Αλέξης Τσίπρας: Πριν από την… ίδρυση κόμματος, έρχεται εμφάνιση έκπληξη – Έτσι θα «κοντράρει» τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να κάνει δυναμική επιστροφή στη δημόσια πολιτική σκηνή τον Σεπτέμβριο, με μια προγραμματισμένη παρέμβαση στο διήμερο συνέδριο του Economist και του Powergame στη Θεσσαλονίκη, λίγες μόλις ώρες πριν ανοίξει η αυλαία των παρεμβάσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση.
Το πολιτικό μήνυμα πίσω από την επιλογή του
Σύμφωνα με «Τα Νέα», η χρονική επιλογή δεν είναι τυχαία, καθώς θυμίζει τις εκλογικές μονομαχίες του 2019 και του 2023, δημιουργώντας εκ νέου ένα πολιτικό δίπολο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα τοποθετηθεί για το κατά πόσο η χώρα έχει διδαχθεί από τα λάθη της, αλλά και για το αν το πολιτικό σύστημα είναι ικανό να στηρίξει μια οικονομία που διαμορφώνεται από τις προκλήσεις της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης.
Το ύφος του απέναντι στην κυβέρνηση αναμένεται αιχμηρό, ιδίως μετά τις εξελίξεις γύρω από την Προανακριτική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Παρά τις διαβεβαιώσεις του περιβάλλοντός του ότι επικεντρώνεται στη συγγραφή του βιβλίου του για τα χρόνια της διακυβέρνησής του, πολιτικοί αναλυτές βλέπουν στην κίνηση αυτή μια ξεκάθαρη δήλωση προθέσεων.






0 ΣΧΟΛΙΑ