Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Κοινωνικός τουρισμός 2019: Πότε ανακοινώνει ο ΟΑΕΔ τα αποτελέσματα!

Δείτε αναλυτικά!

2 Ιουλίου 2019 11:25
Κοινωνικός τουρισμός 2019: Πότε ανακοινώνει ο ΟΑΕΔ τα αποτελέσματα!

Στις αρχές Ιουλίου αναμένεται να ανακοινώσει ο ΟΑΕΔ τα προσωρινά αποτελέσματα για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2019
Συγκεκριμένα, μέχρι την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019 θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ www.oaed.gr οι προσωρινοί πίνακες Δικαιούχων και Παρόχων Τουριστικών Καταλυμάτων και Αποκλειομένων στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού, καθώς το περσινό πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού λήγει στις 10 Ιουλίου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, οι διακοπές με το πρόγραμμα επιδότησης μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 1η Αυγούστου 2019 έως τις 31 Ιουλίου 2020 σε τουριστικά καταλύματα του μητρώου παρόχων του Οργανισμού.


Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων και ωφελουμένων του προγράμματος είναι 140.000 άτομα ενώ ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 10.000.000 ευρώ.

Οι διακοπές θα έχουν διάρκεια:

Από 1 έως 10 διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νήσων Μυτιλήνης, Λέρου, Σάμου, Χίου και Κω
Από 1 έως 5 διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας.

Επίδομα 380 ευρώ: Τι πρέπει να κάνετε για να το παίρνετε κάθε μήνα;

Επίδομα 380 ευρώ: Απάντηση σε ερωτήματα που δέχθηκαν κατά τόπους τα Κέντρα Προώθησης της Απασχόλησης (ΚΠΑ) του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), με αφορμή την παράταση του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα (8/2018), ως προς τη σχέση τακτικής επιδότησης ανεργίας και τυχόν ασφαλιστικών κενών που προκύπτουν, έδωσε ο Οργανισμός με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε. Δείτε επίσης για το επίδομα ανάσα: 500 ευρώ στους λογαριασμούς σας!

Όπως διευκρινίζει ο ΟΑΕΔ, θεμελιώδης προϋπόθεση για την ένταξη ενός ασφαλισμένου στην τακτική επιδότηση, λόγω ανεργίας, είναι να έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 125 ημέρες εργασίας στο διάστημα των 14 μηνών που προηγούνται της απόλυσής του ή της λήξης της σύμβασής του, κατόπιν της οποίας υποβάλλεται η αίτηση για την επιδότηση. Συνεπώς, όπως επισημαίνει, τυχόν ασφαλιστικά κενά κατά τη διάρκεια του διαστήματος αυτού δεν επηρεάζουν την επιδότηση, εφόσον, βέβαια, συμπληρώνεται ο ελάχιστος αριθμός ημερών εργασίας και εφόσον διαπιστώνεται η εργασιακή σχέση με τον τελευταίο εργοδότη.

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, τα παραπάνω ισχύουν και για τους επιδοτούμενους για πρώτη φορά για τους οποίους απαιτούνται επιπλέον 80 ημέρες εργασίας κατά τα δύο έτη, πριν από την έναρξη της επιδότησης.

Ωστόσο, ο ΟΑΕΔ σημειώνει ότι, πέραν από τους ανωτέρω γενικούς κανόνες, κάθε αίτηση τακτικής επιδότησης ανεργίας κρίνεται ξεχωριστά, δεδομένου ότι η ασφαλιστική ιστορία ενός ασφαλισμένου δεν είναι πανομοιότυπη με ενός άλλου.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share