«Στη φυλακή όσοι κριθούν ένοχοι – Κατάσχεση περιουσιών και δήμευση λογαριασμών» λέει για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ ο Γιάννης Μπούγας

Για την πολύκροτη υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ που έχει προκαλέσει μείζονα κυβερνητική κρίση μίλησε ο υφπουργός Δικαιοσύνης Γιάννης Μπούγας. «Διαχρονικά τα μεγάλα σκάνδαλα στη χώρα είχαν κομματικό χρώμα» τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας στο ΕΡΤNews και την εκπομπή «Newsroom» υπογράμμισε ότι «όποιος αποπειραθεί απάτες σε βάρος των εθνικών ή των ευρωπαϊκών συμφερόντων, είναι βέβαιο ότι θα εντοπιστεί και θα οδηγηθεί για να λογοδοτήσει ενώπιον δικαιοσύνης» ενώ συγκεκριμένα για την πρώην τομεάρχη της ΝΔ Καλλιόπη Σεμερτζίδου είπε ότι «όσοι έχουν εκμεταλλευθεί οποιαδήποτε ιδιότητα και την κομματική ιδιότητα που είχαν και παρεισέφρησαν σε διαδικασίες που τους έδωσαν την δυνατότητα να πάρουν χρήματα τα οποία δεν εδικαιούντο και αυτοί θα κληθούν πολύ σύντομα να λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης».
Διαβάστε επίσης
«Διαχρονικά τα μεγάλα σκάνδαλα στη χώρα είχαν κομματικό χρώμα»
Επιπλέον τόνισε πως η αναστολή της κομματικής της ιδιότητας είναι «υποχρεωτική», ενώ η παραπομπή της στη Δικαιοσύνη θα αποφασιστεί από τις αρμόδιες αρχές.
«Με την έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας υπάρχει επαρκές αποδεικτικό υλικό. Η Ελληνική Πολιτεία θα ενισχύσει τους μηχανισμούς επιστροφής των χρημάτων που εισπράχθηκαν αδικαιολόγητα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπούγας.
Ο Υπουργός τόνισε ότι η Ελληνική και η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία συνεργάζονται απολύτως στο πλαίσιο των εθνικών θεσμών και ότι η συγκεκριμένη υπόθεση δεν αιφνιδίασε τις αρχές, καθώς υπήρχαν ενδείξεις και καταδίκες ήδη από προηγούμενα χρόνια. «Η ελληνική Πολιτεία και η ελληνική κυβέρνηση σέβεται απόλυτα τον θεσμό, τους εισαγγελείς που υπηρετούν και θέλει να τους παρέχει τα μέσα για να μπορούν αποτελεσματικά να συλλειτουργούν με την ελληνική Δικαιοσύνη» τόνισε.
Τέλος, ο Γιάννης Μπούγας υπογράμμισε πως «κάθε υπηρεσία, κάθε αρχή λειτουργεί στο πλαίσιο των θεσμικών της αρμοδιοτήτων και παρέχονται αυτή τη στιγμή σε όλες τις αρχές τα μέσα από την ελληνική πολιτεία για να ασκήσουν αποτελεσματικά και πλήρως τα καθήκοντά τους».






0 ΣΧΟΛΙΑ