Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Επιδόματα ανάσα: 3.000 ευρώ στις τσέπες σας μέχρι 26 Ιουλίου!

Σας αφορά!

20 Ιουλίου 2019 08:12
Επιδόματα ανάσα: 3.000 ευρώ στις τσέπες σας μέχρι 26 Ιουλίου!

Έξι επιδομάτα θα καταβληθούν σε εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους μέχρι την Παρασκευή 26 Ιουλίου.

Ειδικότερα:

— Την Πέμπτη 25 Ιουλίου θα πληρωθεί η Δ’ Δόση του επιδόματος ενοικίου. Υπενθυμίζουμε ότι το ποσό ξεκινάει από 70 ευρώ τον μήνα και φτάνει τα 210, αφού αυξάνεται κατά 35 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος σε πολυπρόσωπα νοικοκυριά.

— Στις 25 Ιουλίου θα καταβληθούν από τον ΟΠΕΚΑ τρία επιδόματα. Συγκεκριμένα θα πληρωθούν τα προνοιακά, αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα.

— Το διήμερο 25 – 26 Ιουλίου θα καταβληθεί στους δικαιούχους το επίδομα παιδιού. Πρόκειται για την τρίτη διμηνιαία δόση του 2019 (για του μήνες Μάιο και Ιούνιο) και θα μπει στους λογαριασμού όλων όσων θα έχουν υποβάλει αίτηση Α21 για το 2019, καθώς και τη φετινή τους φορολογική δήλωση, μέχρι και τις 16 Ιουλίου.

— Την Παρασκευή 26 Ιουλίου θα πληρωθεί και το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Επίδομα ανάσα στα 400 με 600 ευρώ! Σήμερα στους λογαριασμούς σας

Επίδομα αδείας: Κατά τη διάρκεια της άδειας ο μισθωτός δικαιούται να λάβει από τον εργοδότη τις «συνήθεις αποδοχές» που θα ελάμβανε αν πραγματικά απασχολούνταν στην επιχείρηση κατά τον αντίστοιχο χρόνο της άδειάς του.

Με την ευκαιρία να σας ενημερώσουμε και για το ότι αν δεν κάνεις ένα από αυτές τις 6 δουλειές θα πάρεις επίδομα 720 ευρώ!

Στην έννοια των συνήθων αποδοχών περιλαμβάνεται, ότι καταβάλλεται στο μισθωτό τακτικά και μόνιμα ως αντάλλαγμα της εργασίας του, τόσο ο πάγιος μισθός ή το ημερομίσθιο, όσο και κάθε είδους πρόσθετες συμπληρωματικές παροχές, είτε σε χρήμα είτε σε είδος (όπως λ.χ. τροφή, κατοικία, ποσοστά, επιδόματα κλπ). Εκτός από τις αποδοχές της άδειας ο μισθωτός δικαιούται και επίδομα αδείας. Το επίδομα αδείας δεν μπορεί να υπερβεί για όσους αμείβονται με μισθό το μισό μισθό και για όσους αμείβονται με ημερομίσθιο τα 13 ημερομίσθια.

ΠΟΤΕ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ

Τόσο οι αποδοχές αδείας όσο και το επίδομα αδείας προκαταβάλλονται στον μισθωτό κατά την έναρξη της άδείας του και δεν συμψηφίζονται με ανώτερες των νομίμων καταβαλλόμενες αποδοχές. Στην χειτότερη; Η εκάστοτε επιχείρηση είναι αναγκασμένη να καταβάλλει το επίδομα μέχρι τις 21 Ιουλίου! Αφού φέτος πέφτει Κυριακή τότε θα καταβληθεί σήμερα, 19 Ιουλίου!

ΠΟΤΕ ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΑΔΕΙΑΣ

Αν από υπαιτιότητα του εργοδότη δεν χορηγηθεί η άδεια μέχρι το τέλος του ημερολογιακού έτους, ο εργαζόμενος δικαιούται τις αποδοχές άδειας αυξημένες στο 100% (διπλάσιο). Δεν διπλασιάζεται όμως το επίδομα άδειας.

Κοινωνικό Μέρισμα 2019: Εκεί θα μάθετε αν θα πάρετε φέτος 1.012 ευρώ!

Κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί στα τέλη Δεκεμβρίου όπως γίνεται κάθε χρόνο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.koinonikomerisma.gr. Ωστόσο, πότε θα γίνουν οι αιτήσεις και ποια θα είναι τα ποσά; Όλη η αλήθεια! Κοινωνικό Μέρισμα: Τσιγγάνοι με BMW Και με Mercedes έκαναν ουρά για να πάρουν 1.000 ευρώ

Όταν θα φτάσει η ώρα και θα ανοίξει το κοινωνικό μέρισμα 2019, οι πολίτες πρέπει να απευθύνονται:

-Σε ΚΕΠ για ενημέρωση/διόρθωση ΑΜΚΑ
-Στον ΕΦΚΑ για θέματα ασφάλισης Να σας θυμίσουμε και τη νέα τρύπα των 600 εκατ. ευρώ στο ΕΦΚΑ!
-Στον ΟΑΕΔ για θέματα ανεργίας

-Σε κάθε περίπτωση για όποιες αλλαγές συμβαίνουν, το σύστημα του κοινωνικού μερίσματος, είτε ενημερώνεται αυτόματα, είτε τα ΚΕΠ και ο ΕΦΚΑ ενημερώνουν υπηρεσιακά την ΗΔΙΚΑ.

Η ΗΔΙΚΑ είναι αναρμόδια και δεν έχει γραφείο για να μπορεί να εξυπηρετήσει κοινό και μεμονωμένες περιπτώσεις. Είναι μηχανογραφικό κέντρο όπου βελτιώνει ή διορθώνει συνολικά το σύστημα ώστε να αντιμετωπίζονται περιπτώσεις που συνήθως λύνουν μαζικά κάποια θέματα που αγγίζουν πολλούς πολίτες.

Για τεχνικά θέματα των αιτήσεων, που δεν αφορούν τις παραπάνω περιπτώσεις και δεν καλύπτονται από τις Ερωτήσεις και Απαντήσεις (FAQ), μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 213-2168380.

Τα τεχνικά προβλήματα θα επιλύονται το συντομότερο δυνατό, οπότε και οι πολίτες που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την αίτησή τους θα πρέπει να δοκιμάσουν να την επανυποβάλλουν μετά από μερικές μέρες, και εντός πάντα της σχετικής προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share