται από το φορολογικό μητρώο του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ που διαχειρίζεται η Α.Α.Δ.Ε.

Έγκριση Απόρριψη»

Κοινωνικό Μέρισμα: Προσοχή! Αυτοί δεν θα το πάρετε!

Ποιοι είναι αυτοί που δεν δικαιούνται το Κοινωνικό Μέρισμα; Δώστε προσοχή...

Μπορεί εδώ και κάποιους μήνες να είστε εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, ωστόσο δεν δικαιούστε Κοινωνικό Μέρισμα, διότι για να το πάρετε θα πρέπει να είστε μακροχρόνιοι άνεργοι, ή να έχετε τουλάχιστον ένα προστατευόμενο μέλος.

Ωστόσο, αν είστε στον ΟΑΕΔ, μπορείτε για δεύτερη φορά να πάρετε το επίδομα ανάσα, το οποίο "έρχεται" σε λίγες ημέρες.

Πάμε να δούμε αναλυτικά που θα δοθεί το μέρισμα:

– Νοικοκυριά (ακόμα και ατομικά) όπου τουλάχιστον ένα μέλος τους λαμβάνει επίδομα αναπηρίας από τον ΟΠΕΚΑ.

– Πολύτεκνες οικογένειες (4 παιδιά και άνω) αν το οικογενειακό εισόδημα αλλά και οι τραπεζικές καταθέσεις τους δεν ξεπερνούν το ποσόν των 20.000 ευρώ.

– Νοικοκυριά με τουλάχιστον 1 ή και τους 2 γονείς άνεργους –βραχυχρόνια ή μακροχρόνια- εφόσον το οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τις 15.000 ευρώ και οι καταθέσεις τις 20.000 ευρώ.

Οι άλλες σημαντικές αλλαγές που επήλθαν , την τελευταία στιγμή, δεν αφορούσαν τα εισοδηματικά ή περισσότερα κριτήρια, αλλά άλλους «κόφτες» που είχαν τεθεί.

Έτσι, μειώθηκαν από δέκα σε εφτά τα χρόνια που υποχρεούται ο δικαιούχος να έχει υποβάλει φορολογικές δηλώσεις στη χώρα μας.

Τουλάχιστον ο ένας από τους δύο γονείς ή δικαιούχους πρέπει να είναι φορολογικός κάτοικος Ελλάδας για τουλάχιστον μια 7ετία, αντί 5ετίας που έως τώρα εξεταζόταν σε τέτοιες περιπτώσεις.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share