Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Επίδομα ανάσα: Έτσι θα πάρετε 5 ευρώ την ώρα!

Σας αφορά!

3 Σεπτεμβρίου 2019 11:06
Επίδομα ανάσα: Έτσι θα πάρετε 5 ευρώ την ώρα!

ΟΑΕΔ: Εκπαιδευτικό επίδομα, το οποίο περιλαμβάνει επιδότηση θεωρητικής κατάρτισης που ανέρχεται σε 2.000 ευρώ (400 ώρες, *5.00 ευρώ/ώρα) και την αντίστοιχη πρακτικής άσκησης η οποία ανέρχεται σε 800 ευρώ (200 ώρες,*4.00 ευρώ/ώρα), δικαιούνται να λάβουν εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ (oaed.gr).

Ειδικότερα, αντικείμενο της δράσης αποτελεί η παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής συμβουλευτικής, συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης (θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση) και πιστοποίησης στον κλάδο των ΤΠΕ σε 3.000 ανέργους νέους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ, ηλικίας 25-29 ετών, πτυχιούχους ΑΕΙ (Πανεπιστήμια και ΤΕΙ) θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης (εκτός πληροφορικής).

Τα αντικείμενα κατάρτισης αφορούν τις ειδικότητες:

1. Τεχνικός Εφαρμογών Λογισμικού

2. Ειδικός Σχεδιασμού Ιστοσελίδων και Εφαρμογών

3. Προγραμματιστής Βάσεων Δεδομένων

Δικαίωμα υποβολής συμμετοχής έχουν μόνο οι άνεργοι που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

• Να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι, και να βρίσκονται εκτός Εκπαίδευσης, Απασχόλησης ή Κατάρτισης

• Να έχουν γεννηθεί από 1/1/1974 μέχρι και 30/9/1994

• Να είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ (Πανεπιστήμια και ΤΕΙ) σχολών θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης (εκτός πληροφορικής)

• Να έχουν τουλάχιστον καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας

• Να μην έχουν παρακολουθήσει άλλο συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΚΤ πρόγραμμα την τελευταία 2ετία πριν από την υποβολή της αίτησης στην παρούσα πρόσκληση.

Σκοπός της δράσης είναι ο περιορισμός του ελλείμματος ψηφιακών δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού που παρεμποδίζει την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της ψηφιακής οικονομίας προς όφελος της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

Επίδομα πάνω από 600 ευρώ από τις 10 Σεπτεμβρίου!

Επίδομα ΟΑΕΔ: Το ειδικό εποχικό βοήθημα καταβάλλεται κάθε χρόνο από τις 10 Σεπτεμβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου.

Ειδικό εποχικό επίδομα από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) δικαιούνται εργαζόμενοι, ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, σε μια σειρά από επαγγέλματα. Πρώτη κατοικία: Αυξήθηκαν οι αιτήσεις στις 17.925 στην πλατφόρμα!

Δείτε αναλυτικά τις κατηγορίες των δικαιούχων:
οικοδόμου
λατόμου
ασβεστοποιού
πλινθοποιού
αγγειοπλάστη
δασεργάτη
ρητινοσυλέκτη
καπνεργάτη
μουσικού μέλους του οικείου επαγγελματικού σωματείου
υποδηματεργάτη
μισθωτού ναυπηγοεπισκευαστικης ζώνης
χειριστή εκσκαπτικών
ανυψωτικών
οδοποιητικών
γεωτρητικών μηχανημάτων
ηθοποιού
τεχνικού κινηματογράφου και τηλεόρασης
χειριστή και βοηθού χειριστή κινηματογράφου
ελεγκτή κινηματογράφου και θεάτρου
ταμία κινηματογράφου και θεάτρου
μισθωτού τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου
και σμυριδεργάτη.

Δικαιούχοι είναι και οι μισθωτοί της ναυπ/κής ζώνης, εφόσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, όταν παρέχουν την εργασία τους σε επιχειρήσεις με έδρα στην Ελλάδα και δραστηριότητες σε μία ή περισσότερες χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπλέον, το επίδομα αυτό δικαιούνται και συνταξιούχοι που κατά το προηγούμενο έτος ασκούσαν ένα από τα παραπάνω επαγγέλματα και έχουν τις προϋποθέσεις για τη λήψη του βοηθήματος, εφ’ όσον η σύνταξη που λαμβάνουν (κύρια και επικουρική) είναι μικρότερη από την κατώτερη σύνταξη που χορηγεί το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ στους ασφαλισμένους του κατά το έτος καταβολής του βοηθήματος.

