Η τραγωδία του βρέφους στον Άλιμο: Δεν το αναγνωρίζει ο πατέρας του – Αυτό είναι το σπίτι όπου μένει

«Η μάνα του ούτε τηλέφωνο δεν πήρε»
Το βρέφος που εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο σε κάδο στον Άλιμο είναι παραμελημένο και στην καθημερινή ζωή του, καθώς όχι μόνο δεν το έχει επισκεφτεί κανείς στο νοσοκομείο, αλλά και ο φερόμενος πατέρας του δεν το έχει αναγνωρίσει.
Μόνο του στη ζωή το βρέφος;
Ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας είπε στην εκπομπή Live News:
«Αυτό το παιδί και πάρα πολλά άλλα, είναι εργαλεία δουλειάς για αυτούς τους ανθρώπους. Η μάνα του ούτε τηλέφωνο δεν πήρε».
Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της 43χρονης γιαγιάς του βρέφους λέει:
«Χθες δεν θεωρούσαν και δεν πείθονταν ότι μπορούσαν να πάνε να δουν το παιδί τους γιατί δεν θα τους επέτρεπαν αφενός. Αφετέρου, το παιδί δεν βρέθηκε στο ‘Αγλαΐα Κυριακού’ αυθαίρετα, βρέθηκε από την εισαγγελία ανηλίκων και προκειμένου να το παραλάβει πίσω η μητέρα του, πρέπει να βρει τα ανάλογα έγγραφα να τα προσκομίσει στην εισαγγελία και να πάρει την ανάλογη διάταξη ώστε να της αποδοθεί το παιδί. Το παιδί είναι αγνώστου πατρός».
Θέλει πίσω το βρέφος η μητέρα του
Σε βάρος της νεαρής μητέρας του μωρού δεν ασκήθηκε δίωξη και έχει αφεθεί ελεύθερη. Σκοπός της, όπως λένε οι συγγενείς, είναι να πάει στο Παίδων και να πάρει πίσω το παιδί της. Στο πλευρό της, φαίνεται πως είναι και ο πατέρας της μικρούλας, ο οποίος ωστόσο δεν την έχει αναγνωρίσει.
Η εκπομπή live News βρέθηκε στη Σαλαμίνα, στο σπίτι όπου διέμενε το μικρό κοριτσάκι και μίλησε με συγγενείς του βρέφους.
«Ο πατέρας του μωρού δουλεύει, είναι 18 ετών, είμαστε αγαπημένη οικογένεια», λέει η αδερφή της γιαγιάς του μωρού.
«Η κόρη μου είναι χήρα και ζητιανεύει για να μεγαλώσει τα εγγόνια της», λέει η μητέρα της 43χρονης, δηλαδή η προγιαγιά του βρέφους.
Συγκινεί ο αστυνομικός που έγινε viral για την αγκαλιά στο εγκαταλελειμμένο βρέφος
Ορισμένοι είναι ήρωες της καθημερινότητας, χωρίς να μνημονεύεται εύκολα το όνομά τους. Μια τέτοια περίπτωση είναι ο Δημήτρης Λαλές, ο οποίος έγινε viral για τον καλύτερο λόγο, φέρνοντας στην αγκαλιά του το βρέφος, που εγκαταλείφθηκε σε κάδο σκουπιδιών στον Άλιμο.
Ο εν λόγω αστυνομικός συγκίνησε με τα λόγια που χρησιμοποίησε στις δηλώσεις του, μετά τη συγκλονιστική αυτή υπόθεση. Ο ίδιος και οι συνάδελφοί του αναφέρθηκαν στις δραματικές εκείνες στιγμές, αλλά και το πώς κατάφεραν να ηρεμήσουν το μωράκι, μέχρι να αντιληφθούν, ότι έχαιρε άκρας υγείας.
«Ήμασταν όλη η ομάδα ΔΙΑΣ μαζί, μεταβήκαμε από την Ηλιούπολη στον Άλιμο σε έξι λεπτά, όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε. Βρήκαμε το μωράκι στις καρέκλες, το πήρα αγκαλιά να μπορέσω να το ηρεμήσω και, ύστερα, καλέσαμε το ΕΚΑΒ να διαπιστώσουμε αν ήταν καλά στην υγεία του. Ήθελα απλά να νιώσει ασφάλεια το παιδί και να ηρεμήσει. Έχω ένα παιδάκι τεσσάρων ετών, ένιωσα την ανάγκη εκείνη τη στιγμή, όταν γύρισα σπίτι, να αγκαλιάσω το δικό μου παιδί», ανέφερε ο Δημήτρης Λαλές.
Οι συνάδελφοί του πήραν με τη σειρά τους το λόγο, αναφέροντας: «Όλοι αγκαλιάσαμε το παιδί, έχουμε όλοι μας παιδιά, όλα λειτούργησαν άψογα και μέχρι να πάμε στο νοσοκομείο, το παιδάκι κατάφερε να κοιμηθεί στην αγκαλιά μιας γιατρού από το ΕΚΑΒ».