ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Qatar Gate: Έφοδος στο σπίτι της Εύας Καϊλή στο Ψυχικό και της αδερφής της Μανταλένας στην Κηφισιά – Κατασχέθηκαν υπολογιστές και σκληροί δίσκοι (Video)

Παρουσία Βέλγου εισαγγελέα η έρευνα στο σπίτι της - Η ανακοίνωση του δικηγόρου

Έρευνα στο σπίτι της Εύας Καϊλή στο Ψυχικό πραγματοποίησαν άνδρες της οικονομικής αστυνομίας, έπειτα από παραγγελία του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα. Την ίδια ώρα, διεξήχθη έρευνα και και στο σπίτι της αδελφής της Μανταλένας στην Κηφισιά, με το ίδιο ένταλμα.

Στην έρευνα ήταν παρόντες Έλληνας και Βέλγος εισαγγελέας. Σύμφωνα με πληροφορίες κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και σκληροί δίσκοι.

Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, κάνει λόγο μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του για «προδήλως αλυσιτελή» έλεγχο, καθώς «εφτά μήνες έρευνας στο Βέλγιο δεν απέφερε κανένα αποδεικτικό καρπό».

Η ανακοίνωση του δικηγόρου της Εύας Καϊλή

«Την Τρίτη 27/6/23 διενεργήθηκαν νομότυπες κατ’ οίκον έρευνες στην οικία της κ. Εύας Καϊλή και της αδελφής της από κλιμάκιο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας Βελγίου με επικεφαλής τον κύριο Ραφαέλ Μελανίνι. Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν βρέθηκε τίποτα το αξιόμεμπτο, το μονό αξόας αντικείμενο, που βρέθηκε και κατασχέθηκε ήταν ένα μωρουδίστικο κολιέ της κορούλας της, που είχαν δωρίσει κατά την γέννησή της οι μέλλοντες νονοί!»

Θυμίζουμε ότι οι συνήγοροι της Εύα Καϊλή ανακοίνωσαν την Τρίτη πως σύμφωνα με απόφαση του Εφετείου των Βρυξελλών η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μπορεί να ταξιδεύει ελεύθερα μεταξύ των χωρών του Σένγκεν.

«Με απόφαση του Εφετείου των Βρυξελλών, η κυρία Εύα Καϊλή μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα στον χώρο Σένγκεν χωρίς την άδεια της ανακριτικής αρχής», αναφέρει η ανακοίνωση των Σβεν Μαρί και Μιχάλη Δημητρακόπουλου.