Προσοχή: Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι εργαζόμενοι να έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 50 ημέρες ασφάλισης το ημερολογιακό έτος που προηγείται του έτους καταβολής του επιδόματος (εν προκειμένω το 2018).

Επίδομα ανάσα 700 ευρώ: Θα φτάσει μέχρι και τα 1000!

Επίδομα ανάσα 1.000 ευρώ για εκατομμύρια Έλληνες! Ποιοι οι δικαιούχοι, πως θα το πάρετε;

Επίδομα για τις πολύτεκνες και τρίτεκνες ασφαλισμένες μητέρες του ΟΓΑ, αναμένεται να καταβληθεί στους δικαιούχους τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ.

Πρόκειται για το πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων 1.000 ευρώ σε 1.000 πολύτεκνες μητέρες συνταξιούχους ή ασφαλισμένες του ΕΦΚΑ-ΟΓΑ και το πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων 700€ σε 4.000 τρίτεκνες μητέρες συνταξιούχους ή ασφαλισμένες του ΕΦΚΑ-ΟΓΑ.

Το επίδομα δικαιούνται οι τρίτεκνες και οι πολύτεκνες μητέρες οι οποίες:

Είναι συνταξιούχοι ή ασφαλισμένες του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) και είναι ασφαλιστικά ενήμερες κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους (2018) της υποβολής της αίτησης συμμετοχής.

Ανάσα: Επίδομα «μαμούθ» 2.800 ευρώ!

Επίδομα ΟΑΕΔ

Εχουν, κατά τον χρόνο δημιουργίας του αρχείου δικαιούχων, οι μεν τρίτεκνες μητέρες 3 τέκνα, οι δε πολύτεκνες μητέρες τουλάχιστον 4 τέκνα, τα οποία είναι άγαμα, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών, εφόσον είναι άνεργα ή σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση ή σε ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ή είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Με βάση τον σχεδιασμό προβλεπόταν να πραγματοποιηθεί κλήρωση. Όμως σύμφωνα με πληροφορίες επειδή ο αριθμός των αιτήσεων είναι μικρότερος από τις προσφερόμενες θέσεις θα δοθεί σε όλες τις ασφαλισμένες.

Νέο επίδομα – κοινωνικό μέρισμα ανάσα: Αυτοί θα πάρετε 1.200 ευρώ!

Επίδομα: Μετά τη λήξη της σύμβασής τους, όλοι οι εργαζόμενοι του τουριστικού κλάδου και των εποχικών επαγγελμάτων δικαιούνται επίδομα ανεργίας, που αντιστοιχεί σε διάστημα 80 ημερών.

Οι δικαιούχοι αυτής της κατηγορίας θα λάβουν από τον ΟΑΕΔ συνολικά το ποσό περίπου των 1.200 ευρώ (400€ Χ 3 μήνες). Κόκκινα δάνεια: Καλούν 180.000 οφειλέτες να ενταχθούν στον νέο νόμο! Δάνεια που αγγίζουν τα 10 δισ. ευρώ!

Για τη χορήγηση της τακτικής επιδότησης ανεργίας σε ασφαλισμένους που έχουν απασχοληθεί σε τουριστικά και άλλα επαγγέλματα σε επιχειρήσεις που λειτουργούν εποχικά απαιτείται η συνδρομή των γενικών προϋποθέσεων που αφορούν στην τακτική επιδότηση ανεργίας:

Να είναι ασφαλισμένοι ως εργαζόμενοι στον κλάδο ανεργίας του ΟΑΕΔ
Να έχει προηγηθεί Καταγγελία Σύμβασης Εργασίας (όχι Οικειοθελής Αποχώρηση) ή
Να έχει προηγηθεί Λήξη Σύμβασης Ορισμένου Χρόνου (όχι Οικειοθελής Αποχώρηση)
Να μην αυτοαπασχολούνται
Να έχουν την ιδιότητα του ανέργου κατά την αίτηση για την επιδότηση

και των ειδικότερων προϋποθέσεων ως εξής:
1. Για δικαιούχο που επιδοτείται για πρώτη φορά απαιτείται:
α) Αν έχει απασχοληθεί σε τουριστικά και άλλα επαγγέλματα σε επιχειρήσεις που λειτουργούν εποχικά κατά την τελευταία χρονική περίοδο (μια σεζόν) απαιτείται:

πραγματοποίηση 100 ημερών εργασίας κατά το τελευταίο δεκατετράμηνο (14μηνο) πριν από τη λήξη ή τη λύση της σύμβασης εργασίας χωρίς να υπολογίζονται οι δύο τελευταίο μήνες πριν από τη λύση ή τη λήξη αυτής και
πραγματοποίηση 80 ημερών εργασίας σε κάθε έτος στην τελευταία διετία πριν από τη λύση ή τη λήξη της εργασιακής σχέσης.

