ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βελόπουλος: Μας λένε ψέματα για το Ιράν, για όλα φταίει το Ισραήλ

Ο Κυριάκος Βελόπουλος μιλάει μπροστά στην κάμερα σε τηλεοπτικό στούντιο, δείχνοντας αποφασισμένος
Ο Κυριάκος Βελόπουλος
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Σε μια περίοδο που η παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα φλέγεται και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή κόβουν την ανάσα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης παρεμβαίνει με έναν τρόπο που αναμένεται να συζητηθεί έντονα. Μέσα από ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο TikTok, ο Κυριάκος Βελόπουλος εξαπολύει δριμύ κατηγορώ κατά των επίσημων αφηγημάτων, υποστηρίζοντας πως «μας λένε ψέματα για το Ιράν» και πως η ευθύνη για την κλιμάκωση βαρύνει αποκλειστικά το Ισραήλ. Με τον δικό του χαρακτηριστικό λόγο, ο κ. Βελόπουλος θέτει ερωτήματα που κανείς άλλος δεν τολμά να ακουμπήσει, αναζητώντας την «αλήθεια» πίσω από τις φλόγες του πολέμου που απειλεί να συμπαρασύρει ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Ο πραγματικός στόχος των Αμερικανών και οι επιδιώξεις του Ισραήλ

Σύμφωνα με την ανάλυση του Κυριάκου Βελόπουλου, οι πολίτες γίνονται δέκτες μιας μονοδιάστατης ενημέρωσης που εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα. Ο ίδιος αναρωτιέται ποιος είναι ο πραγματικός στόχος των Αμερικανών και αν η δράση τους αφορά όντως την προάσπιση της δημοκρατίας ή αν κρύβεται μια βαθύτερη στρατηγική επιβολής ελέγχου στις ενεργειακές πηγές και τους δρόμους του εμπορίου.

@velopoulos.k Κανείς δεν τολμάει να πει την αλήθεια για τον πόλεμο μεταξύ Ιράν Ισραήλ και ΗΠΑ που απειλεί ολόκληρη την ανθρωπότητα! Ποιος είναι ο πραγματικός στόχος των Αμερικανών; Τι πραγματικά θέλουν οι Ισραηλινοί; Πόσο έτοιμοι για την απόλυτη θυσία είναι στο Ιράν; Ποιος ο ρόλος για Ρωσία, Κίνα και Ινδία; Παρακολουθείστε την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανάλυση του Κυριάκου Βελόπουλου #ελλαδαρα🇬🇷🇬🇷🇬🇷 #βελόπουλος #ΕΛΛΗΝΙΚΗ_ΛΥΣΗ #βελοπουλος #ελλάδα #ελλαδα #ελληνικη_λυση #ελλάς #πετρέλαιο #ιραν #ΗΠΑ #ισραηλ #ισραήλ_ιράν #ΤΡΑΜΠ ♬ πρωτότυπος ήχος – Velopoulos.K

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης στρέφει τα βέλη του προς το Τελ Αβίβ, ζητώντας να μάθουμε τι πραγματικά θέλουν οι Ισραηλινοί. Υποστηρίζει ότι η τρέχουσα σύγκρουση δεν είναι αμυντική, αλλά μια προσπάθεια αναδιάταξης των συνόρων και εξουδετέρωσης κάθε περιφερειακού αντιπάλου, με το Ιράν να αποτελεί το τελευταίο μεγάλο εμπόδιο. Για τον Βελόπουλο, η στήριξη της Δύσης στο Ισραήλ είναι τυφλή και επικίνδυνη, καθώς αγνοεί τις μακροπρόθεσμες συνέπειες μιας ολοκληρωτικής σύρραξης.

Ιράν: Η «απόλυτη θυσία» και η πνευματική ετοιμότητα

Ένα από τα σημεία που προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση στην ανάλυσή του είναι η προσέγγιση του ιρανικού παράγοντα. Ο Βελόπουλος θέτει το ερώτημα για το πόσο έτοιμοι για την απόλυτη θυσία είναι στο Ιράν. Αντίθετα με τις δυτικές αναλύσεις που παρουσιάζουν ένα καθεστώς υπό κατάρρευση, ο ίδιος επισημαίνει τη βαθιά θρησκευτική και εθνική συνοχή ενός λαού που φαίνεται διατεθειμένος να φτάσει στα άκρα για να προασπίσει την κυριαρχία του.

