Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019

Κτηματολόγιο: Ένας μήνας περιθώριο για τις διορθώσεις!

Σας αφορά!

21 Μαΐου 2019 12:03
Κτηματολόγιο: Ένας μήνας περιθώριο για τις διορθώσεις!

Ότι αφορά το κτηματολόγιο και τις αλλαγές που γίνονται κάθε μέρα το Athensmagazine.gr σας ενημερώνει για θέματα που σας αφορούν! Ένας μήνας περιθώριο δόθηκε για τις διορθώσεις!

Πρόκειται για το στάδιο της προανάρτησης και αφορά σε 544.682 ιδιοκτήτες και 7.645 νομικά πρόσωπα που έχουν 726.951 ακίνητα και 65.377 γεωτεμάχια στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας, τα οποία δήλωσαν στο Κτηματολόγιο το 2008 πληρώνοντας 35 ευρώ ανά δικαίωμα.

Ένα μήνα περιθώριο και συγκεκριμένα έως τις 24 Ιουνίου 2019 έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων στον Δήμο Αθηναίων για να ελέγξουν και να διορθώσουν, στην περίπτωση που υπάρχουν λάθη, τα αποτελέσματα της επεξεργασίας των δηλώσεων που έγιναν στο Κτηματολόγιο το 2008.

Κτηματολόγιο

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιπλέον παράταση έως και έξι μήνες που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα αφορά στη συλλογή δηλώσεων στο τελευταίο πρόγραμμα κτηματογράφησης και όχι τη διαδικασία της προανάρτησης που είναι σε εξέλιξη στον Δήμο Αθηναίων από τη Μ. Δευτέρα.

Στο μεγαλύτερο ποσοστό των περιπτώσεων δεν απαιτείται οι ιδιοκτήτες ακινήτων να μεταβούν στο Γραφείο Κτηματογράφησης στο Γαλάτσι.

Σύμφωνα με τον συντονιστή του έργου της κτηματογράφησης της Αθήνας και εκπρόσωπο της αναδόχου κοινοπραξίας Γιώργο Δημητρίου, έως και την περασμένη Παρασκευή πάνω από 65.000 ιδιοκτήτες ακινήτων μπήκαν στο Taxisnet στην πλατφόρμα του Κτηματολογίου και από εκεί στην εφαρμογή «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες- e- Κτηματολόγιο» ώστε να ελέγξουν και να εκτυπώσουν αποσπάσματα από την καταγραφή της ιδιοκτησίας τους στο Κτηματολόγιο.

Υπενθυμίζεται ότι ηλεκτρονικά αίτηση επανεξέτασης υπέβαλαν 5.100 ιδιοκτήτες.

Κτηματολόγιο 2019: Νέα τρίμηνη παράταση: Δείτε ποιους αφορά!

Κτηματολόγιο 2019

Άλλη μία παράταση δόθηκε από το Ελληνικό Κτηματολόγιο αναφορικά με την υποβολή δηλώσεωνιδιοκτησίας. Αυτή τη φορά η παράταση αφορά τους ιδιοκτήτες ακινήτων που ζουν στο εξωτερικό.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι, με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ελληνικού κτηματολογίου «παρατείνεται κατά τρεις μήνες η προθεσμία υποβολής δήλωσης μόνο για τους κατοίκους εξωτερικού και το ελληνικό δημόσιο». Η απόφαση σχετίζεται με τις ιδιοκτησίες που βρίσκονται σε όλες, ανεξαιρέτως, της περιοχές της χώρας, για τις οποίες είναι σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας.

Στους πίνακες του Ελληνικού Κτηματολογίου αναγράφονται αναλυτικά όλες οι περιοχές για τις οποίες δίδεται παράταση, στους κατοίκους εξωτερικού:

Κτηματολόγιο 2019

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share