Νέο επίδομα ανάσα: Αυτοί θα πάρετε 1.200 ευρώ!

β) Αν έχει απασχοληθεί σε τουριστικά και άλλα επαγγέλματα σε επιχειρήσεις που λειτουργούν εποχικά για δύο συνεχείς χρονικές περιόδους (δύο σεζόν) απαιτείται:

πραγματοποίηση 100 ημερών εργασίας κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο (12μηνο) πριν από τη λήξη ή λύση της σύμβασης εργασίας του και
πραγματοποίηση 80 ημερών εργασίας σε κάθε έτος κατά τα δύο προηγούμενα πριν από την έναρξη της επιδότησής του έτη. Επίδομα ανάσα για χιλιάδες νέους!

2. Για δικαιούχο που έχει επιδοτηθεί στο παρελθόν απαιτείται:
α) Αν έχει απασχοληθεί σε τουριστικά και άλλα επαγγέλματα σε επιχειρήσεις που λειτουργούν εποχικά κατά την τελευταία χρονική περίοδο (μια σαιζόν) απαιτείται:

πραγματοποίηση 100 ημερών εργασίας κατά το τελευταίο δεκατετράμηνο (14μηνο) πριν από τη λήξη ή τη λύση της σύμβασης εργασίας, χωρίς να υπολογίζονται οι ημέρες εργασίας-ασφάλισης των δυο τελευταίων μηνών πριν από τη λύση ή τη λήξη αυτής

β) αν έχει απασχοληθεί σε τουριστικά και άλλα επαγγέλματα σε επιχειρήσεις που λειτουργούν εποχικά για δύο συνεχείς χρονικές περιόδους (δύο σαιζόν):

πραγματοποίηση 100 ημερών εργασίας κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο (12μηνο) πριν από τη λήξη ή λύση της σύμβασης εργασίας του χωρίς να αφαιρούνται οι ημέρες εργασίας-ασφάλισης των δύο τελευταίων μηνών.

ΟΑΕΔ: Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το επίδομα
Έντυπο Καταγγελίας Σύμβασης Εργασίας (Ε6) υπογεγραμμένο από τον άνεργο και σφραγισμένο και υπογεγραμμένο από τον εργοδότη ή Βεβαίωση Λήξης Σύμβασης Ορισμένου χρόνου (Ε7) υπογεγραμμένη και σφραγισμένη από τον εργοδότη.
Βεβαίωση εποχικότητας από την επιχείρηση, όπου απαιτείται.
Το έντυπο «Βεβαίωση Εργοδότη» το οποίο συμπληρώνει ο εργοδότης σύμφωνα με τις εγγραφές της ΑΠΔ (Αναλυτική Περιοδική Δήλωση που υποβάλλεται στο ΙΚΑ) του τελευταίου διμήνου πριν από τη λήξη ή τη λύση της σύμβασης εργασίας. Το έντυπο αυτό θα φέρει σφραγίδα και υπογραφή του εργοδότη, χωρίς κάποια επιπλέον σφραγίδα επικύρωσης από το αρμόδιο κατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Οικογενειακό βιβλιάριο Ασθενείας, εφόσον υπάρχουν συντηρούμενα μέλη.
Πρόσφατο Εκκαθαριστικό Σημείωμα αρμόδιας Δ.Ο.Υ. ή εφόσον δεν έχει εκδοθεί για οποιοδήποτε λόγο, αντίγραφο της τελευταίας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.
Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας του ασφαλισμένου.
Αριθμός Καταθετικού Λογαριασμού (ΙΒΑΝ) στον οποίο ο ασφαλισμένος είναι ο πρώτος δικαιούχος.
Αποδεικτικό διεύθυνσης κατοικίας του ασφαλισμένου (π.χ. λογαριασμός ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ).
Άδεια διαμονής ή εργασίας προκειμένου περί ανέργων πολιτών υπηκόων τρίτων χωρών

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share