Άλιμος: Οι γονείς του βρέφους δεν νοιάστηκαν να το πάρουν από το νοσοκομείο – Τι αποκάλυψε η…προγιαγιά του

«Εμένα μου προξενεί μεγάλη εντύπωση πού βρίσκονται τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας, ηλικίας 5 και 10 ετών»
Κανένας από την οικογένεια δεν έχει αναζητήσει μέχρι στιγμής το βρέφος που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο δίπλα σε κάδο απορριμμάτων στον Άλιμο. Σύμφωνα με την εκδοχή της γιαγιάς του, ένας άγνωστος της άρπαξε το παιδί από τα χέρια μέσα σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή της Ομόνοιας.
Ποινική δίωξη για το πλημμέλημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο άσκησε ο εισαγγελέας εις βάρος της γιαγιάς. Η κατηγορούμενη παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ανηλίκων Αθηνών.
«Δεν το έχει επισκεφθεί κανείς, φυλάσσεται από έναν αστυνομικό»
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, σε παρέμβασή του στο Live News, το βρέφος νοσηλεύεται εδώ και δύο ημέρες, αλλά «κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί, δεν έχει γίνει κανένα τηλεφώνημα, ούτε έχει παρουσιαστεί κάποιος στο νοσοκομείο».
«Το παιδί αυτό τελικά δεν είναι τριών αλλά πέντε με έξι μηνών, με βάση τις εκτιμήσεις των γιατρών. Είναι σε καλή κατάσταση και φιλοξενείται με αγάπη από συναδέλφους. Δεν το έχει επισκεφθεί κανείς, φυλάσσεται από έναν αστυνομικό. Πρέπει να βρεθεί μια προνοιακή ομάδα, να πάει εκεί και να ξεκινήσουν προγράμματα υιοθεσίας ή αναδοχής» είπε αρχικά ο κ. Γιαννάκος.
«Εμένα μου προξενεί μεγάλη εντύπωση πού βρίσκονται τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας, ηλικίας 5 και 10 ετών και γιατί δεν έγινε εισαγγελική παρέμβαση για να αφαιρεθεί η κηδεμονία από τη μητέρα.
Δεν ενδιαφέρθηκε κανείς για το βρέφος, δεν πήρε κανείς τηλέφωνο, δεν πάτησε κανείς το πόδι του» κατέληξε.
«Είναι άδικα η αδελφή μου μέσα, όλο για παιδί μου έλεγε, ότι της το πήραν από τα χέρια»
Σύμφωνα, πάντως, με την προγιαγιά του βρέφους, η μητέρα του πήγε χθες στο νοσοκομείο και συμπλήρωσε, μάλιστα, κάποια χαρτιά που της ζήτησαν, αλλά δεν την άφησαν να δει το μωρό.
Η κάμερα του Live News εντόπισε τους συγγενείς της 43χρονης γιαγιάς του μωρού, η οποία ισχυρίζεται ότι ο άνδρας που αναζητείται, της το άρπαξε μέσα από τα χέρια σε σούπερ μάρκετ στην Ομόνοια.
Το δικαστήριο καταδίκασε τη γιαγιά του μωρού σε δύο χρόνια φυλάκιση για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.
«Θέλω να βγει η κόρη μου, την αγαπάω, να γυρίσει», λέει η μητέρα της.
Η 43χρονη γιαγιά του βρέφους δεν έπεισε με τους ισχυρισμούς της. Παραμένει στη φυλακή, με τον δικηγόρο της να καταθέτει την ερχόμενη Δευτέρα αίτηση αναστολής της ποινής που της επιβλήθηκε.
«Είναι άδικα η αδελφή μου μέσα, όλο για παιδί μου έλεγε, ότι της το πήραν από τα χέρια», λέει η αδερφή της.
«Να τιμωρηθεί αυτός που το άρπαξε»
Αυτό που ζητά η οικογένεια είναι να εντοπιστεί και να τιμωρηθεί ο άνδρας που φέρεται να άρπαξε το μωρό και εν συνεχεία να το εγκατέλειψε δίπλα από τα σκουπίδια στον Άλιμο.
«Της είπε ο κύριος ότι θα της πάρει γάλα για το μωρό και της το πήρε. Να τον πιάσουν και να βγει η μάνα μου», λέει κόρη της 43χρονης.
Κανείς δεν φαίνεται να αναγνωρίζει τον άνδρα και όλοι αναρωτιούνται γιατί μπορεί να άρπαξε το παιδί, χωρίς κανείς να μπορεί να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του.
Η προγιαγιά του βρέφους μιλώντας στο Live News ανέφερε ότι η μητέρα του μωρού έχει πάει στο νοσοκομείο Παίδων, για να το δει, καθώς της ζητήθηκε να φέρει κάποια έγγραφα του παιδιού, αλλά δεν της επετράπη να το δει.