Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βρέχει χρήματα: Αυτά είναι τα 4 επιδόματα που πληρώνονται μέχρι 26 Ιουλίου!

Θα γεμίσουν οι τσέπες σας!

15 Ιουλίου 2019 11:36
Βρέχει χρήματα: Αυτά είναι τα 4 επιδόματα που πληρώνονται μέχρι 26 Ιουλίου!

Επιδόματα: Ποια είναι αυτά που πληρώνονται, μέχρι 26 Ιουλίου. Πληρώνονται τέσσερα επιδόματα. Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους. Επίδομα ανάσα: Πάνω από 1.000 ευρώ στις τσέπες σας μέσα στην εβδομάδα!

Επιδoματα : Στις 25 με 26 Ιουλίου θα πληρωθεί το Α21

Πληρώνεται η τρίτη διμηνιαία δόση του 2019 (για Μάιο και Ιούνιο). Το επίδομα θα καταβληθεί στις 25-26 Ιουλίου. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλει αίτηση Α21 για το 2019, καθώς και τη φετινή τους φορολογική δήλωση, έως και τις 16 Ιουλίου.

Ενόψει της επικείμενης καταβολής, καλούνται όλοι οι δικαιούχοι να υποβάλουν έως την ερχόμενη Τρίτη τις φετινές φορολογικές δηλώσεις τους, προκειμένου να τους καταβληθεί το επίδομα. Όσοι δεν υποβάλλουν εγκαίρως τη φορολογική δήλωσή τους, θα λάβουν σε επόμενη καταβολή και μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσής τους, αναδρομικά το ποσό που δικαιούνται.

Την Πέμπτη 25 Ιουλίου θα πληρωθεί το επίδομα ενοικίου στέγασης

Το Επίδομα Στέγασης είναι προνοιακό πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για τα νοικοκυριά που μισθώνουν την κύρια κατοικία τους.

Το προνοιακό πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου απευθύνεται σε 260.000 νοικοκυριά και 667.000 ανθρώπους.

Τα ποσά

Για τον δικαιούχο: 70 ευρώ το μήνα
Για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού προσαύξηση 35 ευρώ το μήνα.

Στις 26 Ιουλίου θα πληρωθεί το ΚΕΑ

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης καλείται μέχρι τον Δεκέμβριο να προχωρήσει σε αλλαγές στο σημερινό ΚΕΑ, το οποίο θα μετονομαστεί σε Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και να αυξήσει τον προϋπολογισμό του στο 1 δις ευρώ για το 2020 από 760 εκ. ευρώ που είναι σήμερα.

Έτσι το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα ή ΚΕΑ, όπως λέγεται σήμερα θα συνδυάζει τρεις πυλώνες:

1.Εισοδηματική ενίσχυση: Η παροχή χρηματικής ενίσχυσης στο ωφελούμενο νοικοκυριό.

2.Υπηρεσίες Κοινωνικής Ένταξης: Οι δικαιούχοι, κατά περίπτωση και ανάλογα με τις ανάγκες τους, θα διασυνδέονται με άλλες κοινωνικές υπηρεσίες και προγράμματα, με την προϋπόθεση ότι πληρούν τα κριτήρια ένταξης έκαστου προγράμματος.

3.Υπηρεσίες ενεργοποίησης: Οι δικαιούχοι και τα υπόλοιπα μέλη του νοικοκυριού, εφόσον δύνανται να εργαστούν και δεν εργάζονται, προωθούνται σε δράσεις που στοχεύουν στην ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας μέσω υπηρεσιών απασχόλησης.

Στις 26 Ιουλίου ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλει τα επιδόματα των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων

Tο Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων. Σε εφαρμογή του άρθρου αυτού, από 12/5/2016 χορηγείται από τον ΟΓΑ και πλέον από τον ΟΠΕΚΑ, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων 360 ευρώ.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share