Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Επίδομα ανάσα για χιλιάδες νέους!

Σας αφορά!

9 Αυγούστου 2019 07:35
Επίδομα ανάσα για χιλιάδες νέους!

Tο εποχικό επίδομα -ανάσα- του ΟΑΕΔ καταβάλλεται μετά το καλοκαίρι, συγκεκριμένα από τις 10 Σεπτεμβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου και αποκλείονται όσοι είναι δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας. Δείτε κι άλλο επίδομα του οποίου τα χρήματα θα τα έχετε μέχρι τέλος του Αυγούστου!

Δικαιούχοι του εποχικού επιδόματος είναι όσοι ανήκουν στα επαγγέλματα του οικοδόμου, λατόμου, ασβεστοποιού, πλινθοποιού, αγγειοπλάστη, δασεργάτη, ρητινοσυλέκτη, καπνεργάτη, μουσικού μέλους του οικείου επαγγελματικού σωματείου, υποδηματεργάτη, μισθωτού ναυπηγοεπισκευαστικης ζώνης, χειριστή εκσκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών, γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιού, τεχνικού κινηματογράφου και τηλεόρασης, χείριστη και βοηθού χείριστη κινηματογράφου, ελεγκτή κινηματογράφου και θεάτρου, ταμία κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτού τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτη.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι εργαζόμενοι να έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 50 ημέρες ασφάλισης το ημερολογιακό έτος που προηγείται του έτους καταβολής του επιδόματος (εν προκειμένω το 2018).

Σε κάποια επαγγέλματα απαιτούνται περισσότερες ημέρες ασφάλισης, ωστόσο σε κάθε περίπτωση δε θα πρέπει να έχουν γίνει πάνω από 240 ημερομίσθια το προηγούμενο έτος.

Επίδομα ανάσα για χιλιάδες ανέργους! Σας αφορά!

Επίδομα ανάσα για χιλιάδες ανέργους από τον ΟΑΕΔ! Σας αφορά!

Προώθηση στην απασχόληση ανέργων του ΟΑΕΔ ηλικίας 25-45 ετών πτυχιούχων θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης, μέσω κατάρτισης, στον κλάδο της Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) Επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης διάρκειας 600 ωρών (400 ώρες θεωρητική κατάρτιση και 200 ώρες πρακτική άσκηση για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας), με εκπαιδευτικό επίδομα 2.800 ευρώ.

Τα αντικείμενα κατάρτισης αφορούν στις ειδικότητες:

Τεχνικός Εφαρμογών Λογισμικού

Ειδικός Σχεδιασμού Ιστοσελίδων και Εφαρμογών

Προγραμματιστής Βάσεων Δεδομένων

Δικαίωμα υποβολής συμμετοχής στο Μητρώο Ωφελουμένων έχουν μόνο οι άνεργοι που έχουν τις κάτωθι προϋποθέσεις:

Να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι, και να βρίσκονται εκτός Εκπαίδευσης, Απασχόλησης ή Κατάρτισης

Να έχουν γεννηθεί από 1/1/1974 μέχρι και 30/9/1994

Να είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ (Πανεπιστήμια και ΤΕΙ) σχολών θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης (εκτός πληροφορικής)

Να έχουν τουλάχιστον καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας

Να μην έχουν παρακολουθήσει άλλο συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΚΤ πρόγραμμα την τελευταία 2ετία πριν από την υποβολή της αίτησης στην παρούσα πρόσκληση.

Τι περιλαμβάνουν οι Δράσεις

Παροχή υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης διάρκειας τετρακοσίων (400) ωρών

Συμβουλευτική υποστήριξη ανέργων σε 2 φάσεις (μετά τη λήξη του θεωρητικού μέρους της κατάρτισης και μετά τη λήξη της πρακτικής άσκησης)

Πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης σύμφωνα με το ISO/IEC 17024
Απόκτηση εργασιακής εμπειρίας συνολικής διάρκειας διακοσίων (200) ωρών

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share