Αφροδίτη Λατινοπούλου για Ρομά: Εγώ τους λέω γύφτους, εσείς μπορείτε να τους πείτε όπως θέλετε

«Και οι ίδιοι έτσι αυτοπροσδιορίζονται πάντως»
Η Αφροδίτη Λατινοπούλου φιλοξενήθηκε σήμερα 16/5 στο Action24 και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και σε ζητήματα εγκληματικότητας και βίας που αφορούν τους Ρομά, με αφορμή την αρπαγή και εγκατάλειψη ενός βρέφους σε κάδο στον Άλιμο.
Οι νέες δηλώσεις της Λατινοπούλου που θα συζητηθούν
Η πρόεδρος του κόμματος «Φωνή Λογικής» τους χαρακτήρισε με τον υποτιμητικό όρο «γύφτους», προκαλώντας αντιδράσεις.
Συγκεκριμένα, είπε: «Πολεμάμε να φύγουμε από την εγκληματικότητα των γύφτων, τους οποίους έχει υπερασπιστεί πολλές φορές στα δικαστήρια η κυρία Κωνσταντοπούλου. Άρα, λοιπόν, από αυτά που πολεμάμε είναι αυτά που η ίδια πρεσβεύει. Άρα αυτό καταλαβαίνετε πόσο επικίνδυνο είναι».
Ο δημοσιογράφος την διέκοψε λέγοντας: «Εννοείτε τους τσιγγάνους, τους Ρομά» με την ίδια να απαντάει «Εγώ τους λέω γύφτους, εσείς φυσικά μπορείτε να τους πείτε όπως θέλετε».
«Ο χαρακτηρισμός έχει μια φόρτιση ξέρετε ε; Και φυλετικά αν το δούμε, Ρομά είναι», της είπε ο δημοσιογράφος.
«Και οι ίδιοι έτσι αυτοπροσδιορίζονται πάντως», απάντησε η Αφροδίτη Λατινοπούλου, επιμένοντας.
«Έχετε ακούσει κανέναν να σας λέει “είμαι γύφτος”;» και η πρόεδρος του κόμματος «Φωνή Λογικής» απάντησε πως «ναι».