Γραφικό με τις σημαίες του Ιράν, των ΗΠΑ και του Ισραήλ
Η γεωπολιτική σύγκρουση ΗΠΑ-Ιράν-Ισραήλ απειλεί την παγκόσμια ειρήνη

Η αλήθεια που παραβλέπεται, κατά τον κ. Βελόπουλο, είναι ότι το Ιράν δεν είναι ένας εύκολος αντίπαλος καθώς διαθέτει τεχνογνωσία, στρατιωτικό βάθος και μια φιλοσοφία που δεν πτοείται από τις υλικές απώλειες. Προειδοποιεί, μάλιστα, ότι μια επίθεση στην Τεχεράνη θα μπορούσε να ανοίξει τις πύλες της κολάσεως, με απρόβλεπτες συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία και την ασφάλεια, ειδικά αν το Ιράν αποφασίσει να χρησιμοποιήσει τα «ασύμμετρα» όπλα που διαθέτει.

Ο ρόλος-κλειδί για Ρωσία, Κίνα και Ινδία

Η σύγκρουση αυτή δεν είναι μια τοπική διαφορά, αλλά ένας παγκόσμιος πόλεμος δι’ αντιπροσώπων. Ο Κυριάκος Βελόπουλος αναλύει τη στάση των μεγάλων παικτών της Ανατολής, ρωτώντας ποιος είναι ο ρόλος για τη Ρωσία, την Κίνα και την Ινδία. Υποστηρίζει ότι η Μόσχα και το Πεκίνο δεν πρόκειται να παραμείνουν θεατές σε μια προσπάθεια πλήρους αμερικανικής επικράτησης στη Μέση Ανατολή.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος σπάει τη σιωπή για τη σύγκρουση Ιράν-Ισραήλ-ΗΠΑ

Η Ρωσία βλέπει στο Ιράν έναν στρατηγικό εταίρο που απασχολεί τις αμερικανικές δυνάμεις, ενώ η Κίνα εξαρτάται ενεργειακά από την περιοχή και δεν θα επιτρέψει τη διακοπή της ροής του πετρελαίου. Παράλληλα, η Ινδία προσπαθεί να ισορροπήσει, γνωρίζοντας όμως ότι η αποσταθεροποίηση θα πλήξει την αναπτυσσόμενη οικονομία της. Για τον Βελόπουλο, ο σχηματισμός ενός αντι-δυτικού άξονα είναι προ των πυλών, και η Ελλάδα κινδυνεύει να βρεθεί στη λάθος πλευρά της ιστορίας.

Μια κραυγή αφύπνισης για την ανθρωπότητα

Κλείνοντας την ανάλυσή του, ο Κυριάκος Βελόπουλος καλεί τους Έλληνες πολίτες να κλείσουν τις τηλεοράσεις και να αναζητήσουν την εναλλακτική ενημέρωση. Τονίζει ότι κανείς δεν τολμάει να πει την αλήθεια, υπογραμμίζοντας ότι η παραπληροφόρηση είναι το πρώτο όπλο σε κάθε πόλεμο. Η ανάλυσή του δεν αφορά μόνο το τι συμβαίνει στη Μέση Ανατολή, αλλά το πώς αυτές οι αποφάσεις επηρεάζουν την τσέπη, την ασφάλεια και το μέλλον του κάθε Έλληνα.

Η πρόκληση είναι σαφής καθώς σε έναν κόσμο που οδεύει προς την απόλυτη σύγκρουση, η γνώση των πραγματικών κινήτρων πίσω από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις είναι το μόνο μέσο άμυνας. Ο Βελόπουλος επιμένει ότι η Ελλάδα πρέπει να ασκήσει μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και να πάψει να γίνεται ο «χρήσιμος ηλίθιος» σε παιχνίδια που παίζονται πάνω από το κεφάλι της.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου