ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: Ο εφοριακός που έγινε στήριγμα της ΝΔ στα οικονομικά – Αυτός είναι ο νέος Γραμματέας της ΚΟ του κόμματος

Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Ποια είναι η ζωή και η πορεία του;

Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος αποφασίστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να γίνει ο νέος Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, με τον ίδιο να έχει τη δική του διαδρομή εδώ και 13 χρόνια ως βουλευτής.

Ο ίδιος, άλλωστε, στη δύσκολη περίοδο του κορωνοϊού υπήρξε υφυπουργός Οικονομικών, ενώ ως εφοριακός τα περισσότερα χρόνια υπηρέτησε στο αντικείμενό του στην Νέα Δημοκρατία, φτάνοντας πλέον να γίνει Γραμματέας της ΚΟ.

Αυτός είναι ο Απόστολος Βεσυρόπουλος

Ο κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος είναι βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας από το 2012 και διατηρεί μακρά θητεία στην τοπική αυτοδιοίκηση. Από το 2015 είναι υπεύθυνος για τη φορολογική πολιτική της ΝΔ, ενώ το 2016 ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας. Στη Βουλή των Ελλήνων συμμετέχει ενεργά στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, στην Επιτροπή Απολογισμού και Γενικού Ισολογισμού του Κράτους, καθώς και στον έλεγχο της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.

Παράλληλα, είναι μέλος της Υποεπιτροπής «Το χρέος και η απομείωσή του». Έχει διατελέσει πρόεδρος και γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, γραμματέας της Επιτροπής Απολογισμού και Γενικού Ισολογισμού του Κράτους, καθώς και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας.

Η ενασχόλησή του με την τοπική αυτοδιοίκηση ξεκίνησε το 2006, όταν εκλέχθηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ημαθίας. Κατά την περίοδο 2007-2008 υπηρέτησε ως Α’ Αντινομάρχης, αναλαμβάνοντας αρμοδιότητες στις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών, Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Βέροιας.

Ο κ. Βεσυρόπουλος έχει εργαστεί για αρκετά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα. Μετά από επιτυχία σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, διορίστηκε στο Υπουργείο Οικονομικών ως υπάλληλος στη ΔΟΥ Βέροιας.

Όσον αφορά την εκπαίδευσή του, είναι απόφοιτος του Γενικού Λυκείου Αλεξάνδρειας. Σπούδασε στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του Α.Τ.Ε.Ι. Λάρισας στο Τμήμα Λογιστικής και ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Είναι 53 ετών, παντρεμένος με την καθηγήτρια Κατερίνα Κατσαβού, με την οποία έχουν δύο παιδιά. Μιλάει αγγλικά.