ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή επίθεση Χάρη Δούκα σε Νίκο Ανδρουλάκη: «Η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ απέτυχε»

Συνεδρίαση ΚΟΕΣ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ Κ.Ο.Ε.Σ. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Σε μετωπική σύγκρουση με τον Νίκο Ανδρουλάκη προχώρησε ο Χάρης Δούκας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟΕΣ, ασκώντας δριμεία κριτική στην τρέχουσα πορεία του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Δούκας υποστήριξε ανοιχτά ότι η στρατηγική της ηγεσίας απέτυχε, ενώ ζήτησε τη λήψη μιας δεσμευτικής απόφασης που θα αποκλείει κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία. Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως αυτός ο αποκλεισμός πρέπει να ισχύει για κάθε σενάριο, ακόμη και στην περίπτωση που δεν προκύπτει αυτοδύναμη κυβέρνηση από την εκλογική διαδικασία.

Σκληρή επίθεση Χάρη Δούκα σε Νίκο Ανδρουλάκη για την αποτυχία της στρατηγικής του κόμματος

“Ανησυχώ και για το κόμμα μας. Ανησυχώ για την πορεία του ΠΑΣΟΚ αλλά και για τη δυνατότητα επίτευξης των στόχων τους οποίους έχουμε θέσει. Και θέλω να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας συντρόφισσες και σύντροφοι. Η στρατηγική μας ως τώρα απέτυχε. Ο στόχος της πρώτης θέσης απομακρύνεται”, τόνισε ο κ. Δούκας.

Το Συνέδριο μας πρέπει να είναι λυτρωτικό. Το ερώτημα που έχουμε μπροστά μας είναι ξεκάθαρο: Είμαστε υπέρ της προοδευτικής διακυβέρνησης με πρωταγωνιστή το ΠΑΣΟΚ; Πρέπει να απαντήσουμε καθαρά και χωρίς «ναι μεν αλλά»”, τόνισε ο Χάρης Δούκας και συνέχισε:.

Ο Χάρης Δούκας
Οι αιχμές Δούκα κατά Ανδρουλάκη (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

“Υπάρχει όμως και άλλος ένας πολύ μεγάλος κίνδυνος. Η καθαρή απόφαση για το μεγάλο ΌΧΙ σε οποιοδήποτε σενάριο συγκυβέρνησης με τη ΝΔ να εκφυλιστεί σε ένα απλό «bullet», σε κάποιο σημείο μιας πολιτικής διακήρυξης. Θέλουμε ξεχωριστή απόφαση για να είναι άκρως δεσμευτική για οποιοδήποτε σενάριο βρούμε μπροστά μας. Σε κάθε περίπτωση, θέλω να καταθέσω τη διαφωνία μου για την έως τώρα πορεία μας. Και να προτείνω να υπάρξει σήμερα σχέδιο απόφασης για την αλλαγή στρατηγικής, σε μία νέα νικηφόρα κατεύθυνση”, κατέληξε ο Χάρης Δούκας.

Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ

Η μάχη του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ ξεκινά από σήμερα με τα μέλη που απαρτίζουν την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος να δίνουν ραντεβού το μεσημέρι στη Χαριλάου Τρικούπη. Όλα δείχνουν ότι τη σημερινή συνεδρίαση του οργάνου αναμένεται να απασχολήσουν μια σειρά από πολιτικά και εσωκομματικά ζητήματα που από τα πηγαδάκια θα μεταφερθούν απευθείας στην ηγεσία. Οι αναταράξεις στην Κεντροαριστερά, τα κυοφορούμενα κόμματα Τσίπρα και Καρυστιανού, αλλά και η κολλημένη βελόνα του ΠΑΣΟΚ θα είναι στο μενού της σημερινής συνάντησής των κορυφαίων στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης από το Σάββατο με την ομιλία του σε φίλους και μέλη του κόμματος στην Πεύκη, έδωσε σήμα έναρξης διαλόγου με τις προοδευτικές δυνάμεις, κάνοντας κάλεσμα για την ανατροπή της ΝΔ, αφήγημα που επανέλαβε στη συνέντευξη του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

«Με την πολιτική, μπροστάρη, το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανοίξει τον διάλογο συζήτησης και με πρόσωπα και με κινήσεις και με κόμματα αλλά με στόχο την αλλαγή πολιτικής και όχι τη διάσωση προσώπων που έχουν κριθεί επανειλημμένως από τον ελληνικό λαό», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η στρατηγική επιλογή της διεύρυνσης, χωρίς face control που επιλέγει η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, θα πέσει στο τραπέζι και της σημερινής συζήτησης, με δεδομένο όμως ότι κανείς από την πράσινη παράταξη δεν μιλά για εκλογική συμπόρευση, αλλά για έναρξη διαλόγου, όπως τονίζουν, πάνω στο πολιτικό σχέδιο. Άλλωστε η συγκεκριμένη πρόταση αναμένεται να σχηματοποιηθεί στο δρόμο προς το Συνέδριο.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου