Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020

Επίδομα ανάσα: 500 ευρώ στους λογαριασμούς σας στις 24 Δεκεμβρίου!

Σας αφορά!

5 Δεκεμβρίου 2019 14:00
Επίδομα ανάσα: 500 ευρώ στους λογαριασμούς σας στις 24 Δεκεμβρίου!
Follow us on Google News

Στις 24 Δεκεμβρίου θα δοθεί επίδομα ανάσα σε χιλιάδες δικαιούχους. Το ποσό θα φτάνει έως 500 ευρώ...

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου, θα καταβληθούν τα παρακάτω επιδόματα και παροχές:

Σε περίπτωση που δεν σας ενδιαφέρουν αυτά τα επιδόματα, μπορείτε να μάθετε αναλυτικά για το επίδομα θέρμανσης.

επιδόματα

- Επίδομα παιδιού, προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα.

- Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), επίδομα στέγασης (ενοικίου), στεγαστικής συνδρομής, επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων και σύνταξη υπερηλίκων, επίδομα ομογενών.

Επίδομα γέννας: Θα δίνετε σε δύο δόσεις! Και στις ανασφάλιστες μητέρες!

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, μίλησε στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα, για το επίδομα γέννας.

Όπως δήλωσε το επίδομα αυτό είναι δημογραφικό και δεν έχει χαρακτήρα προνοιακού και πρόσθεσε ότι θα δοθεί σε 2 δόσεις. Επίσης ανέφερε ότι η κυβέρνηση κάνει προσπάθεια να είναι το πρώτο επίδομα που θα δοθεί ψηφιακά και αυτόματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η υφυπουργός είπε: «Έρχονται μεγάλες αλλαγές στα επιδόματα προς συμφέρον των πολιτών»

Ξεκαθάρισε, επίσης ότι το επίδομα γέννας θα δίνεται και στις ανασφάλιστες μητέρες. Σημείωσε, ωστόσο ότι, θα διατηρηθεί και ο παραδοσιακός τρόπος υποβολής αιτήσεων.

Σε ό, τι αφορά στο κοινωνικό μέρισμα, η Δόμνα Μιχαηλίδου είπε πως, σύμφωνα με τις πληροφορίες της, σήμερα θα γίνουν οι ανακοινώσεις από τον αρμόδιο υπουργό, ενώ χαρακτήρισε «πολύ μεγάλη επιτυχία το ότι καταφέρνει η κυβέρνηση να δώσει το επίδομα, δεδομένου ότι τον Μάιο το έδωσαν με τη μορφή της 13ης σύνταξης».

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Φοιτητικό Επίδομα!

undefined

Καλά τα νέα για τους φοιτητές. Ξεκίνησαν πριν από λίγο, καθώς ενεργοποιήθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων, οι αιτήσεις για το «Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης Επιμελών φοιτητών/τριών που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ) - ακαδ. έτος 2018/19 ή αλλιώς Φοιτητικό Επίδομα ΙΚΥ/ΕΚΟ!

Ακόμα εξελίξεις έχουμε και με το επίδομα γέννας,που θα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο για χρέη σε Δημόσιο και τράπεζες και το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η πράξη, σύμφωνα με τα «Φοιτητικά Νέα», αποτελεί δράση οικονομικής ενίσχυσης σε προπτυχιακούς φοιτητές/τριες και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για χορήγηση υποτροφίας έχουν οι φοιτητές/τριες προπτυχιακού κύκλου σπουδών που φοιτούσαν κατά το ακαδ. έτος 2018/19 σε ημεδαπά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και Σχολές Καλών Τεχνών.

Εξαιρούνται οι φοιτητές Στρατιωτικών και Αστυνομικών Σχολών, των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού και της Πυροσβεστικής, καθώς και του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.).

φοιτητικό επίδομα

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με όρους και προϋποθέσεις για την ηλεκτρονική υποβολή αίτησης, περιγράφονται στο σχετικό κεφάλαιο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη χορήγηση υποτροφίας.

Βήμα Βήμα οι Αιτήσεις για το Φοιτητικό Επίδομα ΙΚΥ/ΕΚΟ μέσα από το Εγχειρίδιο Χρήσης

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην διαδικτυακή εφαρμογή του ΥΠAΙΘ από την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 έως και την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 15.00.

Οι αιτούντες υποψήφιοι, προκειμένου να εισαχθούν στην Εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή αίτησης υποτροφίας, πρέπει να χρησιμοποιήσουν τον κωδικό χρήστη (username) και το συνθηματικό (passwοrd) των Ιδρυματικών τους λογαριασμών, μέσω των οποίων ταυτοποιούνται στην Υποδομή Ταυτοποίησης και Εξουσιοδότησης του ΕΔΕΤ.

Κατόπιν, σύμφωνα με το κείμενο της πρόσκλησης, θα πρέπει ο κάθε αιτών να δηλώσει τα στοιχεία/κριτήρια που αναφέρονται και να οριστικοποιήσει εγκαίρως (20/12/2019, ώρα 15:00) την ηλεκτρονική του αίτηση, ώστε να συμμετέχει στη διαδικασία επιλογής υποτρόφων.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share